Αντιμετώπισε αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα με τα φύλλα αυτού του φυτού!

0
122

 

Η δυσκοιλιότητα είναι μία αρκετά συνήθης κατάσταση, η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες και προκαλεί κατά κύριο λόγο φούσκωμα και αέρια.

Εκτός από τα παραπάνω, η κατάσταση αυτή μας προκαλεί δυσφορία, πόνο και εκνευρισμό, τα οποία μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν τη μέρα μας και τις σχέσεις με τους συνεργάτες ή τους φίλους μας.

Πολλά ευθύνονται για μια τέτοια κατάσταση. Από την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή έως τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, δηλαδή όλα όσα ζούμε στη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο, η απάντηση για μια τέτοια κατάσταση δεν έρχεται από το παρόν, αλλά από το παρελθόν. Και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 50.

Δεν είναι άλλο από το επονομαζόμενο και καθαρτικό της φύσης, η Σέννα ή αλλιώς Φύλλα Αλεξάνδρειας και φύλλα Αιγύπτου. Πρόκειται ουσιαστικά όχι για φύλλα αλλά για τους λοβούς του καλλωπιστικού φυτού σέννα ή κασσία, της οικογένειας των Χερδωπών.

Το όνομά τους (φύλλα Αλεξάνδρειας) το πήραν από το λιμάνι της Αιγύπτου όπου έγινε η εξαγωγή τους για πρώτη φορά. Έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και καθαρτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα εναλλακτικά φάρμακα, αναφορικά με την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών.

Τα φύλλα Αλεξάνδρειας, όχι μόνο ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα άμεσα, αλλά καθαρίζουν το παχύ έντερο πριν από μια κολονοσκόπηση, έχουν αντιπαρασιτικές ιδιότητες, βοηθούν στο σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και βελτιώνουν γενικά την κατάσταση στο πεπτικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουν ενώσεις που ονομάζονται ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, οι οποίες έχουν την ικανότητα να διεγείρουν εντερικές συσπάσεις.

Τα φύλλα Αλεξάνδρειας μπορούν να καταναλωθούν σε ρόφημα (βράστε όχι περισσότερα από 2 γραμμάρια τριμμένα φύλλα με μία 1 κούπα νερό για 10’) και καταναλώστε το μετά από 12 ώρες.

Προσοχή! Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας, τόσο για τη χρήση, όσο και για το χρονικό διάστημα που θα λαμβάνετε το ρόφημα.

Πηγή: bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ