Φρίκη στη Μεσόγειο – Ιρακινός βίασε και σκότωσε 16χρονη ομοεθνή του πριν βυθιστεί το πλοιάριο που τους μετέφερε στην Ευρώπη

0
5765

Ο δράστης ήταν ανάμεσα στους 11 διασωθέντες από το ναυάγιο της 17ης Ιουνίου – Οι μαρτυρίες της μητέρας του θύματος ήταν καθοριστικές για την προφυλάκισή του

Ένας μετανάστης από το Ιράκ συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία ότι βίασε και σκότωσε μια 16χρονη επίσης από το Ιράκ πάνω στο πλοίο που τους μετέφερε στην Ευρώπη πριν αυτό βυθιστεί.

Το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα της κοπέλας, η οποία κατάφερε να επιζήσει από το ναυάγιο που συνέβη στις 17 Ιουνίου, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά από τις ακτές της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας και χάρη και στη μαρτυρία της μητέρας και άλλων επιζώντων, οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη ενός άνδρα 27 ετών που επιτέθηκε στη 16χρονη Ιρακινή και τη σκότωσε, αφού τη βίασε.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ξέσπασε την οργή του στην 16χρονη όταν πνίγηκαν η γυναίκα και η κόρη του, μόλις η βάρκα τους έπιασε φωτιά και ανατράπηκε. Βίασε την κοπέλα και στη συνέχεια προκάλεσε τον θάνατό της από ασφυξία.

Από το ναυάγιο του πλοίου, που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, επέζησαν 11 μετανάστες. Τα εξακριβωμένα θύματα είναι 36, εκ των οποίων 15 ανήλικοι, 8 άνδρες και 7 γυναίκες, ενώ υπάρχουν ακόμα πάνω από 20 αγνοούμενοι.

Η μαρτυρία της μητέρας του θύματος, όπως κι άλλων προσώπων, σύντομα οδήγησαν τις ιταλικές αρχές στα ίχνη του άνδρα που πλέον έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση μέχρι να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ