Σε κλίμα συνεργασίας, συνάντηση του Δημάρχου με τους διευθυντές ξενοδοχείων για θέματα καθαριότητας

10
8220


Σε κλίμα συνεργασίας, συνάντηση του Δημάρχου με τους διευθυντές ξενοδοχείων

για θέματα καθαριότητας

 

Συνάντηση, σε εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας, με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους ποιότητας των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού μας, είχε χθες βράδυ ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη και στελεχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για το φλέγον θέμα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και για την βελτίωση της συνεργασίας του Δήμου με τις επιχειρήσεις, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στην αποκομιδή και στην καθαριότητα του νησιού η καθυστέρηση του διαγωνισμού για την σύναψη συνεργασίας με ιδιώτη, εξαιτίας δικαστικής εμπλοκής των ανταγωνιστριών εταιρειών.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, στο πλαίσιο προετοιμασίας και προγραμματισμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, για την οργάνωση της αποκομιδής το 2025.

Στόχος είναι η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην αποκομιδή, όπως η χρήση μεταλλικών συμπιεστών απορριμμάτων (press container) από τις επιχειρήσεις, που βελτιώνουν τις συνθήκες και μειώνουν το κόστος αποκομιδής.

Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε ενημέρωση για την πρόβλεψη εφαρμογής ευρωπαϊκών οδηγιών, όπως για τη χωριστή διαχείριση οργανικών αποβλήτων, με στόχο το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων, που θα επηρεάζει την λειτουργία έως και τη χρηματοδότηση τους.

Στην χθεσινή συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση των διευθυντών για την συνεργασία τους με το Δήμο, την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Γραφείο Τύπου

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητοί μου διευθυντές, το κόστος έχει ανέβει υπερβολικά γι’ αυτό και πρέπει να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Επίσης πρέπει να αγοράσετε μηχανήματα συμπίεσης απορριμμάτων και αυτοκίνητα ώστε να μεταφέρετε τα συμπιεσμένα απορρίμματα στη χωματερή. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε από τη δικιά μας μεριά κάντε και εσείς αυτό που σας αναλογεί.

  2. Ικανοποίηση οι Διευθυντές των ξενοδοχείων φούσκωσαν η έσκασαν από Ικανοποίηση, χαζοί είναι τουμπεκί ψιλοκομμένο τα υπόλοιπα θα τα πουν στο καφενείο η Ελλάς

  3. Ήταν και αλλοι αιρετοί μαζί με τον Δήμαρχο αυτοί δεν έχουν όνομα η ο Μητσοτάκης της Κω δεν σηκώνει αλλα ονόματα?

  4. Ερωτησούλα… Επειδή ακούω συνεχώς για περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με αφορμή την κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 1 μήνα λόγω λειψυδρίας, (οσονούπω και στην Κω να υποθέσω;) είναι οι φίλοι μας οι ξενοδόχοι διατεθειμένοι να «θυσιάσουν» καμμιά πισινούλα; να καταργήσουν κάνα γκαζόν, κάνα φυτό; Γιατί ή νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και το νερό κλπ ή όχι; Οι πάλι εμείς οι «μικροί» μόνο καταστρέφουμε το περιβάλλον; Και πολλά άλλα σε επόμενο σχόλιό μου

  5. ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΚΑΤΣΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ.
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΔΟΥ, Ε ΜΕ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ!

    • ΤΕΡΜΑ πιά.
      Στο τέλος θα φύγουν οι ΓΥΠΕΣ και μεις θα μείνουμε με σχισμένη γή.

  6. το αυτάκι το δικό σου δήμαρχε πρέπει να τραβήξουν. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ…ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΡΟΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΉΣΕΙΣ….ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΣ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙς ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
    ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΣΑΙ
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ