Ηλίας Σιφάκης: Σε εξέλιξη πρόγραμμα πυροπροστασίας οικισμών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Που είναι η Κως;

10
6530

Ηλίας Σιφάκης:  ‘’ Σε εξέλιξη πρόγραμμα πυροπροστασίας οικισμών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Που είναι η Κως;’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κ.Ηλίας Σιφάκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε Δήμους με περιαστικά δάση’’ και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε οικισμούς που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών

Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν  έργα πυροπροστασίας για τη Ζια , το δάσος της Τσουκαλαριάς αλλά και άλλες περιοχές του νησιού μας.

Το ερώτημα είναι αν γνωρίζει ο Δήμος Κω ότι υπάρχει σε εξέλιξη αυτό το πρόγραμμα. Που είναι ο Δήμος Κω; Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έληξε χθες.

Μάλιστα  στους πρώτους 12 δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθούν είναι και ο Δήμος Πάτμου.

Έχει κάποια απάντηση η Δημοτική Αρχή;’’

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Σιφακη.
    Δεν ξέρω αν ο Δήμος γνώριζε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν και επρεπε να το γνωρίζει.
    Όμως εάν εσείς το γνωρίζατε και δεν ενημερώσατε τον Δήμο κάνατε κακό στο Νησί όχι στην Δημοτική Αρχή.
    Οι πολίτες που σχολουνται με τα κοινά οφείλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους καταθετοντας προτάσεις απόψεις.
    Μόνον έτσι είναι καποιος χρήσιμος στην κοινωνία.

  2. …..άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στο νησί για την προστασία των δασών.Άλλοι δήμοι αιτούνται και τους δίδονται επιχορηγήσεις για καθαρισμούς των δασών και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
    Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Καμπουράκης Σταμάτης αφού πρώτα συνεργαστεί με το Δασαρχείο και το Επαρχείο Κω να υποβάλλει μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εμπεριστατωμένη αίτηση για χρηματοδότηση με σκοπό τον καθαρισμό των δασών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί.
    Στην Ρόδο το 2023 έγινε τεράστια καταστροφή γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα δάση.
    Αναλυτικά όλες οι τεχνικές οδηγίες για αντιπυρικές ζώνες κλπ περιλαμβάνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2020/07/61247_2789_2020.pdf?fbclid=IwAR05YqeyizDsZadF5mb4aHaFLrxmXU3lSVGdtyHv_CX70MxRzCY-LVatr6U
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/513207/anagnostis-dimarche-antipyrikes-zones-tora/

  3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως συγκοινωνίες ,αξιοποίηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια 60 αίθουσες προκατ!!!,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

  4. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιπτεραρχου Αλεξιπτωστη μεγα αντιδήμαρχου Πολίτικης προστασίας θα έρθουν και πεζοπορα τμήματα *
    Αυτοί μας διοικούν…..ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΚΩΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ