160.000€ για την πυροπροστασία της Κω! Η πρόταση του Δήμου Κω εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

9
8090

160.000€ για την πυροπροστασία της Κω!

Η πρόταση του Δήμου Κω εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης

 

Με το ποσό των 160.000€ εντάχθηκε η πρόταση που είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο Δήμος Κω για την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού με περιαστικά δάση» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

Η πρόταση αφορά στην χρηματοδότηση σύνταξης μελέτης για την υλοποίηση αναγκαίων εργασιών, με στόχο την αποτροπή εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Προβλέπει την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στις περιοχές: Ασφενδιού-Ζια, Πλατάνι, Πυλί, Αντιμάχεια, Καρδάμαινα και Κέφαλο και εργασιών πυροπροστασίας, όπως:

  • Καθαρισμοί και κλαδεύσεις δένδρων,
  • Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων,
  • Υλοτομία δένδρων και θάμνων.

Στόχος των συνδυασμένων δράσεων είναι η αποτελεσματικότερη πυροπροστασία των κατοικημένων περιοχών που γειτνιάζουν με δάση και δασικές εκτάσεις, προκειμένου ο Δήμος, κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων Δασικών Υπηρεσιών, να μπορεί να παρέμβει με εργασίες πυρασφάλειας.

 

Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμαρχε όλη η ιστορία είναι να προσλάβης προσωπικό για πυρο προστασία του νησιού.Τρεις μήνες είναι όλη η ιστορία.Τριαντα συμβασιούχοι που θα χτενίζουν τις περιοχές αρμοδιότητας τους.Ελεος.Εγω θα σας τα λέω όλα;;;Εκτός κι αν θέλετε να τα αναλάβει όλα ο Βελόπουλος.

  2. Στην Ρόδο το 2023 έγινε τεράστια καταστροφή γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα δάση.
    Αναλυτικά όλες οι τεχνικές οδηγίες για αντιπυρικές ζώνες κλπ περιλαμβάνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2020/07/61247_2789_2020.pdf?fbclid=IwAR05YqeyizDsZadF5mb4aHaFLrxmXU3lSVGdtyHv_CX70MxRzCY-LVatr6U

  3. Ο ηλίθιος που έφτιαξε το νόμο για τον καθαρισμό των οικοπέδων δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και παίζει να μην έχει και οικόπεδο-χωραφι . Οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα αλλά παίρνουν τέλη και επιδοτήσεις και τα βάζουν στη τσεπη.
    αυτό κατάλαβα, αν κάποιος καταλαβε κάτι άλλο ας το πει

  4. Καλά όλα αυτά αλλά χρειαζόμαστε πλέον αντυπυρικες ζώνες και αρκετό προσωπικό και φύλακες δασοπροστασίας.

  5. το ποιο απλό είναι να βγάλουν θέσης για μόνιμο προσωπικό να καθαρίζουν τα χόρτα και γενικά όλοι την πόλη!!!!

  6. Μα έπρεπε να συμβεί η τραγωδία (πυρκαγιές)Γεια να πούν να κάνουν τα αυτονόητα???(Προσοχή,δεν έκαναν τίποτα ακόμα)Ελπιζωμαι να μην μας ρίχνουν πάλι στάχτη στα μάτια!!!Γεια αυτοπροβολή!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ