ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Κ18
ΧΙΟΥ -ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ
26/04/2025
Μια διοργάνωση γεμάτη παρατράγουδα και παρανομίες.
Μετά από δωρεά του Δήμου Χίου, του ηλεκτρονικού χρονομέτρου (Photo finish)
ώστε να χρησιμοποιηθεί στους αγώνες,η χρήση του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένη.
Συγκεκριμένα, στα 110μ εμπόδια αγοριών το ηλεκτρονικό χρονόμετρο έδειξε χρόνο 16,40 και ανακοινώθηκε επίδοση 16,50 με αποτέλεσμα της στέρησης πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Στα 100μ κορίτσιων σε όλες τις σειρές,παρόλο που ο σύλλογος μας κατέκτησε τις πρώτες θέσεις, το χρονόμετρο δεν σταμάταγε στον τερματισμό του 1ου αθλητή , με αποτέλεσμα να μην μετρηθεί σωστά ο χρόνος και να μη πάρει καμία τους πρόκριση.
Δεν υπήρχαν χρονομέτρες ώστε να βγει ο χρόνος και να ταυτιστεί με το ηλεκτρονικό χρονόμετρο ή έστω με απόκλιση 2 το πολύ κλάσματα του δευτερολέπτου.
Συγκεκριμένα, έχουμε αθλητή στα 100μ με χρόνο 11,84 στο ηλεκτρονικό χρονόμετρο και ανακοινώθηκε επίδοση 11,93
Μετά από διαμαρτυρίες μας σταμάταγε στον πρώτο αθλητή.
Στη σκυτάλη 4Χ400 με 2 μόνο συμμετοχές από Χίο , τον Α.Σ Έφηβο Χίου και τον Φ.Ο.Βροντάδων, έβαλαν και τις 2 ομάδες στον ίδιο διάδρομο τον Νο1, χωρίς βατήρα στην εκκίνηση και οι αλλαγές έγιναν 20μέτρα πριν την εκκίνηση των 400μ.
Ο τεχνικός της ΕΑΣ ανακοίνωσε ότι οι αποστάσεις είναι σωστές βάσει του κανονισμού.
Στη σφαίρα, δεν υπήρχαν μετρητές ώστε να γνωρίζουμε τα μέτρα που πετούσε την σφαίρα ο κάθε αθλητής.
Στο ακόντιο, η μεζούρα δεν έφτανε να μετρήσει την σωστή απόσταση με αποτέλεσμα, αθλητής να πετάξει ακόντιο 52μ και ανακοινώθηκε επίδοση 49μ.
Στο μήκος, ακυρώθηκε αθλητής μας με 3 άκυρα άλματα ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων ήταν μικρότερος των 8 αθλητών.
Τέλος στο βάδην, το ηλεκτρονικό χρονόμετρο άρχισε να μετράει το χρόνο του αθλητή μετά τα 30 μ από την εκκίνηση του και μετά από διαμαρτυρία μας το κλείσανε τελείως.
Σε δύο γύρους είχαν ξεχάσει να γυρίσουν το στροφόμετρο.
Η τελική επίδοση ανακοινώθηκε πρώτα στο Roster Athletic και μετά σε εμάς κατά την απονομή.
Η απονομή των 200μ δεν έγινε ακόμα και μετά από διαβεβαίωση του τεχνικού στης ΕΑΣ ότι θα γίνει σε λίγα λεπτά.
Αργότερα, ο τεχνικός μας ανακοινώσε την λήξη της διοργάνωσης. Διαμαρτυρηθήκαμε στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κύριο Κάβουρα , όπου μας ανακοίνωσε ότι ο ρόλος του είναι καθαρά διακοσμητικός και ότι τα κανονίζει όλα ο τεχνικός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ με ύφος ειρωνικό.
Όλα αυτά τα ευτράπελα έγιναν εις βάρος των παιδιών όπου αντί να ειναι αρωγοί στην προσπάθεια τους, έχουν ανασταλτικό παράγοντα.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ.