Καθηλωτική η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα Παπαγκίκα – Το ηλεκτρικό κορίτσι»

10
10104


Η Κώα Ρεμπέτισσα Μαρίκα Παπαγκίκα «επέστρεψε» στην Κω, με πρωτοβουλία της ΕΓΕ, το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο!
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Κω, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου της Κω!
Επρόκειτο ουσιαστικά για μια παράσταση που εξιστορούσε τη ζωή και το έργο της θρυλικής τραγουδίστριας, που καταγόταν από την Αντιμάχεια της Κω.
Ερμήνευσαν η Κερασία Σαμαρά και το TakisBarberisGroup, σε σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά. Η Μουσική επεξεργασία ήταν του Τάκη Μπαρμπέρη.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της ΕΓΕ Τμήμα Κω Μαίρη Φάκκου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ματίνα Βουκελάτου-Χριστοδουλίδη.

Πηγη: https://www.kostv.gr

Το μουσικό αφιέρωμα στη μεγάλη Κώα τραγουδίστρια Μαρίκα Παπαγκίκα στο Ωδείο  (1890-1943)

Ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, οι θεατές απήλαυσαν μια εξαιρετική μουσική παράσταση, με πρωταγωνίστρια την Κερασία Σαμαρά, που ερμήνευσε μαζί με το μουσικό συγκρότημα ‘Μπαρμπερης’,  τα προπολεμικά και κυρίως Σμυρναίικα τραγούδια της Κώας τραγουδίστριας Μαρίκας Μαντούκου Παπαγκίκα. Παράλληλα η ταλαντούχα σκηνοθέτης, σοπράνο, ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια, αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο, τη ζωή, το έργο και το τέλος της Αντιμαχίτισσας τραγουδίστριας, που μετανάστευσε από την Ιταλοκρατούμενη Κω, στη Σμύρνη και από την Σμύρνη στην Αθήνα. Εν  συνεχεία  με το τότε υπερωκεάνιο Θεμιστοκλής, βρέθηκε μετά από 18 ημερόνυχτα ταξιδιού, στην μακρινή  Αμερική. Στο  Σικάγο έγραψε και τραγούδησε, στο κέντρο της, το ‘Μαρίκα,’  διακόσια διαχρονικά τραγούδια, που τα ηχογράφησε και τα τραγουδούν μέχρι και σήμερα. Συγχαρητήρια  στην Ένωση Γυναικών Ελλάδος, την  ΕΓΕ Κω, που με την συνεργασία του Δήμου, πρόσφεραν στο φιλοθεάμον κοινό, μια άριστη μουσικοχορευτική παράσταση.               Ξανθίππη   Αγρέλλη

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην άκρη του τούνελ φάνηκε ένα μικρό φως ….εύγε στη ΕΓΕ γιατί αν περιμένουμε από τον δήμο σωθήκαμε. Ακολουθεί κάτι άλλο; Δεν νομίζω …

  2. Ό,τι καλύτερο έχουμε δει φέτος!! Τέτοιες παραστάσεις αξίζουν. Συγκλονιστική!! Μακάρι να συμπεριλαμβάνονταν περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα…. αυτό είναι πολιτισμός.

  3. πολλά πολλά συγχαρητήρια για την μαγική βραδιά σε όλους τους συντελεστές , ευχαριστούμε και την ΕΓΕ ΚΩ που με τις προσπάθειες της κατάφερε να επιστρέψει η Μαρίκα Παπαγκικα στην γενέτειρα της

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ