Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στο ενεργητικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, καθώς μαθητές του κατέκτησαν την 1η θέση στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing».
Τν 1η θέση στο Νότιο Αιγαίο κέρδισαν οι μαθητές Γιώργος Σταματάκης, Κωνσταντίνος Μωρές και Μιχάλης Σπορίδης, οι οποίοι ξεχώρισαν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού. Εκεί θα αντιμετωπίσουν 11 ακόμη ομάδες από κάθε περιφέρεια της χώρας, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό. Οι ημιτελικοί και ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθούν στην Πάτρα στις 4 Μαΐου, όπου οι νεαροί μαθητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο επιλαχούσες ομάδες του διαγωνισμού στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προέρχονται επίσης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω. Αυτές οι τρεις ομάδες (όλες από το 1ο δημοτικό σχολείο Κω), με τις υψηλότερες βαθμολογίες στην περιφέρεια, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των μαθητών του σχολείου στον τομέα της μαθηματικής λογικής και της υπολογιστικής σκέψης.
Συνολικά, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω συμμετείχαν 14 ομάδες των τριών μαθητών από την Ε’ και ΣΤ’ τάξη, γεγονός που υπογραμμίζει την ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας για τέτοιου είδους διαγωνισμούς.
Λίγα λόγια για τον διαγωνσιμό:
Ο διαγωνισμός Alan Turing έχει στόχο μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις και γρίφους να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για τα Μαθηματικά και την Πληροφορική και να προωθήσει την ομαδική εργασία και συνεργασία καθώς τα παιδιά διαγωνίζονται σε ομάδες. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται σε 3 φάσεις (προκριματική, ημιτελική και τελική φάση) με σετ δέκα (10) γρίφων σε κάθε φάση. Οι γρίφοι είναι πρωτότυποι και συνιστούν δημιουργία της επιστημονικής επιτροπής του διαγωνισμού. Δεν απαιτείται γνώση κάποιας συγκεκριμένης ύλης από τους συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες, παρά μόνο η συνεργασία τους σε τριμελείς ομάδες και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης για την προσέγγιση των γρίφων.
πηγη: https://www.kostv.gr/
……….ΑΛΛΑΝ ΤΟΎΡΙΝΓΚ ΄΄… Ανέπτυξε τεχνικές πάνω στην κρυπτανάλυση και «έσπασε» πολλούς κωδικούς των Γερμανών καθώς και της μηχανής Enigma, της ειδικής γραφομηχανής που είχαν εφεύρει οι Γερμανοί επιστήμονες της εποχής για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων τους, της οποίας η αποκρυπτογράφηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.΄΄
ΕΥΓΕ ΣΤΆ ΠΑΙΔΙΑ.