Βολιβία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Έβο Μοράλες – Γάζωσαν το αυτοκίνητό του με 14 σφαίρες

0
40

Ο ίδιος διέφυγε σώος και δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «αυτό ήταν προσχεδιασμένο, η ιδέα ήταν να σκοτώσουν τον Έβο» – Τραυματίστηκε ο οδηγός του

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Η αυτοκινητοπομπή του πρώην Προέδρου της Βολιβίας, δέχτηκε 18 πυροβολισμούς.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε ενώ πήγαινε να δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στην πόλη Κοτσαμπάμπα. Ο Έβο Μοράλες διέφυγε σώος, αλλά ο οδηγός του τραυματίστηκε επιφανειακά στον αυχένα.

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα δέχθηκε 14 σφαίρες. Αιφνιδιάστηκα. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί (…) Κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ (…) Ηταν σχεδιασμένο, ήταν για να σκοτώσουν τον Εβο», δήλωσε ο ίδιος στον τοπικό ραδιοσταθμό.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Μοράλες, η καταδίωξη του αυτοκινήτου του από δύο οχήματα που μετέφεραν τους δράστες συνέβη στις 6:25 π.μ. τοπική ώρα.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει μια γυναίκα να προτρέπει τον Μοράλες να σκύψει και να ζητά από τον οδηγό να «βιαστεί».

Δείτε βίντεο

 

Translated with DeepL.com (free version)

Όπως αναφέρθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την επίθεση ο Μοράλες και οι σύντροφοί του άλλαξαν οχήματα. Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένας άνδρας από την ασφάλεια του να έχει τραυματιστεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ