ΕΠΑΛ Κω: Η ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ειρήνη» | Δημιουργία Μητρώου αποφοίτων για απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας

0
116

Για έβδομη χρονιά, συνεχίζεται η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με το ΕΠΑΛ
Για έβδομη χρονιά, συνεχίζεται η συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με το ΕΠΑΛ που στόχο έχει την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα τουρισμού και διασύνδεσης με τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνουν στις δηλώσεις τους στο kostv, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Φίλιππος Παπανικολάου και η πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κω, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις αναλύονται οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν στην πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη και θα προταθούν στρατηγικές που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την επίτευξή τους. Η κ. Τριανταφυλλοπούλου ανακοίνωσε τη δημιουργία  Μητρώου αποφοίτων του ΕΠΑΛ, με όλα τα βιογραφικά σημειώματα, με στόχο την απορρόφηση τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ειρήνη»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Εκδήλωση του ΕΠΑΛ Κω, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με τίτλο «Τουρισμός και Ειρήνη» σε συνδιοργάνωση του Επαγγελματικού Λυκείου, της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Κω.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής ανάπτυξης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η έπαρχος Κω Νισύρου Ντίνα Σβύνου, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης, η αντιδήμαρχος τουρισμού Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη και η πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου η οποία ανακοίνωσε πως από φέτος η Ένωση Ξενοδόχων θα πραγματοποιήσει Μητρώο αποφοίτων με όλα τα βιογραφικά σημειώματα, με στόχο την απορρόφηση τους στον επαγγελματικό στίβο.
Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Χριστοδούλου και Σοφία Καραγιάννη, με την πολύτιμη συνδρομή των καθηγητών πληροφορικής.
Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση του τμήματος Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ και ευχαρίστησε τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς για την συνεργασία. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κω και όχι μόνο, αναφέρθηκε με προτάσεις για επένδυση στην αειφορία του νησιού μας.
Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού Ματίνας Βουκελατου Χριστοδουλίδη να τιμήσει τον διευθυντή Φίλιππο Παπανικολάου με μια πλακέτα που του παρέδωσαν μαζί με την αντιδήμαρχο Κατερίνα ΧατζηΘωμά.
Παρουσίαση για την Ελληνική φιλοξενία και τα ξενοδοχειακά καταλύματα έκανε η πρόεδρος του ΙΤΕΠ κ. Ντίνα Σβυνου.
Για την θέμα Τουρισμός και Ειρήνη και τις γέφυρες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών μίλησαν οι μαθητές: Ειρήνη Θεοχαρίδη, Χριστίνα Γαβριλιάδη, Νικήτας Αδαμίδης, Ανδρέας Ανδρεάδης , Νάντια Κανάλη, Σμαράγδα Μαντά, Βαγγέλης Μαντάς, Αργυρώ Μορέττο, Κέβιν Μουτσολλάρι, Σέργιος Ντέλιος , Βασιλική Πιπέρη και Μυρσίνη Τσαβαρή.

πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ