Κεφίρ, ξινόγαλα και άλλες 5 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα

0
67
Τυρί
Μπορείτε να καταναλώσετε μια αξιόλογη ποσότητα προβιοτικών από μαλακά τυριά που έχουν υποστεί ζύμωση. Αναζητήστε το περιεχόμενο ενός τυριού πριν το επιλέξετε, καθώς δεν περιέχουν όλα τα τυριά προβιοτικά.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε προβιοτικά, καθώς αποτελεί το παράγωγο της ζύμωσης του γάλακτος με οξυγαλακτικά βακτήρια. Για μέγιστη πρόσληψη προβιοτικών, προτιμήστε τα πρόβεια και κατσικίσια γιαούρτια, που καταναλώνονται με την πέτσα.

Ελιές

Είναι νόστιμες, θρεπτικές και αποτελούν μια γευστική προσθήκη στις σαλάτες μας. Είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά και, φυσικά, αποτελούν καλή πηγή προβιοτικών. Αποτελούν, λοιπόν, μια γευστική λύση για να προσλάβετε όλα τα απαραίτητα προβιοτικά.

Κεφίρ

Το κεφίρ αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρόσληψης προβιοτικών. Οι μικροοργανισμοί που περιέχει το κεφίρ μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και να ενισχύσουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τουρσί

Τουρσί γίνεται ένα λαχανικό που τοποθετείται σε άλμη ή ξύδι. Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η διεργασία χαρίζει διαφορετική γεύση και χρήσεις σε ένα λαχανικό, προκαλεί ταυτόχρονα την ανάπτυξη ωφέλιμων μικροοργανισμών. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα λαχανικά τουρσί να είναι πλούσια σε προβιοτικά, εξασφαλίζοντας την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Ξινόγαλα

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αποτελεί για πολλούς μια γευστική πρόκληση, το ξινόγαλα έχει πολλά οφέλη να χαρίσει σε έναν οργανισμό. Μεταξύ αυτών, και μια σημαντική ποσότητα προβιοτικών, η οποία συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Miso

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο υλικό, το οποίο προέρχεται από τα φασόλια σόγιας και αποτελεί προϊόν ζύμωσης. Ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζεται έχει ως αποτέλεσμα να περιέχει αρκετά προβιοτικά, τα οποία θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα του φουσκώματος.

ygeiamou.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ