Αναβίωση του Εθίμου του Φανού και του Κλήδονα στην Κέφαλο

0
54

Για άλλη μια χρονιά, το Λιμάνι της Κεφάλου γέμισε ζωή και παράδοση, φιλοξενώντας την εντυπωσιακή αναπαράσταση του εθίμου του Φανού και του Κλήδονα (ετεροχρονισμένα λόγω πένθους για την εκδημία του Μητροπολίτη Αγκύρας κυρού Ιερεμία).
Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφάλου «Άγιος Νικολάος» σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κω, και με την τιμητική συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και την στήριξη της δημοτικής κοινότητας Κεφάλου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν με πάγκους παραδοσιακών εδεσμάτων ο Νικαγόρας, σχολεία της Κεφάλου και, φυσικά, ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Νικόλαος» με τα πατροπαράδοτα σουβλάκια του.
Επίσης, συμμετείχαν χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Γιάννη Πετούση, με όλα τα παιδιά να καταχειροκροτούνται.
Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής ανάπτυξης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
Το έθιμο του Φανού, με την αναμμένη φωτιά που συμβολίζει τον εξαγνισμό, και του Κλήδονα, με τα μαντικά του στοιχεία, αναβίωσε με τη φροντίδα και τον ενθουσιασμό των μελών των συλλόγων.
Την ατμόσφαιρα πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσίασαν τόσο τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. Κεφάλου «Άγιος Νικόλαος» όσο και του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας», προσθέτοντας ρυθμό και ζωντάνια στην εκδήλωση.

Πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ