«Αλκυόνα ή το ταξίδι της Ιφιγένειας»: Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

7
7389

«Αλκυόνα ή το ταξίδι της Ιφιγένειας»: Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!
Θερμά συγχαρητήρια στα δημόσια σχολεία μας! Τα γυμνάσια Ζηπαριου, Αντιμάχειας καθώς και το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Γεωργίας Χαραλαμποπούλου τιμούνται με Πρώτο Διεθνές Βραβείο στην κατηγορία project στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Έλληνες της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη». Το Πρώτο Βραβείο αυτό που αποτελεί και μοναδική διάκριση για την Περιφέρεια Δωδεκανήσου απονέμεται στα σχολεία μας ανάμεσα από 600 μαθητικές δημιουργίες δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας μας, της Κύπρου καθώς και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Οι μαθητές της Κω μεταφέρουν στα πέρατα της οικουμένης με αφορμή την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού τον πόνο της προσφυγιάς. Δημιουργούν μελετώντας Ευρυπίδη ένα ανατριχιαστικό ποίημα για την ξενιτιά, το μελοποιουν, βγαίνουν από τα όρια του σχολείου συμπράττοντας με το σύλλογο Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» και άξια φιγουράρουν στο διεθνές στερέωμα με την καλλιτεχνική δημιουργία τους «Αλκυόνα ή το Ταξίδι της Ιφιγένειας».
Ευχαριστούμε που μας κάνετε ξανά υπερήφανους!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τί λέτε ρε παιδιά γίνονται τόσο όμορφα πράγματα στα σχολειά μας στο νησί είστε φανταστικοί. καλή πρόοδο στη ζωή σας.

  2. υπέροχο τραγούδι και ποίημα και δείχνει ότι έχουμε δασκάλους με μεράκι και όραμα και γνώσεις και αγάπη . μπράβο στο σύλλογο και στα παιδιά και στα δημόσια σχολεία μας, πάντα επιτυχίες εύχομαι θάνος Λαζαριδης

  3. Μ’ όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Άξιοι και αξιέπαινοι όλοι σας.

  4. Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας πετυχαίνουμε κορυφές, πολύ σπάνια τα βλέπουμε αυτά μην κοιτάμε μόνο τα στραβά και λέμε οτι οι νέοι είναι αδιάφοροι, μπράβο στα σχολεία που συνεργάστηκαν μεταξύ τους και επίσης μαζί και με το σύλλογο μας, ανατριχιαστικό αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου, πολλά εύγε σε όλους. Είστε παράδειγμα προς μίμηση όλοι

  5. Επαγγελματική παραγωγή!!! όταν βάζεις τα παιδιά να κάνουν κάτι της προκοπής αποδίδουν.. άμα τα πρήζετε στις εξετάσεις και στα τεστ μετά σας φταίνε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ