Φίδι προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας στα υπερσύγχρονα τρένα της Ιαπωνίας – Ουρές από κόσμο στα εκδοτήρια

0
22

Το ερπετό μπήκε σε γραμμή ρεύματος και διέκοψε την ηλεκτροδότηση

Αναστάτωση προκλήθηκε για τους επιβάτες σε μία  από τις πιο πολυσύχναστες γραμμές τρένων της Ιαπωνίας, της οποίας η τα δρομολόγια διακόπηκαν προσωρινά την Τετάρτη, χάρη σε ένα φίδι.

Αναλυτικότερα, το φίδι φέρεται να μπήκε σε γραμμή ρεύματος ενώ το τρένο βρισκόταν μεταξύ των σταθμών Γκίφου-Χασίμα και Μαϊμπάρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μετά από αυτό,  ανεστάλη η κυκλοφορία των τρένων προς Τόκιο μεταξύ Σιν-Οσάκα και Ναγκόγια, καθώς και των τρένων προς Οσάκα μεταξύ Σιν-Οσάκα και Τόκιο, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News.

Και ενώ οι Αρχές εργάζονταν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, οι επιβάτες σχημάτισαν τεράστιες ουρές στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο BBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις της Central Japan Railway Company, πρόκειται για τα τρένα της γραμμής Tokaido Shinkansen και η διακοπή της κυκλοφορίας τους διεξήχθη από τις 17:25 (τοπική ώρα) μέχρι τις 19:00, όποτε και ξεκίνησαν πάλι να λειτουργούν.

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία γιορτάζει αυτή την περίοδο τη Χρυσή Εβδομάδα – αποτελούμενη από 4 εθνικές αργίες – κατά την οποία οι Ιάπωνες κάνουν διακοπές για 7 ημέρες και ως εκ τούτου τα τρένα, τα αεροδρόμια και τα θέρετρα διακοπών έχουν εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας.

Παράλληλα, η Οσάκα φιλοξενεί επίσης την Παγκόσμια Έκθεση φέτος, η οποία θα δει εκατομμύρια επισκέπτες από άλλες χώρες να συρρέουν στην πόλη μέχρι τη λήξη της τον Οκτώβριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ