Αναγνώστρια: Ο Ύπνος του Δικαίου

14
9326

Σε έναν κόσμο όπου διαπράττονται εγκλήματα πολέμου,όπου οι καθημερινές ειδήσεις που λαμβάνεις είναι ασύλληπτοι αριθμοί σκοτωμένων παιδιών και χαροκαμένων μανάδων που δεν θα ξαναγιορτάσουν ΠΟΤΈ, δολοφονίες,αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων,νεανικό αίμα στην άσφαλτο,αρρώστια και ΠΌΣΑ άλλα,ο μόνος τρόπος να κοιμηθεί κάποιος ειρηνικά το βράδυ (όπου κάποιος: είτε μεγάλος είτε μικρός,είτε με εξουσία είτε χωρίς,είτε πλούσιος είτε φτωχός,είτε γραμματιζούμενος είτε αγράμματος) είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί,με όποιο θεμιτό μέσο έχει,να ομορφύνει την εφήμερη ζωή μας,να καλυτερέψει τον κόσμο μας.
Ο καθένας μας στο ΠΟΣΤΟ του με ΣΥΝΈΠΕΙΑ (από ομιλία του π.Ευάγγελου Παπανικολάου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη).Και το πόστο κάποιων βαραίνει περισσότερο από το πόστο των περισσότερων από μας.
Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ευτελή τα καθημερινά μας προβλήματα,πολύ μικρά μπροστά στην αποκαρδιωτικη πραγματικότητα και το αναπόφευκτο του θανάτου.
Απο τα μακρινά γυμνασιακά μου χρόνια μού έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Οδυσσέα που καθισμένος στην ακροθαλασσιά και κλαίγοντας τη μοίρα του,μετράει τα πλούτη του για να παρηγορηθεί…
Κι οι συγγενείς των κεκοιμημένων μέσα στην θλίψη της απώλειας φροντίζουν για το τι θα φάνε και τον πικρό ελληνικό καφέ…
Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση:το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η ζωή συνεχίζεται…
Το κείμενο δεν είναι φιλοσοφικό,ούτε κατά διάνοια!Είναι πολιτικό.
Ο εκτενής πρόλογος είναι για να πειστώ κι εγώ ότι δεν είναι μάταιο ή ματαιόδοξο ή μικροπρεπές και μικρόψυχο να σε απασχολεί η δική σου ιδιαίτερη πατρίδα,η δική σου μικρή κόχη.Οτι και η αγανάκτηση επιτρέπεται κι ο θυμός και η διαμαρτυρία.
-Τι και ποιος φταίει για την κατηφόρα του νησιού μας?
– Φταίει η κυβέρνηση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα,η χειμερία νάρκη,το τεράστιο μέγεθος του νησιού,τα λάθη του ΠΟΛΥ μακρινού παρελθόντος…
Κε Δήμαρχε,το κείμενο αυτό,με σεβασμό, απευθύνεται κυρίως σε σας.Πιθανόν αναγνωρίζετε και τα λόγια σας απ’ τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν 1.5 μήνες στο Μαστιχάρι,το χωριό μου.
Αν πέσει στην αντίληψή σας(το κείμενο) και το θεωρήσετε άξιο ανάγνωσης νά μια πρόταση:
Να ενημερώσετε τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι όλοι οι Κώοι, με πρωτοστάτη εσάς ,θα απέχουμε απ’ τις επικείμενες ευρωεκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ενημερώστε τον κ.Πρωθυπουργό ότι δεν θα αποστείλουμε φέτος τους άμεσους φόρους, αλλά θα τους επενδύσουμε στο νησί μας.
ΑΝ αναγνωρίζετε και δικές σας ευθύνες για την παρακμιακή εικόνα του νησιού,εκτιμήστε το 60% με το οποίο σας εμπιστεύτηκε ο Κωακός λαος και αναζητήστε λύσεις στη χρονίζουσα παθογένεια.Αφήστε την μεμψιμοιρία στην άκρη και αναλάβετε με παρρησία τις ευθύνες σας.Αναζητήστε λύσεις στα αδιανόητα αδιέξοδα που χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν και παγιώνονται ωσάν μη αναστρέψιμα!
ΚΙ ο χειμώνας θα ξανάρθει ΚΑΙ το νησί δεν μικραίνει(ούτε μεγαλώνει…) ΚΑΙ το 1980 απέχει από το σήμερα 44 χρόνια!
Κ.Δήμαρχε επειδη σας βλέπω κατα καιρούς ενεργό στο τικ τοκ ,μέσο που κυρίως παρακολουθούν οι millenials , η gen -Z και η Gen Alpha,η παρελθοντολογία δεν τους λέει τίποτα.
Αντίθετα,νόημα θα ειχε,όλοι οι αιρετοί, δουλεύοντας με πείσμα, να εξασφαλίσετε στις νεότερες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.
Επισης, αν θέλετε να είστε δίκαιος, μην εμμένετε στα λάθη ή τις παραλείψεις ή ακομη κι αυτήν την ελλειψη τεχνογνωσίας δεκαετίες πριν.Ας χαιρετίσετε κι αυτά τα θετικά και πρωτοποριακά για την εποχή τους που βρήκατε, κυρίως απ’ την κοινότητα Αντιμάχειας και μετέπειτα Δήμο Ηρακλειδών.Τα γνωρίζετε.
Σαν κοινότητα είχαμε εναν αξιοπρεπή στόλο μηχανημάτων που μας επέτρεπε αποτελεσματικότητα και αυτάρκεια.
Το Μαστιχάρι ΚΑΙ εχει σχέδιο πόλεως ΚΑΙ φιλοξενεί Δ.Ε.Η. , Ε.Κ.Ο.Τ.Α. και Α.Ν.Ε.Μ. ,εχει ΚΑΙ αξιόλογο τουριστικό προϊόν,εχει ΚΑΙ γεωργικό και κτηνοτροφικό προϊόν έχει ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ.
Σας παρακαλώ λοιπόν, μην αντιμετωπίζετε το Μαστιχάρι σαν ένα πρόβλημα που σας κληροδοτήθηκε.Σας δόθηκε μαγιά (όχι μόνο σε σας αλλά και στους προκατόχους σας).
Φωτογραφίες απ’ το χωριό δεν θα αναρτήσω.Τα πάντα είναι γνωστά τοις πάσι στο νησί.
Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στο email του Πρωθυπουργού.Αυτό δεν είναι απειλή,ειναι αναγνώριση των αναμφισβήτητων ευθυνών της κυβέρνησης,που δυσκολεύεται να εννοήσει τη νησιωτικότητα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που φέρει αυτή.
Αν γινόταν, αυτό που θα σας έστελνα, είναι η δυσοσμία του λιμανιού σήμερα 15 του Μάη.Την μπόχα, που κάνει τους τουρίστες στα εστιατόρια να προσπαθούν να κατεβάσουν τη μπουκιά τους,θα σας έστελνα.
Κι ενώ το λιμάνι είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν είναι το μόνο.
Ένας άνθρωπος του Δημου για την καθαριότητα του χωριού ΔΕΝ υπάρχει.
Υπηρεσία Πρασίνου ΔΕΝ έχουμε δει εδώ και χρόνια.
Ενημέρωση από το Λιμενικό Ταμείο για την πρόοδο των μελετών της ανάπλασης της πλατείας του λιμανιού,καμία.
Πάνω στα πεζοδρόμια πάντως φυτρώνουν ομπρέλες…
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο σύλλογος Μαστιχάρι Δράσις σάς έχει αποστείλει τις επεμβάσεις τις αναγκαίες για το χωριό,αυτές που ζητήσατε να μάθετε για να ενεργήσετε.
Αφου σας ευχαριστήσουμε για τον αρκετά έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας(πιστεύω όλοι στο χωριο το αναγνωρίζουμε), να πω οτι ακόμη περιμένουμε για όλα τα υπόλοιπα, καθόλου δευτερεύοντα ,το ίδιο σημαντικά.
Η απαξίωση κυριαρχεί πάλι στα στόματα όλων μα επιπλέον υπάρχει «αναβρασμός» στην κοινωνία.
Ο ύπνος του δικαίου ειναι λίγο διφορούμενη έκφραση:Κυριολεξία ή σαρκασμός?
Ειτε το πρώτο ειτε το δεύτερο είναι ώρα να ξυπνήσουμε!
Αναγνώστρια.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απ το εκλογικό μου δικαίωμα θα πει σε αφήνω να κάνεις ότι θέλεις….μέγα λάθος κυρία μου!και τέτοιες αντιλήψεις μας έφεραν ως εδώ..

    • Ποιος κοπτεται για την τσέπη του?
      Όλοι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και τον τόπο τους.
      Πρώτα βάζουν την πατρίδα και τίποτα άλλο
      Θυσιάζουν την ήρεμη ζωή τους για να τους βρίζουν συνέχεια κάποιοι καφροι.
      Επιτέλους, εκτιμηστε τις προσπάθειες όλων αυτών που θυσιάζονται για όλους εμάς.
      Οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν για εμάς.
      ΕΛΕΟΣ πια. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ θέλουν.
      Ευχαριστώ που σας έπεισα.
      (πώς γύρισα άλλο πλευρό και βρέθηκα κάτω από το κρεβάτι. Ρε ονειρο και αυτό).

  2. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  3. Και τόσα χρόνια που ψυφηζαμε τη έχουμε κάνει δεν έχουμε ούτε υγεία για το νισημας ούτε παιδεία όλο πίσω ήμαστε..

  4. Αγαπητή κυρία ή αγαπητέ κύριε,ούσα στα 50+,
    δεν έχω λειψει από εκλογική διαδικασία ποτέ,ως ψηφοφόρος φυσικά.Αν οι ευθύνες για την κατάντια του νησιού σε όλους τους τομείς,όλους ανεξαιρέτως,βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση όσο ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχη,τότε μια αποχή χιλιάδων ψηφοφόρων θα τους ταρακουνούσε πιστεύω.
    Βασικά δεν διαφωνούμε.
    Να συμφωνήσουμε και στο ότι οι περισσότεροι από εμάς που ψηφίζουμε, προσπαθούμε να «ψυχανεμιστούμε» τον λιγότερο κακό κάθε φορά;;;

    • Μπορεί εσυ να ψηφίζεις έτσι.Καποιοι ψηφίζουμε τον καλύτερο.Να απέχεις από μια διαδικασία που κάποιοι θυσιάστηκαν για να την χαιρόμαστε εμείς;Δηλαδή επειδή το λέει ο δήμαρχος;Μόνο οι φασιστες χαίρονται με αποχή.Να σε ενημερώσω ότι άλλοι δήμοι με την ίδια κυβέρνηση προοδεύουν.Ολοι να ψηφίσουμε τον πιο ικανό και όχι για κόντρα,η τον πιο όμορφο,η καλό άνθρωπο που μας έλεγαν εδώ.Ολοι ψήφο να αποκλησουμε τους φασιστες.Η λύση είναι μέσα από την δημοκρατία κυρία μου.Ψηφισε τον καλύτερο όχι τον κουμπάρο σου την επόμενη.Αν ισχύει η ηλικία σας έπρεπε να το ξέρετε πια.

      • Κα Μιράντα περισσότερο από δημοκρατισσα είστε …Νεοδημοκράτισσα γι’αυτό η κρίση σας είναι…θολωμένη.Εγώ μίλησα για αποχή απο ευρωεκλογες ως μέσο πίεσης.Δεν προέτρεψα κανέναν να ψηφίσει κάτι διαφορετικό απ’το κόμμα σας.
        Επίσης, επειδή πιστεύω και στους ανθρώπους,αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουγε δια στόματος Δημάρχου την απογοήτευση των Κώων και ΜΟΝΟ για το Νοσοκομείο (μας φτάνει και περισσεύει) πιθανόν να προσλαμβάνονταν κι εδώ γιατροί ,που όπως μαθαίνουμε δια στόματος Πρωθυπουργού προσλαμβάνονται αλλού.

        • Ξέρετε πόσους υπαλλήλους έχει το νοσοκομείο μας;Ξέρετε ότι υπάρχουν κσι βγαίνουν συνέχεια προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών;Ξέρετε ότι αν κάποιος έρθει φεύγει τον πρώτο μήνα;Ότι ντόπιοι γιατροί δεν πάνε και οδοί ήταν έφυγαν νύχτα;Τι ακριβώς έκανε ο δήμαρχος και δεν το πήραμε χαμπάρι;Τα λεφτά που δίνει για την προβολή στο ΔΗΡΑΣ ξέρετε ποσά είναι;Σε τι χρεισιμευουν εκεί και Ποδο θα ήταν χρήσιμα στην υγεία;Εξαλου στα ιδιωτικά γιατρεία έρχονται γιατροί ,γιατί;Τέλος ναι δεν το κρύβω υποστηρίζω ότι καλύτερο για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ.Δεν είμαι δημοκράτησα γιαυτο;Εσείς τι πιστεύετε ;Το να προτρέπεις κάποιον να μην ψηφίσει είναι δημοκρατικό;

  5. όλες οι παραλίες του νησιού είναι γεμάτες φύκια αλλά δεν βρωμάνε πουθενά.
    Ας πάψετε να κάνετε οικονομία με το αδειασμα των βόθρων σας να μην βρωμάει το λιμάνι….ελπίζω να έγινα κατανοητός..

    • Αυτά τα προβοκατόρικα που τα χρησιμοποιείτε μονο για να παραπλανάτε και να κουκουλώνετε την ανεπάρκεια μερικών, πείτε τα αλλού.

  6. δυστυχώς όλα.εχουν να κανουν.με ρουσφετια=ψηφους. βλέπετε μαρινα. οι ταξιτζηδες πηραν ολοκληρο γραφειο.ο διαγωνισμός έλεγε αποκλειστική χρήση ραδιοταξι.χαχαχαχα βρε ένας να το αναδείξει υπάρχει. Ο Σιφακης που είναι οεο

  7. Γιατί δεν υπογράφετε επωνυμα το κείμενο σας; τι φοβάστε; η θρασύδειλα κρυμμένη πίσω από την ανωνυμία ακυρώνει τα όσα δίκαια γράφετε. φαντάζομαι στον Πρωθυπουργό να απευθύνεστε επώνυμα. πρέπει να ξέρετε πως οι ανώνυμες επιστολές θεωρούνται άκυρες και καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. είναι κρίμα τόσες δίκαιες προτάσεις να μην τις προσέξουν . Φιλικοτατα.

    • Ευχαριστώ κ.Ξανθίππη, επιτρέψτε μου ομως,η θρασυδειλία δίπλα δίπλα στο χαρακτηρισμο δίκαια που αποδιδετε στα γραφόμενά μου ,δεν ταιριαζει.
      Αν πρέπει να δικαιολογηθω θα σας πω οτι ως μέλος συλλόγου δεν θέλω οι προσωπικές μου σκεψεις και απόψεις να ταυτίζονται ντε και σώνει με τη γραμμή του συλλόγου.
      Επίσης θα σας πω οτι ο τρόπος γραφής μου πιθανόν πλέον να αναγνωρίζεται απο τους αμεσα ενδιαφερόμενους…
      Τέλος,το email με φωτογραφίες του χωριού το έχω ήδη αποστείλει στον κ.Πρωθυπουργό επώνυμα φυσικά.

  8. Πες τα χρυσόστομη! Μπράβο στην Αναγνώστρια. Να και κάποιος που λέει την αλήθεια με το ονομά της γιατι το χωριό μας είναι στο έλεος του Θεού…. Από ¨¨θᨨ και ευθύνες σε άλλους χορτάσαμε …. Τα έργα αγνοούνται…
    Ούτε με κυάλι δεν φαίνονται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ