ΑΟ Ακαδημία: Πρωταθλητές Δωδεκανήσου σε 4 αγωνίσματα

5
15181


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

Πρωταθλητές Δωδεκανήσου αναδείχθηκαν στη Ρόδο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αθλητές της Ακαδημίας, στο τοπικό πρωτάθλημα δρόμου μικρών κατηγοριών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο τελευταίο τοπικό πρωτάθλημα για το 2024.

Η Ακαδημία Κω, ένα σωματείο που απαριθμεί σχεδόν 2 χρόνια ζωής, για ακόμα μία φορά συμμετείχε με τη μεγαλύτερη αποστολή αθλητών από τα 8 συνολικά αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ένδειξη της εμπιστοσύνης και της αγάπης των συμπολιτών μας για το έργο που επιτελείται τόσο στις μεγάλες κατηγορίες αθλητών, όσο και στις μικρές κατηγορίες, οι οποίες αποτελούν και το μέλλον για την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η αξιοπιστία της ομάδας σε κάθε δράση της αλλά και το έμπειρο και με άριστες γνώσεις προπονητικό επιτελείο, που διαθέτει στις τάξεις της η Ακαδημία, την κυρία Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, αθλήτρια με παγκόσμιες διακρίσεις στην ποδηλασία και το τρίαθλο και μοναδική προπονήτρια ποδηλασίας στο νησί μας και τον κύριο Γιούρση Πέτρο, καθηγητή φυσικής αγωγής και πολλά χρόνια γυμναστή αθλητών και πρωταθλητών στο δέκαθλο, μαζί με τον κύριο Μανώλη Πεδιαδιτάκη, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της Κω να μάθουν ένα πολύ τεχνικό άθλημα με αγάπη, ηθικές αξίες και με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.

Το τοπικό πρωτάθλημα περιλάμβανε την πρώτη ημέρα το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης  και τη δεύτερη ημέρα το αγώνισμα της αντοχής σε κλειστή διαδρομή (σιρκουί).

Την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος, ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, ήδη πρωταθλητής Δωδεκανήσου στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας για φέτος από τον Φεβρουάριο, πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών». Τον Μιχαήλ Άγγελο ακολούθησε με εξίσου εξαιρετική απόδοση ο Πορρής Κονταντώνης Χαράλαμπος Ηλίας, πραγματοποιώντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ενώ οι Κωσταράς Θεόδωρος Παναγιώτης και Πολυχρονιάδης Ερμής πραγματοποίησαν τον 5ο και 6ο ταχύτερο χρόνο.

Στα «μίνι μικρά κορίτσια» η Έλενα Νίκη Σταυράκη τερμάτισε στην 3η θέση και η Ιωάννα Σταύρου στην 5η.

Η επόμενη κατηγορία που έδωσε το χρυσό μετάλλιο στην Ακαδημία αναδεικνύοντας τον δεύτερο πρωταθλητή Δωδεκανήσου για φέτος στην ατομική χρονομέτρηση ήταν η κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», με τον εξαιρετικό στην πρώτη του χρονιά στην Ακαδημία, Δημήτριο Ροΐδη να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ανακηρύσσεται πρωταθλητής Δωδεκανήσου. Στην ίδια κατηγορία, με επίσης πολύ καλή απόδοση, αγωνίσθηκαν ο Πεδιαδιτάκης Νικόλαος Σταύρος και ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 7η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Στις τελευταίες κατηγορίες, στους «παμπαίδες» και στις «παγκορασίδες», η Ακαδημία είδε τον Σταμάτη Σκαλέρη να τερματίζει 11ος μεταξύ 13 συναθλητών του και τις Παπαδοπούλου Ιωάννα, Μητσιάκη Μιχαέλα και Πεδιαδιτάκη Ασπασία να τερματίζουν στην 6η, την 8η και την 10η θέση μεταξύ 12 αγωνιζομένων.

Τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος στο αγώνισμα της αντοχής, οι πρωταθλητές της Ακαδημίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την πρώτη ημέρα, κατακτώντας ακόμα δύο πρώτες θέσεις, με τον  Μιχαήλ Άγγελο Χριστοδούλου στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών» και τον Δημήτριο Ροΐδη κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», παίρνοντας το τίτλο των πρωταθλητών Δωδεκανήσου και σε αυτό το αγώνισμα.

Στα «μίνι μικρά αγόρια» για ακόμα μία φορά με μαχητικό πνεύμα και εξαιρετική απόδοση ο Πορρής Κονταντώνης Χαράλαμπος Ηλίας και παρά την πτώση του τερμάτισε 3ος, με τον Κωσταρά Θεόδωρο Παναγιώτη να παρουσιάζεται καλύτερος σε σχέση με την πρώτη ημέρα και να τερματίζει 4ος ενώ ο Πολυχρονιάδης Ερμής διατήρησε τη θέση του και τερμάτισε 6ος.

Στα «μίνι μικρά κορίτσια» το αγώνισμα της αντοχής κύλησε όπως την πρώτη ημέρα, με την Έλενα Νίκη Σταυράκη να τερματίζει στην 3η θέση και την Ιωάννα Σταύρου στην 5η.

Στην κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», Πεδιαδιτάκης Νικόλαος Σταύρος και  Πολυχρονιάδης Διαμαντής βελτιωμένοι σε σχέση με την πρώτη ημέρα, ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα.

Στους «παμπαίδες», ο Σταμάτης Σκαλέρης παρά τον μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε την πρώτη ημέρα, αγωνίσθηκε με αυταπάρνηση, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, σε αντίθεση με τις «παγκορασίδες», οι οποίες πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση με την Πεδιαδιτάκη Ασπασία στην 6η, την Παπαδοπούλου Ιωάννα στην 7η και την Μητσιάκη Μιχαέλα στην 9η θέση.

Οι παραπάνω επιτυχίες, πέραν από την τιμή και την υπερηφάνεια που γεμίζουν την Ακαδημία, καθώς είναι το μόνο σωματείο από την Κω που ανέδειξε πρωταθλητές Δωδεκανήσου για το 2024, δημιουργούν ένα εντονότερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς αθλητές του νησιού μας, του νησιού του ποδηλάτου, που ωθεί την ομάδα και το προπονητικό επιτελείο να εντείνει τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη διαπαιδαγώγηση και εκγύμναση όλων αυτών των αθλητών.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει θερμά τόσο τους αθλητές της όσο και τους αθλητές όλων των σωματείων για την προσπάθειά τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΊΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΙΟΛΑΣ.

  2. Μπραβο ΑΚΑΔΗΜΙΑ.Εξαιρετικη δουλεια και αποτελεσματα απο τη προπονητρια και ολο το τεχνικο τιμ.Εκει στις μικρες κατηγοριες υπαρχει περισσιο ταλεντο.Με δουλεια,πειθαρχια και την εξαιρετικα καταρτισμενη κοουτς το μελλον προδιαγραφεται για εσας λαμπρο.Συνεχιστε να ομορφενετε το χωρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ