Ο Μπέζος, ο Σάκης, ο Μηνάς και τα παγκάκια του Κάστρου | Γράφει ο Κ. Καΐσερλης

18
12098

Ο Μπέζος, ο Σάκης, ο Μηνάς και τα παγκάκια του Κάστρου

Τελικά αυτά τα δύο παγκάκια στο Κάστρο δεν είναι αστεία ιστορία! Βλέποντας απέναντι μου τα κατάρτια των σκαφών της Μαρίνας, με πήγαν κατευθείαν στους ταξιδιώτες τους. Σε αυτούς που ίσως ένα όνειρο άπιαστο γίνονταν πραγματικότητα! Μια ανάπαυλα στη σκληρή καθημερινότητα! Μια σιωπή στην βοή της πολυκοσμίας. Μια γλύκα της απεραντοσύνης της θάλασσας, της έρημης παραλίας και του ψίθυρου με τον δικό του άνθρωπο, την δική του γυναίκα ή άνδρα…..

Και αντί να μ’ αφήσουν να ταξιδέψω και εγώ νοερά μαζί τους, να και κάθισαν πάνω τους ο Σάκης, ο Μηνάς και στο άλλο παγκάκι ο Μπέζος!

Αυτός ο χάντακας του Κάστρου από κάτω μας, με εκατοντάδες σκελετούς σταυροφόρων έκανε τα μαγικά του…. Ήλθαν και οι δύο, ο Σάκης και ο Μηνάς δίπλα μου αγκαλιασμένοι και ο Μπέζος να ρωτά και να ξαναρωτά:

Ρε σεις γιατί με καλέσατε?

Ρε δήμαρχε μου φωνάζει! Ωχ!  είπα μέσα μου, πάλι εγώ θα την πατήσω! Δεν τους είπες, δεν τους έμαθες τόσα χρόνια τι σημαίνει και ποια είναι η σημασία του γιώτινγκ για μας τους κακόμοιρους που έχουμε χιλιάδες σκοτούρες στο κεφάλι μας? Πήγα στη Ψέριμο, φυσικά και μετά από τον συρφετό! Και το φχαριστήθηκα! Και έκαμα το λάθος και πήγα και στις Σπέτσες με τις φιλενάδες μου τις Καρντάσιαν και υποχρεώθηκα για να έχω την ησυχία μου να κλείσω όλο το μαγαζί!! Και να διώξω την χλέμπα…

Τι του λένε τώρα! Τους κοιτάω και τους δύο έτοιμος να τους τα ψάλω! Με κοιτάζουν και αυτοί και πάνω που ήμουν έτοιμος να δικαιολογηθώ, μου ξαναφωνάζει ο Μπέζος!

Και καλά ρε δήμαρχε ο Σάκης, αυτός ο καλός άνθρωπος είναι καινούργιος και δεν ξέρει! Όμως τον ευχαριστώ που με κάλεσε αλλά…. δεν σφάξανε! Αλλά ο άλλος, ο κύριος Μηνάς, ο ξενοδόχος! Τώρα ξύπνησε? Τώρα σκέφτηκε ότι το νησί του Ιπποκράτη, το διαμάντι του Αιγαίου,  είναι κορεσμένο? Πριν από λίγο φώναζε και σ’ έβριζε για την Ραυαναιρ και τους τουρίστες των τριάντα ευρώ!

Τα παγκάκια τρίζανε! Δεν άντεξαν και γύρισαν το πλάνο! Ούτε ο Λάνθιμος νάτανε! Εξαφανίστηκαν και οι τρεις τους και βρέθηκε μπροστά μου ο νεαρός μηχανικός του Δήμου! Ο ναυπηγός του Πολυτεχνείου που προσλήφθηκε το 1995 με στόχο να προετοιμαστούμε για να διεκδικήσουμε την Μαρίνα αφού ο ΕΟΤ είχε ξεκινήσει την κατασκευή της!!

«Σας τάλεγα κύριε δήμαρχε κουνώντας το κεφάλι του! Οι Μαρίνες πρέπει να είναι κλειστές! Μια καφετέρια, ένα εστιατόρια, μια πισίνα! Τα πάντα  ελεγχόμενα μέχρι και οι τουαλέτες, μόνο για τον κύριο Μπέζο και τους όμοιους του! Μόνο γι’ αυτούς τους χιλιάδες άγνωστους μεταξύ τους, λεφτάδες πάνω στα χλιδάτα γιωτ τους, που μιλάνε μέσω του ασύρματου και ψάχνουν ένα δικό τους μοναχικό στέκι να γνωριστούν και να μιλήσουν για τις δουλειές τους και τις εμπειρίες τους! Εσείς την Μαρίνα την καταντήσατε καλοκαιρινό μαγαζάκι με παιδική χαρά και πρωταθλήματα! Πολύβουο λιμάνι για τον μαζικό σας τουρισμό και τους ντόπιους….»

Σας ορκίζομαι ειλικρινά ότι αυτά τα είδα μπροστά στα μάτια μου!

Κώστας Καίσερλης

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καισαρλη καταλαβαίνω τον πόνο σου για τον Μηνά αλλά με το πείσμα σου τότε έδιωξες την φτηνή αεροπορική εταιρεία που είχαμε δουλέψει και χειμώνα

  2. Μάλλον έχεις καταλάβει την πατάτα που έκανες με τη raynair.Ναι Καϊσερλή και εγώ έχω πάει με την raynair όπως πολλοί φίλοι μου και με 20 ευρώ.Εχουν έρθει και έχω πάει σε μέρη που δεν θα πήγαινα .Εκει και κοιμηθήκαμε και φάγαμε και αξιοθέατα είδαμε ,όπως και αυτοί που έρχονται εδώ.Μην μου πεις πως θέλεις το νησί μόνο για Μπέζους;Έχεις σκευτει ποτέ τι θα γίνει αν συμβεί κάτι με την αγαπημένη σου tui;Το μονοπώλιο που έχει δημιουργήσει και Ήσουνα πρωτεργάτης;

  3. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια! Αν επισκεφθείτε μεγάλες μαρίνες στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, θα δείτε ότι όλες οι μαρίνες έχουν χώρους επισκέψιμους από όλο το κοινό. Υπάρχουν όμως και χώροι οι οποίοι είναι για χρήση αποκλειστικά από αυτούς που έχουν τα σκάφη τους μέσα στη μαρίνα και θέλουν την ιδιωτικότητα τους.

  4. Και όμως δεν τα ξέρεις όλα γιατί οι καιροί άλλαξαν!!!Οι κοινωνίες πρέπει να φύγουν μπροστά!!Μας κουράζεις για το χθές!!!Αυτό μας έφερε εδώ!!!Ούτε ο Σάκης ούτε ο Μηνάς!!!Αυτοί που έχασαν την μεγάλη ευκαιρία της αλλαγής του ΑΝΔΡΕΑ!!!!!Γράψε και για αυτό κάτι ξέρεις πολλά!!!!Αλλά με αυτούς που ήσουν σε κόντρα έφτιαξες τον «ΟΜΙΛΟ»Πόση υποκρισία;

  5. Η μαρίνα έχει καταντήσει μία παιδική χαρά για να παίζουν μπάλα στο γκαζόν τα παιδάκια ώστε να μην ενοχλούν την μαμάδες που πήγαν στις καφετέριες για να κουτσομπολέψουν χωρίς να φοβούνται για διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και χωρίς να τις νοιάζει αν το παιδί τους κάνει φασαρία και ενοχλεί ή αν κατά λάθος ή επίτηδες προκάλεσε ζημιά στις εγκαταστάσεις της μαρίνας. Έχει καταντήσει ο μπερντές του Καραγκιόζη που τον χρυσοπληρώνουν για να κάνει παραστάσεις μέσα στην μαρίνα και ο παιδότοπος που διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού. Έχει καταντήσει το πλυντήριο του δήμου αφού όταν χρειάζονται μετρικά χιλιάρικα για να πληρώσουν κάτι όπως χριστουγεννιάτικα φώτα και στολίδια ή βάσεις για το άγαλμα του Ιπποκράτη ή της άγκυρας στο λιμάνι ή ακόμα περισσότερα γιά το γλυπτό του ταξιδευτή στην πλατεία του «Κώς» και πολλά ακόμα χρόνια τώρα.

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αντιπυρικες ζώνες αφαλάτωση συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες

  7. Κύριε Καϊσερλή φθάνει πια με τον κομπλεξισμό σου!Ουτε μια συγνωμη για τα διαχρονικά λάθη όλων σας!Εσυ ο Νικηταράς ,ο Κυριτσης…εισασταν οι σημαίες του ΠΑΣΟΚ με το μεγάλο φαγοπότι τους φυλακισμένους τον ξεπεσμό της κοινωνίας…της χαλάρωσης των θεσμών και στο τελος προδώσατε και το κόμμα που σας έκανε δημάρχους και σας ανέδειξε ….!,Τώρα κάθεσαι και από μακρυά νομίζεις ότι με τις δήθεν ειρωνικές προσεγγίσεις συμβάλλεις ως σοφός ηηηηη προετοιμάσεις το έδαφος για τους ανίκανους……!Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες και τότε θα δεις τι θα πει αλήθεια…..

  8. Η μαρίνα έχει καταντήσει σαν το υπόλοιπο νησί τσαντήρ μαχαλάς με τις φώκιες και τα κουτσούβελα τους που μαζεύονται εκεί με τα τσιγάρα και την μπόχα.

  9. Στον ύπνο σας τον βλέπετε τον Καίσαρλη? Γράψτε και σεις κάτι για να γελάσουμε! Επώνυμα όμως….

  10. Κώστα μου, σέβομαι τις γνώσεις σου. Κάνε προτάσεις και φτάσε στο δια ταύτα. Μπορεί να υπάρξει βελτίωση από εδώ και στο εξής και πως? (με τις παρούσες συνθήκες και δυνατότητες των δήμων).

  11. Ρε χαβαλέδες καμαρώνετε που πήρε η μαρίνα γαλάζια σημαία; Με ποιά κριτήρια τη πήρε; Για την ασφάλεια (safety) που δεν υπάρχει ή την καθαρότητα της θάλασσας με τα σ…. που επιπλέουν δίπλα στα σκάφη; Αυτός που υπέγραψε ήρθε μιά βόλτα να την δει από κοντά ή κάνει εξ αποστάσεως εκτίμηση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ