Δημήτρης Καλλούδης: Κάποτε οι Κώοι πρέπει να αντιδράσουν

3
181

Καποτε οι Κωοι πρεπει να αντιδρασουν.
Η δροσιά της αυγής έδωσε ζωηρό ρυθμό στο πρωινό περπατημα. Τα χρωματα μοσχοβολουσαν και εσταζαν υγρό φως.
Του άρεσε αυτό το πρωινό φως,τον γεμιζε η ομορφιά των Φοινίκων έτσι όπως ήταν αραδιασμενοι απέναντι στα ροδοκοκκινα χρώματα. Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα πιο ομορφο από τούτες τις κωτικες στιγμές, σκέφτηκε. Μέχρι που άκουσε στα ακουστικά του τον Δήμαρχο της Αστυπάλαιας να βροντοφωναζει σε κάποιο ραδιόφωνο ότι, η Αστυπάλαια έχει το χρώμα της, έχει εκεινο που την κάνει ξεχωριστή και κανένας επενδυτής δεν θα αλλοιώσει τον παραδοσιακό ρυθμό της και εκεινο που την κάνει να ξεχωρίζει. Συνειρμικά του ήρθε στη σκέψη εκείνα τα μεταλλικά ντουλαπια μέσα στα παρτέρια και εκείνες οι φωτεινές ταμπέλες που ο «επενδυτής» τοποθέτησε στα παρτέρια γιατί έτσι τον βόλευε, κι αυτό, δίπλα και μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα.
Πόση ανικανότητα χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος υπεύθυνος ότι η Κως δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να κάνει ο καθένας ότι τον συμφέρει και ότι του κατέβει.
Αμ το άλλο, στο παραλιακό μέτωπο της Β. Γεωργίου,στον πιο ομορφο ίσως δρόμο της πόλης, που οι πρόχειρες κατασκευες και τα πρόχειρα τραπεζοκαθισματα βαλτωνουν κάθε καλή προσπάθεια.
Αυτή η βάρβαρη παρεμβαση και η χοντροκομμενη παλαβομαρα, πρεπει να αντιμετωπιστει ριζικά και αμετάκλητα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. KΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ? ΟΛΗ Η ΚΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ. ΚΟΥΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

  2. Κύριε Δημήτρη σας θαυμάζω είσαι ο μόνος που λες τα πράγματα με το όνομα του και ενδιαφέρεται πραγματικά για το νησί.η μόνη εξήγηση είναι ότι κάποιοι τα παίρνουν !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ