Κώστας Καΐσερλης: Αγαπημένοι μου σχολιαστές, αδικείτε το εαυτό σας!

14
7987

Αγαπημένοι μου σχολιαστές, αδικείτε το εαυτό σας ! Αντί, στο χρόνο που διαθέτετε για σχόλια, να γίνετε δημιουργικοί με προτάσεις και να ωφελήσετε το νησί μας, συνεχίζετε να κρίνετε το παρελθόν και μάλιστα χωρίς αντιπροτάσεις. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ. Επώνυμα!

Τα Ιταλικά αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σχέδια, βρίσκονταν αραχνιασμένα και μουχλιασμένα δεκάδες χρόνια, στις αποθήκες του Δήμου! Ένας αμύθητος πλούτος που ούτε καν στα κυβερνητικά αρχεία της Ιταλίας υπήρχαν.

Τα ξεθάψαμε!. Τα συντηρήσαμε! Εκπαιδεύσαμε τους επιστήμονες μας! Πήγανε στην Ιταλία! Δημιουργήσαμε τις αίθουσες συντήρησης, φύλαξης και καταγραφής! Δημιουργήθηκε επί Φάκκου η ομάδα πολιτών του ιστορικού αρχείου!

Και στην δύσκολες ώρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης το 2012, όπου απαγορεύονταν οι προσλήψεις και τα χρήματα δίνονταν με το σταγονόμετρο κάθε μήνα,  που πρώτα θα έπρεπε να συνενώσουμε τρεις Δήμους και 23 οργανισμούς τους, ο ενιαίος πλέον Δήμος εκμεταλλευόμενος την νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την δημιουργία κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης με επτά νέους επιστήμονες της Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Ήταν η εποχή που ξενιτεύονταν κατά χιλιάδες οι νέοι μας! Τους παραχώρησε για χρήση τμήμα του Λαογραφικού Μουσείου  στο Χάνι που ήταν άδειο! Μαζί τους έστησε την έκθεση με αντίγραφα των αρχιτεκτονικών σχεδίων και ξεκίνησαν με επιτυχία την παρουσία τους στους τουρίστες και κυρίως στους 150 χιλιάδες Ιταλούς. Απίστευτη προσέλευση!

Δεν ήταν όμως μόνο η τουριστική ανάδειξη και εκμετάλλευση του πλούτου μας!  Ήταν μια προσπάθεια πρωτόγνωρη και ένας πρώτος πυρήνας ανθρώπων που θα επεκτείνονταν σταδιακά με το τεράστιο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό του νησιού μας σε όλες τις δράσεις και τους τομείς της ιστορίας μας, με αποκορύφωμα την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, του αρχαίου Σταδίου, του αρχαίου Θεάτρου και του Κάστρου της Αντιμάχειας!

Από το 2014 που κυνηγήθηκε και διαλύθηκε αυτή η συνεργατική, αγαπητοί μου συμπατριώτες σχολιαστές, εννέα χρόνια επί Κυρίτση και άλλα πέντε χρόνια επί Νικηταρά μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται τα ιστορικά αρχεία? Σίγουρα θα τα τρώνε οι ποντικοί!

Τι χρειάζονταν! Η βούληση για δημιουργία! Η μέριμνα ότι κάποιοι νέοι μας σπούδασαν και είναι άνεργοι στην επιστήμη τους! Δέκα άνθρωποι τα έστησαν όλα. Ο Μαστρογιώργης σχεδόν δωρεάν!  Ο γιατρός Κοπάδης και ο γιός του! Και τα παιδιά της συνεργατικής. 6 χιλιάδες ευρώ όλα και όλα από το γνωστό βιβλιάριο για το οποίο έστειλαν τον Καϊσερλη στα δικαστήρια!

Και όλα αυτά γιατί ποτέ δεν πρόκειται να κατανοήσετε, αγαπητοί μου σχολιαστές, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της δημιουργίας και της διαχείρισης. Του πολιτικού που οφείλει να βρει λύσεις από το μηδέν, από τον πολιτικό που διαχειρίζεται αυτό που βρήκε ή αυτό που θα του προσφέρουν οι άλλοι!

Της φτηνής διαχείρισης που είναι η αιτία που οδηγεί εκείνους τους νέους μας που ασφυκτιούν για δημιουργία να ξενιτευτούν, που καθηλώνει τη νέα γενιά να ανοίξει τα φτερά της, αφού στη χώρα μας εξαιτίας του πολιτικού κατεστημένου, τα πάντα είναι ισοπεδωμένα και ίδια από την μια άκρη μέχρι την άλλη της Ελλάδας, ελεγχόμενα από το κέντρο, και μάλιστα με ανύπαρκτους στόχους  μηδενικής ποιότητας και απαγορευμένης πρωτοβουλίας.

Γεια σας αγαπητοί μου σχολιαστές με την φωτο του Αζίλου αφού είναι επίκαιρο Κώστας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 1914 ο Βενιζέλος δημιούργησε με νόμο τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Αυτά υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Σκοπός τους ήταν και παραμένει να διαφυλάξουν την εθνική μας μνήμη αφού κύρια υποχρέωσή τους αποτελεί η μέριμνα για την εκκαθάριση, επιλογή, προστασία και αξιοποίηση όλων των ιστορικών τεκμηρίων του ελληνικού κράτους. Ότι ακριβώς περιγράφεται ότι κάνατε ερασιτεχνικά και σε ένα πλαίσιο εθελοντισμού. Στα Δωδεκάνησα ΓΑΚ έχουν η Ρόδος και η Λέρος. Τα αρχεία της Κω τα διαχειρίζεται η Ρόδος (θεωρητικά γιατί πρακτικά δεν συμβαίνει τίποτα). Γιατί δεν φροντίσατε να δημιουργηθούν ΓΑΚ στην Κω και να μπουν επιστήμονες να προσφέρουν το έργο τους; Γιατί δεν φροντίσατε να δημιουργηθούν ΓΑΚ στην Κω και να λειτουργήσουν και ως ένα συντονιστικό όργανο των λαογραφικών συλλόγων του νησιού; Θα ήταν και αυτό απλά διαχείριση;
    Και κάτι τελευταίο που με πληγώνει χρόνια. Γιατί αφήσατε την βιβλιοθήκη να λειτουργεί ως δημοτική και δεν αιτηθήκατε στο κράτος να γίνει δημόσια με όλα τα οφέλη που προκύπτουν (στελέχωση από επιστήμονες δημόσιους υπαλλήλους, εξοπλισμός και νέα βιβλία κτλ).

    • Ακριβώς έτσι.
      Ο Καϊσερλής αφού έθαψε την Κω για αλλά 10 χρόνια με την επιλογή του και την στήριξη στο τσούρμο του ΝΙκηταρα ,διεκδικεί για τον εαυτό του»Ηθική ανωτερότητα…
      Ανίκανος για αυτοκριτική όπως πάντα νομίζει ότι ζει σε σηπτική δεξαμενή και μυρίζει το Λυμα του για χλώριο….

  2. Ποιά Μονόπολη Εσύ κύριε μου είσαι κρατικός προστάτης ή προστατευόμενος του κράτους

  3. Ποσό μας στοίχισε όλο αυτό και τι πρόσφερε ξεχάσατε να πείτε.Δεν έχετε κάνει σχόλιο για την συνεργατική ….. που τους έπιασε η εφορεία να κλέβουν.

  4. Ξέρετε γιατί δεν έπεισε ο όμιλος?
    Γιατί όντας στον πάγκο κάνετε αντιπολίτευση.
    Αναρωτιέται κανείς…
    Έχετε πει τις προτάσεις σας κατ ι’δίαν?
    Ή τις δημοσιεύετε μόνον?
    Αυτά από ψηφοφόρο κ. Κυρίτση που επιθυμει όμως να ανταπεξελθει ο κ.Νικηταράς στις προκλήσεις…

  5. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα (MASTER PLAN) με απόφαση του δημοτικού συμβουλείου έπρεπε να υποβληθεί απο το 2014 στο υπουργείο βάσει του νόμου Ν. 4150/2013, (ΦΕΚ Α’ 102/2013) άρθρο 44 απο το ΔΛΤ ΚΩ .2)…… Διαπιστώνεται η απραξία και η αδιαφορεία των δημοτικών αρχών προηγούμενης και τωρινής…..Η κατασκευή της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια και η κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και πρέπει οι προσπάθειες όλων των φορέων να επικεντρωθούν στην εκτέλεση του έργου.3)…..
    4)……..6)Σχετικο:http://docplayer.gr/646599-Thema-anaptyxiaka-programmata-kai-meletes-diaheirisis-master-plan-limenon-diethnoys-endiaferontos-kai-limenon-ethnikis-simasias.html
    18-10-2017, https://aegeanews.gr/featured/120169/giorgos-kitsis-giati-kyrie-dimarche/

  6. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 εξασφάλισε επιχορήγηση 907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το που αφορούν:
    α. Master Plan λιμένα Κω.
    β. Χωροταξικό αναπτυξιακό σχέδιο λιμένα Μαστιχαρίου .
    γ. Πρόγραμμα ανάπτυξης λιμένα Καμαρίου Κεφάλου.
    δ. Καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένα Καρδάμαινας .
    ε. Πρόγραμμα ανάπτυξης νήσου Αστυπάλαιας λιμένα Σκάλα ,λιμένα Ανάληψη.
    στ. Πρόγραμμα ανάπτυξης νήσου Νισύρου λιμένα Μανδράκι , λιμένα Πάλοι .
    Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.!!!!!!

  7. Και εσείς αδικείτε τον εαυτό σας και ακυρώνετε το μακροχρόνιο έργο σας. δεν ακούνε τίποτα και κανέναν κ Κώστα. απολαύστε τη σύνταξή σας και άστε τους πικροχολους να βουλιάζουν μέσα στην κακία και στο δηλητήριο τους. κανένας πιο αχάριστος από αυτόν που ευεργετήθηκε.

  8. Κώστα το ιταλικό αρχιτεκτονικό αρχείο διασώθηκε από συγκεκριμένους μηχανικούς, ιστορικούς και αρχιτεκτόνα… που εσύ οδήγησες σε παραίτηση… Εξαιτίας παράνομης κατασκευής του κόμβου «σημαίες»…
    Συνήθειο σου να καπηλεύεσαι το έργο άλλων, πρόσεχε όμως γιατί ο κόσμος ξέρει… Καταγεγραμμένες εργασίες στο ΕΜΠ, σε ιστορικά βιβλία και αλλού δεν φέρουν το όνομά σου… Επειδή επιπλέεις δεν σημαίνει ότι είσαι πλεούμενο…

  9. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  10. Κερνάω κάπαρη και τυρί της ποσσας!!!
    Έχω και ελιές κωστα τσακίστες και χαμαδες πάρε το τσίπουρο και έλα στο Κούμπουρνο να πιούμε καμιά και άστα αυτά κωστα μου**

  11. Κώστα όπως πάντα θυμάσαι ότι και όποιους σε συμφέρει αλλά θα καταλήξεις και συ σε αυτο που ετοιμαζες για τους άλλους…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ