Ενθουσίασε η διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Διακοπαναγιώτη με τίτλο «Ο δικός μου Παππούς»

0
8234

Η Αστική εταιρεία «Ιπποκράτης» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με μια ξεχωριστή παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Ελένης Διακοπαναγιώτη
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου η  παρουσίαση του παραμυθιού της συγγραφέως και εκπαιδευτικού,  Ελένης Διακοπαναγιώτη , »Ο δικός μου παππούς΄΄ την Κυριακή 02/Απριλίου  στον κινηματοθέατρο ΄΄Ορφέα΄΄ με την στήριξη της Αστικής  Εταιρείας “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Πρόκειται για το τέταρτο παιδικό βιβλίο της Ελένης Διακοπαναγιωτη.
Λίγα λόγια για την Ελένη Διακοπαναγιώτη:

Η Ελένη Διακοπαναγιώτη γεννήθηκε στην Κω το Νοέμβριο του 1969. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται ως βρεφονηπιαγωγός από τον Σεπτέμβριο του 1990 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου της Κω και ασχολείται με τις παρουσιάσεις και αφηγήσεις παιδικών βιβλίων.

Το 2005 συνέγραψε ένα μονόπρακτο με τίτλο «Είμαι γυναίκα. Εσύ;» το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Βασίλη Παναγιώτου και προβλήθηκε από τη Δημοτική Τηλεόραση Κω, ως αφιέρωμα για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2005). Το μονόπρακτο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Για τη γυναίκα…» που εξέδωσε το παράρτημα της ΕΓΕ Κω τον Απρίλιο του 2008.
Από το 2006 είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας Σταθμός στην Ενημέρωση έχοντας την επιμέλεια παιδικής σελίδας με τίτλο «Σταθμούληδες». Το πρώτο της παιδικό παραμύθι, «Ο Νικόλας ονειρεύεται τη μουσική», εκδόθηκε το 2008 από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου της Κω. Το 2010 χάρη στον Δήμο της Κω εκδόθηκε το δεύτερο παραμύθι της με τίτλο «Σκουπιδοϊστορία», το οποίο προσπαθεί να γνωρίσει στα παιδιά την έννοια της ανακύκλωσης. Την ίδια χρονιά (2010) συνέταξε τα κείμενα ενός εγχειρίδιου για την ισότητα, με τίτλο «Το όνειρό μας» που απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο (εκδόθηκε από την ΕΓΕ Παράρτημα Κω).
Η συνεργασία της με την ΕΓΕ συνεχίστηκε και σε άλλες δύο εκδόσεις. Η πρώτη στο βιβλίο Γυναικών έργα μ’ ένα ποίημά της για τη μητέρα και η δεύτερη γράφοντας τα κείμενα του «Ο Δίας και η Τρόφη» γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή, ένα εγχειρίδιο για τη μεσογειακή διατροφή, το οποίο διανεμήθηκε στις πρώτες τάξεις όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού της Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/politismos/21276-parousiasi-vivliou

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ