Ηλίας Σιφάκης: κ.Δήμαρχε, γιατί δεν καλείτε και τον Περιφερειάρχη στο ΔΣ της Δευτέρας; Αφού έφαγαν το Γ. Κυρίτση, ήρθε η ώρα να φαγωθούν μεταξύ τους

4
4231

Ηλίας Σιφάκης:  ‘’ Κύριε Δήμαρχε, γιατί δεν καλείτε  και τον Περιφερειάρχη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας? ’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ο κ.Νικηταράς , ευρισκόμενος σε δεινή θέση μετά την αποκάλυψη ότι είχε ψηφίσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στον οποίο υπήρχε η πρόβλεψη για την θαλάσσια μεταφορά των απορριμμάτων της Καλύμνου στην Κω, συγκαλεί το δημοτικό συμβούλιο.

Αναζητεί προφανώς συνενόχους κατόπιν εορτής και να αποπροσανατολίσει.

Αν ο κ.Νικηταράς ήθελε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και να αποκαλυφθεί η αλήθεια αλλά και να αντικρούσει όσα του προσάπτουν από την Περιφέρεια και το ΦΟΣΔΑ, θα είχε καλέσει και τον κ.Περιφερειάρχη στο δημοτικό συμβούλιο.

Άλλωστε ο κ.Νικηταράς είναι ο ‘’καλός’’ δήμαρχος που συνεργάζεται με την Περιφέρεια.

Γιατί δεν το κάνει;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ζητά από τον κ.Νικηταρά, ανοιχτά και δημόσια, να καλέσει τον κ.Περιφερειάρχη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Είναι σαφές ότι:

1ον) Ο κ.Νικηταράς δεν αντιλήφθηκε τι σημαίνει ΦΟΣΔΑ. Όταν θεσμοθετήθηκε η ίδρυση του το Μάιο του 2020 δεν κατάλαβε ότι πλέον ο Δήμος Κω έχανε κάθε αρμοδιότητα στο ΧΥΤΑ.

Δεν κατάλαβε ότι αφαιρούνται οι αρμοδιότητες της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους Δήμους και περνάνε σε μια ανώνυμη εταιρεία , το ΦΟΔΣΑ Ν.Αιγαίου Α.Ε με κύριο μέτοχο την Περιφέρεια και στον οποίο συμμετέχουν και οι Δήμοι.

Όταν μάλιστα ο Γιώργος Κυρίτσης και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ , εγκαίρως, του ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2020, αρνήθηκε.

2ον) Ο κ.Νικηταράς ήταν ‘’τουρίστας’’ και θεατής στο ΦΟΣΔΑ. Για αυτό και δεν κατάλαβε ότι ψήφισε να μεταφερθούν 24.000 τόνοι απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω για τα τέσσερα επόμενα χρόνια.

3ον) Ο κ.Νικηταράς ακόμα δεν λέει την αλήθεια. Δεν λέει ότι ο Δήμος Κω έχει χρεωθεί με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο τέλος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και τα οποία για να  τα πληρώσει, θα αυξήσει τα τέλη και θα στείλει το λογαριασμό στους πολίτες.

Είναι φανερό ότι ο κ.Νικηταράς και η μικρή του ομάδα βρίσκονται σε φάση αποδρομής και κατάρρευσης. Το μόνο που τους έφερε κοντά ήταν το μίσος τους απέναντι στο Γιώργο Κυρίτση, ούτε είχαν ούτε έχουν σχέδιο για την Κω, δεν έχουν κάνει ούτε ένα ουσιαστικό έργο εδώ και πέντε χρόνια.

Αφού έφαγαν το Γιώργο Κυρίτση, τώρα ήρθε η ώρα να φαγωθούν και μεταξύ τους.

Το τίμημα όμως το πληρώνει η Κως’’

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι ακριβώς ΗΛΙΑ!
    Η παράταξη της «Θεοδοσιαδας»,του κυνισμού και της ανευθυνότητας έχει ξεθυμάνει σαν την γκαζόζα που αφέθηκε ώρες στο ήλιο.
    Το Δράμα είναι για το Νησί μας.
    Διιαφωνιστε,Αντισταθείτε και προστατεύσετε ότι μπορείτε και προλαβαίνετε για το μέλλον του Τόπου μας!,

  2. 2010-2024 ο δημος σε εγκατάλειψη από καισερλη κυρίτση νικηταρα

    Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως ΧΥΤΑ αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,εγκαταστάσεις SEGEN ,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ