Κική Μακρή: Τοποθέτηση ΛΣ στην ειδική συνεδρίαση Δήμου Κω για τα πεπραγμένα της Δημ. Αρχής

0
11

Αυτήν την ώρα, χιλιάδες κόσμου σε όλη την χώρα για άλλη μια μέρα εκφράζει  την αλληλεγγύη  του στον πολύπαθο αλλά ηρωϊκό λαό της Παλαιστίνης

Εκφράζεται η ανθρωπιά για έναν λαό που όταν χρειάστηκε κατά την διάρκεια του Β ΠΠ φιλοξένησε συντοπίτες μας στα εδάφη του δημιουργώντας τις καλύτερες υποδομές για αυτούς.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά στα μάτια μας απο ένα κράτος δολοφόνο που δεν διστάζει να σκοτώνει  αμάχους ακόμα και την ώρα που περιμένουν το συσσίτιο,ενώ έχει επίσημα κηρυχθεί σε κατάσταση λιμού.

Την ώρα που κλιμακώνεται η γενοκτονία, την ώρα που σφίγγεται τον στομάχι με τις εικόνες νεκρών παιδιών απο την πείνα,την ώρα που χιλιάδες στόματα φωνάζουν με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά  πραγματοποιείται και η σημερινή ειδική συνεδρίαση που στην ουσία της είναι χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ψηφοφορίας άρα δεν υπάρχει δυνατότητα απόφασης.

Τα πράγματα από την προηγούμενη ειδική συνεδρίαση του  Σεπτέμβρη   2023  μέχρι σήμερα δεν έμειναν τα ίδια .Εξελίξεις έτρεξαν σε όλα τα  επίπεδα. Σήμερα συζητάμε σε συνθήκες χειρότερες για τον λαό   από ότι τον Σεπτέμβρη του 2023.

Έχουμε ενεργά πολεμικά μέτωπα στην περιοχή . Η χώρα μας  παίρνει ενεργά μέρος σε αυτούς με την στήριξη αλλά και την συμμετοχή με την  διευκόλυνση που παρέχει σε δυνάμεις . Η κυβέρνηση όχι μόνο βάφει τα χέρια της με αίμα των λαών που σφαγιάζονται για το ξαναμοίρασμα  του πλούτου  και των συνόρων των χωρών τους,αλλά βάζει σε κίνδυνο ζωές στρατιωτών ή αξιωματικών και του λαού αφού γίνεται στόχος  για αντίποινα.

Και μπορεί κανείς απο δω μέσα να  θέλει  να συζητιέται αυτή  η επικίνδυνη πλευρά της πολιτικής που στηρίζετε και υπηρετείτε ,όμως ο λαός της περιοχής χρειάζεται να ανησυχεί και να αντιδράσει ενεργά και αποφασιστικά γιατί τα σύννεφα όλο και πληθαίνουν.

Βεβαίως δεν  ακούμε τους βομβαρδισμούς αλλά η πολεμική οικονομία  είναι αυτή που καλεί χιλιάδες από τους εργαζόμενους του νησιού να δουλέψουν μέχρι και 13ώρες την ημέρα για να βγάλουν πέρα στον υψηλότατο κόστος διαβίωσης (το ν/ς συζητιέται) , με τα απλησίαστα ενοικία, το ρεύμα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα ανταποδοτικά τέλη και την τοπική φορολόγηση, Κόστος ζωής που εκτινάσσεται ,αποτέλεσμα  της  τουριστικοποίησης  των πάντων. Με τις δημοτικές υπηρεσίες να γίνονται όλο και πιο  δαπανηρές και σπάνιες αφού όπως ομολογείτε, για να περισσέψουν τα εκατομμύρια  για τους εξοπλισμούς και την επιδότηση ομίλων κουτσουρεύονται όλο και περισσότερο  τα χρήματα που θα έπρεπε να δίνονται στους δήμους για να εκτελούνται έργα ανάπτυξης και προστασίας.

Το πνεύμα της εισήγησης οτι τα τελευταία 15 χρόνια η πορεία της Τ.Α δεν είναι αυτή που πρέπει είναι μια κατά το ήμιση σωστή διαπίστωση.

Η πορεία της Τ.Α είναι αυτή που χρειάζεται μια οικονομία και ένα κράτος που λειτουργεί με κανόνα το κέρδος όπου ο δήμος και η περιφέρεια θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της λειτουργίας όπως προϋποθέτει η Ευρωενωσιακή πολιτική, όπως θέλουν οι επιχ/κοι όμιλοι και εφαρμόζουν οι κυβέρνησεις.

Δεν είναι βεβαίως η πορεία που πρέπει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του τόπου που παραδίνεται με την δική σας υπογραφή στην άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη όπου δεν  υπάρχει σταματημός  εκμετάλλευσης κάθε σπιθαμής ελεύθερης γης ,φυσικού πλούτου και αέρα.

Και αφού κυρίες και κύριοι της Δ.Α διαπιστώνεται ότι τα πράγματα δεν είναι αυτά που πρέπει γιατί υπόσχεστε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες;;

Τι θέση παίρνετε  εκεί στα θεσμικά-συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχετε;;

Δεν είστε μια νέα Δ. Α. Μετράτε στο τιμόνι του δήμου πάνω 6 χρόνια και δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο σας για τις τεράστιες ευθύνες που σας αναλογούν  για τις αυταπάτες και τις ανέξοδες υποσχέσεις σας.

Εκλεχθήκατε  με την στήριξη της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ . Είστε μέρος του προβλήματος δεν είστε έξω από αυτό.

Η ομολογία σας ,έτσι όπως παρουσιάζεται στην εισήγηση ,ότι δεν τα καταφέρνετε και ότι δεν έχετε κάνει τίποτα σπουδαίο  είναι πράγματι εντυπωσιακή. Δεν σας εξωραΐζει όμως

Καρφώνεται την κυβέρνηση τώρα γιατί λέτε ότι αποφάσισε να αποδυναμώσει τους δήμους αλλάζοντας το πλαίσιο  λειτουργίας  και στραγγαλίζοντάς τους οικονομικά .

Τώρα τα λέτε αυτά που οι ανάγκες διαχείρισης είναι άλλες  και μετά τον <καυγά> σας για τον ΦΟΔΣΑ και την εν μέρει απόσταση που παίρνει η ΝΔ  και την αδυναμία του άλλου εταίρου στην διοίκηση να σηκώσει το βάρος, αλλάζετε στάση  σας

Αυτοδιαψεύδεται  όμως  μέσα από την ίδια την παρουσίαση του.  Γιατί τα πράγματα δεν έγιναν και τόσο  ξαφνικά.  Ξεκίνησαν από το 2010 από τον Καλλικράτη.  Από τότε άρχισαν  οι μεταρρυθμίσεις  προκειμένου να μας κατακλύσουν τα Ευρωπαϊκά κεφάλαια όπως μας παραμύθιαζαν  από τότε.

Μεταρρυθμίσεις  όπως  περισσότερες  αρμοδιότητες  στους Δήμους  χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση,  μείωση μόνιμου προσωπικού  και  προσλήψεις  με ευέλικτες   μορφές εργασίας  , κατάργηση νομικών προσώπων των Δήμων  ΔΟΠΑΒΣ ,ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ , Σχολικών επιτροπών, προώθηση νομοσχεδίων  για ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Τι δεν λέτε μέσα σε όλα αυτά ;; Τι κάνατε εσείς.. Μάλλον τι δεν κάνατε.;

Δεν αρνηθήκατε ποτέ όποια απόφαση, όποια πολιτική κατεύθυνση,οποιαδήποτε αντιλαϊκή μεταρρύθμιση. Οχι γιατί ήσασταν αδύναμοι να πείτε όχι .Αλλά γιατί είστε νύχι κρέας με αυτούς που σήμερα δήθεν κατηγορείτε ως φταίχτες

Με το προσωπείο  του απολίτικου , θολώνατε τα νερά βοηθώντας  να περάσουν  όλες   οι αντιλαϊκές πολιτικές  επιλογές των Κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

Ο αντιλαϊκός τρόπος διοίκησης σας δίνει αρκετή τροφή για κριτική

Η πιο παραδειγματική όμως είναι η κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται με το Νερό

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε θέμα στην τελευταία συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου για τα έργα της ΔΕΥΑΚ , την επάρκεια παροχής νερού κλπ.

Είναι απαράδεκτο στον 21αιώνα να μην έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τέτοια και τόσα έργα που επιτρέπει η εξέλιξη και η επιστήμη και να καταλήγουμε να χαίρονται όλα τα σπιτικά ποιοτικό νερό

Γιατί  μετά απο τόσα χρόνια τουριστικής ανάπτυξης δεν έχει ακόμα νερό το τρίγωνο Νερό πόσιμο και ποιοτικό όλες τις μέρες του χρόνου..

Δεν έχει το νοικοκυριό στο χωριό και  έχει η μεγάλη μονάδα!

Κέφαλος & Αντιμάχεια-Καρδάμαινα  λένε το νερό νεράκι. Αλλά όχι μόνο αυτοί . Κάτοικοι της πόλης καταγγέλουν χαμηλή πίεση ,πρόβλημα με την σύνδεση το αποχετευτικό δίκτυο κλπ

Τι να τις κάνουν τις φωτογραφίες οι χωριανοί στο τρίγωνο;;

Η πλειοψηφία του κόσμου είναι απελπισμένη. Δεν μπορούν να κάνουν τις καθημερινές δουλειές τους ,να γυρίσουν απο την δουλειά και να κάνουν μπάνιο σαν άνθρωποι και να μην ακούν το βράδυ τις σωληνώσεις σαν να πεφτουν κεραυνοι;;

Έλεος δλδ..

Ονόματα και διευθύνσεις έχουμε στην διάθεσή σας για να μην νομίζετε οτι το κάνουμε για εντυπωσιασμό…

Εχετε ευθύνη.. Μην μου πείτε ότι δεν βλέπατε ότι η γιγάντωση της ξενοδοχείας ,με την αυξημένη χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο ζήτηση οτι θα οδηγούσε εδώ. Και παιδί δημοτικού να ρωτήσεις θα στο πει

Τι κάνετε όλα αυτά τα χρόνια απο το να εγκρίνετε ανεγέρσεις χωρίς να παίρνετε μέτρα εκσυγχρονισμού των υποδομών..

Δαιμονοποιείτε τα φυσικά φαινόμενα για να κουκουλώσετε την ανυπαρξία έργων που δεν είναι βιτρίνας και προτεραιότητας

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι έργα προτεραιότητας, απόλυτης ανάγκης, ανάπτυξης και βιωσιμότητας όπως σας αρέσει να λέτε δεν πραγματοποιούνται

Ο Αγροτικός Σύλλογος,οι ίδιοι οι αγρότες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου χρόνια τώρα για την επάρκεια του νερού και την σωστή διαχείρισή του. Επιστήμονες στελέχη  της ΔΕΥΑΚ μαρτυρούν πόσο πίσω έχουν μείνει ουσιαστικά έργα υποστήριξης της μεγέθυνσης του νησιού

Γιατί δεν προχωρήσατε σε ολοκληρωμένα έργα ανιπλημμυρικά έργα τέτοια που θα εξασφαλίζουν άδρευση σε όλα τα χωράφια του νησιού Ετσι για να αποδείξετε πόσο πολύ ενδιαφέρεστε για τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα.

Για όλα αυτά ποιο είναι το σχέδιο σας;;

Οι κοινότυπες  αναφορές πρώτα η Κως  είναι κούφιες  . Όπως κούφιος είναι ο ισχυρισμός για την προστασία της δημοτικής περιουσίας,της φυσικής ομορφιάς

Για να προστατεύσετε αυτά σε ένα καπιταλιστικό κράτος που αγοράζει και ξεπουλάει πρέπει να πάτε κόντρα στο νόμο του κέρδους και της εμπορευματοποίησης

Να σταματήσετε να λειτουργείτε ως τουριστικοί πράκτορες με μοναδική σας έννοια πως αφιχθούν εκατομύρια στο αεροδρόμιο της Fraport για να οδηγηθούν στις μεγάλες μονάδες που εξαθλιώνουν εργατικό δυναμικό και φυσικούς πόρους.

Μπορείτε να βάλετε φραγμό   στην εμπορευματοποίηση της γης ,του αιγιαλού ,των δασών που σημαίνει άλλος χωροταξικός σχεδιασμός με απαγόρευση ανέγερσης σε δάση,παραλίες κλπ κάτι που δεν συμβαίνει τώρα και δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμβεί με το νέο ΤΠΣ

Εχει δίκιο λοιπόν  ο Ναυτικός Όμιλος που  φοβάται ότι θα  χαθεί  ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής του ΝΟΚ και θα αποκλειστουν απο την χρήση των ξενοδοχείων.

Αφου ο Δήμος Κω συμφωνεί  με την ιδιωτικοποίηση . Ιδιωτικοποιήσε  την καθαριότητα δίνοντας την αποκομιδή σε ιδιώτη,Είναι μέλος του ΦΟΔΣΑ  δηλ  της μεγαλύτερης αυτήν την στιγμή ΑΕ επιχ/σης διαχείρισης απορριμμάτων που σημαίνει αυξημένα τέλη-φόρους και αποτέλεσμα μηδέν…

Την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπερασπίζεστε  όταν λέτε ότι δεν βάζετε ορια στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνετε στην Ζια απο την υπερσυγκέντρωση  ανθρώπων και οχημάτων στο νησί γιατί θα θιχτούν επιχειρηματίες

Ο απολογισμός των πεπραγμένων σας είναι λειψός.

Παραλείπετε  να απολογηθείτε στα ουσιώδη.

Σε λίγες μέρες θα ξαναχτυπήσουν τα κουδούνια των σχολείων;;

Εχετε αλήθεια καρδιά να ξαναδείτε αυτά τα παιδιά που μένουν άστεγα ή σε παλιά σχολεία ή σε κτίρια που πρακτορεία και έχετε ονομάσει σχολειά;;

Όταν θα εύχεστε καλή σχολική χρονιά θα εξηγήσετε

Γιατί τα νηπιάκια και τα γυμνασιόπαιδα στεγάζονται σε iso boxes αντί σε σύγχρονα σχολεία. Γιατί το 3ο Δημοτικό σχολείο δεν έχει ακόμα επισκευαστεί.

Εχετε σκεφτεί πως η επι πληρωμή   μεταπτυχιακή εκπαίδευση που  εφαρμόσατε με τα προγράμματα είναι ντροπή για τα παιδιά που αποκλείονται απο αυτή επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

Θα απολογηθείτε γιατί δεν έχει ακόμα επισκευαστεί το ΦΙΛΙΝΟΣ και άλλοι αθλητικοί χώροι;;  Γιατί δεν έγινε η κοσμογονία που  λέγατε στον χώρο του αθλητισμού με τα γήπεδα και τις νέες εγκαταστάσεις;;

Γιατί η εκτέλεση των έργων είναι σε ρυθμούς χελώνας ;

Γιατί οι δρόμοι του δικτύου είναι ακόμα σε κακό χάλι,αρκετοί χωρίς φωτισμό και ακάθαρτοι ενώ πληρώνουμε υψηλά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού;

Αναλογίζεστε καθόλου την ευθύνη του Δήμου που  οι κάτοικοι της Κω δεν έχουν στελεχωμένο σύγχρονο Νοσοκομείο και πεθαίνουν σε καρότσες αυτοκινήτων; Νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε ή θα αποφύγετε  τις ευθύνες σας με το να φωτογραφίζεστε με τον Υπουργό εμπορίου Υγείας με τα σχέδια του νέου Νοσοκομείου;; Ο κόσμος υποφέρει..

Εν τέλει  αυτό που οι  εργαζόμενοι του δήμου αλλά και οι κάτοικοι του νησιού χρειάζεται  να κρατήσουν συμπερασματικά από αυτή την συνεδρίαση είναι το γεγονός πως ότι έχει γίνει ,αλλά και αυτό που δεν γίνεται είναι απολυτα εξαρτημένο απο την επάρκεια ή την ανεπάρκεια του εργατικού δυναμικού.

Του εργατικού δυναμικού που αρνείστε να υοθετήσετε και να διεκδικήσετε μαζί τους  τα δίκαια και σύγχρονα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμες για στελέχωση όλων των υπηρεσιών.

Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά το σύνθημα “χωρίς εσένα (εργάτη) γρανάζι δεν γυρνά.”

Κρατήστε το αυτό.

Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη .Αυτή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα όχι μόνο δουλεύοντας αλλά και εξουσιάζοντας τις αρχές ενός τόπου

Εμείς πιστεύουμε σε αυτή την δύναμη της ΕΤ .

Δεν την θελουμε αποχαυνωμένη για το ενδιαμεσο της θητείας και να εξασκεί μόνο το δικαίωμα της ψήφου μόνο στις εκλογές.

Εχουμε μπροστά μας άλλα δυο χρόνια. Είναι αρκετά για να πάτε το νησί ακόμα πιο πίσω.

Είναι πολλά για να αμφισβητήσει ριζικά ο λαός  την αδιέξοδη πολιτική σας   που διαρκώς του φορτώνει προβλήματα και να κερδήσει με την  πάλη του λύσεις και  αυτά που του αξίζουν για να ζήσει σύγχρονα.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, για το εισόδημα, την απασχόληση, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Για  έργα ολοκληρωμένης προστασίας απο πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, με κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του Ταμείου ανάκαμψης. Οργανωμένες δημόσιες δομές πολιτικής προστασίας, στελεχωμένες και χρηματοδοτούμενες απο το κράτος. Εργα άρδευσης, ύδρευσης-αποχέτευσης, οδοποιίας, χωρίς ιδιώτες και ΣΔΙΤ.

Ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, με απαγόρευση της καύσης, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς επιβάρυνση του λαού.

Κατασκευή σύγχρονων και αποκλειστικά δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς ΣΔΙΤ, με κρατική χρηματοδότηση και πλήρη στελέχωση, που θα παρέχουν δωρεάν όλες τις υπηρεσίες τους.

Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου λειτουργίας Περιφερειών & Δήμων. Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Στελέχωση των τεχνικών και των άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και οχημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ