Βρετανία: Η απίθανη ιστορία ζωής της δρομέα με κυστική ίνωση που τερμάτισε σε 36 μαραθωνίους σε 36 ημέρες

0
5668

Διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες – Οι γιατροί της είχαν πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 16

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η προπονήτρια Σόφι Χολμς κατάφερε το αδιανόητο βάζοντας τα… γυαλιά στους γιατρούς που της είχαν πει ότι πάσχει από κυστική ίνωση και θα ζήσει μέχρι τα 16.

Η 32χρονη σήμερα Βρετανίδα διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καταρρίπτοντας ρεκόρ παρά το πρόβλημα υγείας της. Η Σόφι είναι ο πρώτος άνθρωπος, ο οποίος με την ασθένεια αυτή, έδειξε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το φέρει εις πέρας.

Όταν η τολμηρή Βρετανίδα ήταν τεσσάρων μηνών, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης τους όπως και για το προσδόκιμο ζωής της.

Η ίδια, όπως λέει, ξεκίνησε να τρέχει στον μαραθώνιο του Λονδίνου κι έκτοτε έχει συγκεντρώσει το ποσό των 25 χιλιάδων λιρών από θαυμαστές της που έσπευσαν να την στηρίξουν οικονομικά αλλά και ψυχολογικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, η Σόφι από το Έσσεξ διέψευσε τους γιατρούς δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το μόνο που θέλει, είναι να ζήσει.

«Η αποφασιστικότητά μου να επιβιώσω, να ζήσω καλά αψηφώντας τον θάνατο, μου έδινε κουράγιο από τότε μου ήμουν μικρή κι έμαθα για το πρόβλημα υγείας μου», δηλώνει η Βρετανίδα δρομέας.

«Όταν έκλεισα τα 19, μου είπαν ότι είχα μόνο δύο χρόνια ζωής. Αλλά, ως αφελής, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι άρχισα να βάζω μεγάλους στόχους…. Όταν άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας μου, οι γιατροί μου έλεγαν ότι μάλλον δεν θα ζήσω μέχρι τα 30. Κι όταν έκλεισα τα 30, αποφάσισα ότι ήθελα να το γιορτάσω συμμετέχοντας σε 30 μαραθωνίους σε διάστημα 30 ημερών. Αλλά εκείνη την εποχή, ήμασταν σε lockdown, λόγω της νόσου Covid, οπότε το όνειρό μου δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα».

Πέρυσι, η Σόφι ενημέρωσε τον προπονητή της ότι αποφάσισε να τρέξει σε 36 μαραθωνίους μέσα σε διάστημα 36 ημερών και τελικά τα κατάφερε, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα. Την τελευταία φορά που έτρεξε, ήταν στον μαραθώνιο του Εδιμβούργου.

Τι είναι η κυστική ίνωση

Σημειώνεται ότι η κυστική ίνωση από την οποία πάσχει η 32χρονη Βρετανίδα, είναι μια γενετική, κληρονομική, μη μεταδοτική ασθένεια.

Ένα ελαττωματικό γονίδιο προκαλεί το σώμα να παράγει μια αφύσικα παχιά, κολλώδη βλέννα που φράζει τους πνεύμονες και οδηγεί σε επικίνδυνες μολύνσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ