Ηλίας Σιφάκης: Η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά χρωστά πολλές απαντήσεις που προφανώς δεν έχει

7
3992

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ : ‘’ Η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά χρωστά πολλές απαντήσεις που προφανώς δεν έχει.’’

 

Ηλίας Σιφάκης:  ‘’ Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Ηλίας Σιφάκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘Έθεσα ένα ρητορικό ερώτημα για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε Δήμους με περιαστικά δάση’’ και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε οικισμούς που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Όπως είπα σε  αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν  έργα πυροπροστασίας για τη Ζια , το δάσος της Τσουκαλαριάς αλλά και άλλες περιοχές του νησιού μας.

Η δημοτική αρχή θεώρησε καλό να μου επιτεθεί και να με ‘’ενημερώσει’’ ότι κατέθεσε πρόταση.

Στην πραγματικότητα :

1ον) Κατέθεσε πρόταση μόλις την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Πάτμου, κατέθεσαν πρόταση η οποία μάλιστα εγκρίθηκε και βγήκε και η απόφαση χρηματοδότησης τους.

2ον) Θα περιμένουμε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για την τύχη της πρότασης, για το αν τελικά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.  Ελπίζουμε να υπάρξει.

Άλλωστε η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά χρωστά πολλές ακόμα απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουμε θέσει.

Απαντήσεις που προφανώς δεν υπάρχουν.

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα:

1ον) Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει διαθέσει ο Δήμος προς την ΚΩΑΝ από την ίδρυσή της έως σήμερα;  Ποιες από τις συμβάσεις που συνάφθηκαν από το Δήμο Κω με την ΚΩΑΝ, υλοποιήθηκαν και ποιο είναι το αντικείμενο τους;

2ον) Τις ‘’γκρίζες ζώνες’’ που αφορούν στην αγορά του πλοίου της ΑΝΕΜ αλλά και την οικονομική διαχείριση.

3ον) Το ακριβές ποσό με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος για τα απορρίμματα που οδηγούνται σε ταφή, να γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος για το δημότη της Κω αλλά και ένα ακόμα ερώτημα: θα μετακυλιστεί αυτή η επιβάρυνση στους πολίτες με την αύξηση τελών.

4ον) Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για το Στάδιο Ανταγόρας και επιβαρύνθηκε οικονομικά ο Δήμος;

5ον) Γιατί υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο Σένγκεν που δυσφημεί την Κω; Πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

6ον) Ο κ. Νικηταράς όταν όριζε ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Χρυσόπουλο γνώριζε ότι εργαζόταν σε εταιρεία που αργότερα ανέλαβε να ελέγχει τους ισολογισμούς του Δήμου και να υπογράφει τα πιστοποιητικά ελέγχου.

Για όλα αυτά, που αποτελούν και ερωτήματα των δημοτών,  θα φιλοτιμηθούν να απαντήσει καμιά φορά;’’

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • μάλλον την ρότα του νυν οταν αυτός ήταν αντιπολίτευση ακολουθεί… και το κάνει και καλύτερα απο εκείνον.
      Συνέχισε Ηλία (Λιάκο να λες το σκύλο σου )

  1. η δημοτική αρχή χρωστά της μιχαλούς….στον Κωακό λαό που τους ψήφισε αλλα όλο λένε να το ξεχνάνε.

  2. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αντιπυρικες ζώνες,συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ