Η πρόταση του Προέδρου του ΔΙΙΚ, να συμπεριληφθεί το Ιπποκράτειο Ίδρυμα στις τουριστικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις

1
5966

Tην από κοινού πρόταση του Προέδρου αλλά και σύσσωμου του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος να συμπεριληφθεί το ΔΙΙΚ στις τουριστικές περιηγήσεις και
εκπαιδευτικές ξεναγήσεις της Κω, ανέλυσαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΔΙΙΚ ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαντωνίου, και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Iδρύματος ενώπιον τουριστικών παραγόντων του νησιού μας, ως Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματός προτείνεται και επίσημα στους φορείς αλλά και στους τουριστικούς πράκτορες της Κω, η προσθήκη του ΔΙΙΚ στον χάρτη τουριστικών και πάσης φύσεως περιηγήσεων, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, καθώς πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα σημαντικό και με ιδιαίτερη ιστορία που γειτνιάζει γεωγραφικά με το αρχαιότερο νοσοκομείο του δυτικού πολιτισμού, τον ιερό χώρο του Ασκληπιείου της Κω

Πηγή: https://www.kostv.gr

Επίσημη πρόταση του Προέδρου Δ.Σ. του Διεθνούς  Ιπποκράτειου Ιδρύματος [ΔΙΙΚ], να συμπεριληφθεί το ΔΙΙΚ στις τουριστικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις του Δήμου ΚΩ.

 

Σας δηλώνουμε την πρόθεση μας ως Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματός της ΚΩ [ΔΙΙΚ], να προτείνουμε και επίσημα την προσθήκη στον χάρτη τουριστικών και πάσης φύσεως περιηγήσεων, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα σημαντικό και με ιδιαίτερη ιστορία που γειτνιάζει γεωγραφικά με το αρχαιότερο νοσοκομείο του δυτικού πολιτισμού, τον ιερό χώρο του  Ασκληπιείου της Κω.

Το ΔΙΙΚ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το μακρινό 1960, με σκοπό την προώθηση της ιατρικής επιστήμης και της βιοηθικής του Ιπποκράτη.

 

Είναι δε εξόχως σημαντικό και τιμητικό, το γεγονός ότι το Ιπποκράτειο ίδρυμα έχει την φυσική του έδρα του στο νησί της Κω, την γενέτειρα του Ιπποκράτη. Είναι αυτονόητο και κρίνεται απαραίτητο τα περίπου 2 εκατομμύρια  ξένοι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα είτε μετακινούνται αυτόνομα , είτε με κάθε ΜΜΜ, να τους γίνεται εκ των προτέρων γνωστό και να επικοινωνηθεί ευρύτατα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι υφίσταται η δυνατότητα να επισκεφθούν το ΔΙΙΚ, να ενημερωθούν για την ιστορία του και να περιηγηθούν στον σπάνιο Θεραπευτικό Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη με τα δεκάδες βότανα και τα μοναδικής σπανιότητας φυτά, ενώ δίδεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να ξεναγηθεί και στους μουσειακούς -εκθεσιακούς χώρους του ιδρύματος, οι οποίοι περιλαμβάνουν σημαντικής ιστορικής αξίας εκθέματα, όπως το ιατρείο του Ιπποκράτη, το Φαρμακείο με τα βότανα και την πλούσια  Ιπποκρατική Βιβλιοθήκη [φυσική και ηλεκτρονική] .

Πρόκειται εξάλλου για ένα ίδρυμα που είναι γεμάτο με την ιατρική ιστορία του τόπου, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή του Πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, όπως την γνωρίζουμε στον δυτικό πολιτισμό.

 

Ο επισκέπτης θα πάρει σημαντικές γνώσεις για την αρχαιά Ελληνική Ιατρική συμπληρωματικές της επίσκεψης στο Ασκληπιείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ΔΙΙΚ διοργανώνει συχνά μια ποικιλία εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων, Διεθνών συνεδρίων και συμποσίων για ιατρικά θέματα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την διοργάνωση, Εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος αλλά και ικανό αριθμό από το Εξωτερικό από τις 5 Ηπείρους. Επίσης υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα για την ιστορία της ιατρικής και την ιατρική ηθική.

Η απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από Αριστούχους νέους γιατρούς από ΟΛΗ την Υφήλιο είναι ο απώτερος στόχος – να γίνει κάτι αντίστοιχο με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας  στην Κω με τα οποία σημαντικά οφέλη για την Κω και την Ελλάδα .                                                                                                                      Τον  τελευταίο χρόνο το σύμφωνο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, οδηγεί στην δημιουργία Ξενόγλωσσού Μεταπτυχιακού για τα Ιπποκρατικά Βότανα με επέκταση στην έρευνα στον τομέα αυτό. Η συνεργασία με το ΓΠΑ οδηγεί στην δημιουργία «αυθεντικών» Πλάτανων με γενετικό υλικό  από τον ιστορικό πλάτανο της πόλης της ΚΩ.

Εν κατακλείδι, το ΔΙΙΚ αποτελεί ένα σημαντικό Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό  Ίδρυμα για την προώθηση της Ιπποκρατικής  και Αρχαίας Ελληνικής ιατρικής και της βιοηθικής.

Το ΔΙΙΚ παράγει πολιτισμό και τυγχάνει μηδενικής χρηματοδότησης από την Ελληνική Πολιτεία ,πράγμα που δυσχεραίνει την υλοποίηση των στόχων του.  Το διαχρονικό έργο του ιδρύματος έχει αντίκτυπο σε ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθούν ορισμένοι από τους βασικούς στόχους του ΔΙΙΚ:

  • Να προωθήσει την έρευνα και την εκπαίδευση στην ιατρική επιστήμη την βιοηθική και την βοτανολογία.
  • Η Παγκοσμιοποίηση της Ιπποκρατικής Ιατρικής και φιλοσοφίας.
  • Να γίνει πεποίθηση σε όλους τους Ιατρούς του κόσμου ότι πρέπει να επισκεφθούν την Κω και να δώσουν τον αυθεντικό Όρκο στο Ασκληπιείο και να επισκεφθούν το Ίδρυμα .
  • Να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της υγείας.
  • Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την υγεία όπως την υπαγόρευσε ο Ιπποκράτης με τα «Ωφελεειν η μη βλαπτειν» και «καλλιον του προλαμβανειν ει του θερραπευειν».

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ