Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Δράμα! Υπό διάλυση το νοσοκομείο – Μαζική παραίτηση 12 γιατρών μετά τα...

Δράμα! Υπό διάλυση το νοσοκομείο – Μαζική παραίτηση 12 γιατρών μετά τα «εντέλλεσθε» της διοίκησης

0
96

Το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρως απογοητευτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Δράμας, όπου είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει χωρίς γιατρούς, καθώς οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού οδήγησαν 12 ιατρούς του παθολογικού τομέα σε μαζική παραίτηση, ως απάντηση στο «εντέλλεσθε» της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μετά την αποψίλωση της παθολογικής κλινικής έστειλε «εντέλλεσθε» σε γιατρούς άλλης ειδικότητας προκαλώντας ομαδική παραίτηση γιατρών. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιατρών του νοσοκομείου της Δράμας σε ανακοίνωσή τους «η κατάσταση στο ΓΝ Δράμας είναι πλέον έκρυθμη» καθώς η υπομονή και η αντοχή των δύο παθολόγων, που είχαν απομείνει τα τελευταία δύο χρόνια εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Συγκεκριμένα, σε επιστολές προς την 4η ΥΠΕ οι γιατροί έκαναν λόγο για «αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας της κλινικής» ζητώντας «ή το κλείσιμο της κλινικής ή την εφημέρευση ανά 3 μέρες, με την συνεπικουρία του νοσοκομείου Καβάλας».

Μάλιστα μετά την παραίτηση της διευθύντριας τη παθολογικής κλινικής η διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε στις 4/10 μαζικό «εντέλλεσθε» στους ειδικούς γιατρούς του παθολογικού τομέα αλλά και στους ειδικευόμενους της καρδιολογικής κλινικής για ταυτόχρονη συνεφημέρευση τόσο στα τμήματά τους όσο και στο ΤΕΠ Παθολογικής, ως παθολόγοι. Με λίγα λόγια η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε γιατροί που δεν είναι παθολόγοι να καλύψουν την εν λόγω ειδικότητα.

Μετά από γενική συνέλευση των ιατρών του παθολογικού τομέα, παρουσία και της διευθύντριας της Παθολογικής, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στα πεπραγμένα της διοίκησης αποφασίστηκε η κατάθεση ομαδικής παραίτησης 12 ειδικών ιατρών του παθολογικού τομέα.

«Ως σύλλογος ιατρών του νοσοκομείου Δράμας έχουμε επιδείξει απεριόριστη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με τη διοίκηση δείχνοντας τεράστια κατανόηση στα πολλαπλά προβλήματα, που συνεχώς προκύπτουν στο νοσοκομείο μας» τονίζουν οι γιατροί ενώ εκφράζοντας την αγανάκτησή τους τονίζουν ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και ότι «η υπομονή όλων των συναδέλφων έχει εξαντληθεί».

ΚΑΤ: Έπεσε ταβάνι στο διάδρομο του νοσοκομείου – Από τύχη δεν χτύπησαν ασθενείς και εργαζόμενοι – Που είναι ο Αμερικανός του Άδωνι να τα δει;

Πάνω στα κεφάλια ασθενών και εργαζομένων να πέσει παραλίγο κομμάτι από ταβάνι που αποκολλήθηκε στο ΚΑΤ

Έπεσε το ταβάνι στον 4ο όροφο του κτιρίου Βρυωνείου στο νοσοκομείο ΚΑΤ στο σημείο εισόδου – εξόδου των νοσηλευτικών τμημάτων, χωρίς να υπάρξει ευτυχώς κάποιος τραυματίας, καθώς δεν περνούσε κανείς από εκεί εκείνη την ώρα.

«Τα έργα ξεκίνησαν χωρίς όλες ή κάποιες από τις απαραίτητες μελέτες», καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων σημειώνοντας κι άλλες περιπτώσεις στις οποίες τα ταβάνια υποχώρησαν. «Το υπουργείο και οι Διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείου φέρουν ακέραιη ευθύνη», σημειώνουν.

Σύμφωνα με το 902.gr, το ταβάνι στον 4ο όροφο, υποχώρησε μετά από εργασίες τοποθέτησης σωλήνων αποχέτευσης από την εταιρεία ΕΚΤΕΡ, των υπό ανακαίνιση χώρων της Κλινικής της Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ).

To υπουργείο φέρει ακέραιη ευθύνη»

«Ούτε για αυτό το ατύχημα, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι πρόκειται για “ανθρώπινο λάθος” ή “ανικανότητας υπευθύνων”, ή “κακιά στιγμή”» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ και προσθέτει:

«Από τον Ιανουάριο του 2024 με την αρχή των παρεμβάσεων στα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση και το υπουργείο έργα …“κτιριολογικής” αναβάθμισης των νοσοκομείων δεν σταματάμε να καταγγέλλουμε, να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, στην Διοίκηση και στην ΥΠΕ. Τα έργα ξεκίνησαν χωρίς όλες ή κάποιες από τις απαραίτητες μελέτες.

kat-02

Εικόνα από την αποκόλληση μέρους του ταβανιού.

Αποτέλεσμα: Η υποχώρηση της τοιχοποιίας στον 6ο όροφο. Η ανάγκη για εκ των υστέρων παρεμβάσεις πίεσε για γρήγορη παρέμβαση προκειμένου κερδηθεί χρόνος και να μην παρέλθουν οι προθεσμίες και επωμιστεί οικονομικές συνέπειες η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το “έργο”. Αποτέλεσμα: Η υποχώρηση τμήματος της τοιχοποιίας στην τουαλέτα ασθενών στην υπό λειτουργία ΦΙΑΠ και τώρα η υποχώρηση του σοβά του ταβανιού του 4ου ορόφου».

Διέλυσαν την υγεία, Κούλης Μητσοτάκης και Άδωνις – Το ΕΣΥ απεργεί στις 17 Οκτωβρίου – Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ

Στα χαρακώματα θα βρεθούν για ακόμη μία φορά οι άνθρωποι της υγείας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και καλεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ημέρα επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ, προχωρά σε στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ,

«Αυξήσεις που εξανεμίζονται από την ακρίβεια και την φοροαφαίμαξη και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων 15 χρόνων. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν αναπληρώνουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις, πόσο μάλλον τα τραγικά κενά των απαρχαιωμένων οργανισμών. Απογείωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής ομηρίας. Συνεχή “εντέλλεσθε” για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως-όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, αγροτικοί και ειδικευόμενοι σε burnout πριν καν ξεκινήσουν να εργάζονται. Tριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία σε μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, στο Αττικό, στο Γ.Ν. «Γεννηματάς», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και αλλού. “Ταβάνι” στις αυξήσεις στους μισθούς μας, “ταβάνι” στις προλήψεις μόνιμων γιατρών, “ταβάνι” στην κρατική χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα υγείας, “ταβάνι” στις παροχές του ΕΟΠΥΥ και του κράτους (διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπεία)»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στηλιτεύουν το «κριτήριο της πληρότητας» που χρησιμοποιεί το υπουργείο Υγείας:

«Για τον υπουργό εμπορίου της υγείας αν η πληρότητα ενός νοσοκομείου είναι 50% και το ποσοστό κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων είναι επίσης 50%, τότε η στελέχωση του νοσοκομείου είναι ικανοποιητική! Για να δικαιολογήσει την τραγική υποστελέχωση, αξιοποιεί το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία. Τι και αν δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύπτονται οι εφημερίες, τι και αν ένας γιατρός χρειάζεται να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα! Τι και αν οι ασθενείς “ταξιδεύουν” σε άλλες πόλεις ακριβώς επειδή το νοσοκομείο της περιοχής τους είναι υποστελεχωμένο».

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι η γενικευμένη εφαρμογή των DRGs, του συστήματος με βάση το οποίο θα υπολογίζεται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το νέο έτος, «θα οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό τα δημόσια νοσοκομεία που δε θα εξασφαλίζουν έσοδα από τους ασθενείς πελάτες. Από αυτό θα εξαρτάται το ύψος της χρηματοδότησης και η στελέχωση σε προσωπικό. Νέος γύρος λουκέτων σε τμήματα, κλινικές, νοσοκομεία».

Αν είναι δυνατόν! Βρετανός γιατρός προσπάθησε να δολοφονήσει τον σύντροφο της μητέρας του βάζοντας δηλητήριο μέσα σε εμβόλιο Covid – Κάν του βρε άνθρωπε το κανονικό, σε ένα μήνα θα τα είχε τινάξει και δεν θα σε υποπτευόταν κανένας

Ένας Βρετανός γιατρός δήλωσε ένοχος για μια παράτολμη αλλά αποτυχημένη πλεκτάνη να δολοφονήσει τον σύντροφο της μητέρας του χορηγώντας του ένα ψεύτικο εμβόλιο για την Covid-19, πλαστογραφώντας ιατρικά έγγραφα και μεταμφιεζόμενος σε νοσηλευτή για να χορηγήσει δηλητήριο στο θύμα του.

Ο Τόμας Κουάν, 53 ετών, μεταμφιέστηκε σε νοσηλευτή, μέτρησε μάλιστα την αρτηριακή πίεση της μητέρας του πριν χορηγήσει δηλητήριο στον σύντροφό της Πάτρικ Ο’ Χάρα στο Νιούκαστλ της βόρειας Αγγλίας.

Ο Ο’Χάρα επέζησε, αλλά το δηλητήριο του προκάλεσε νεκρωτική απονευρωσίτιδα – μια δυνητικά θανατηφόρα βακτηριακή σαρκοφάγα λοίμωξη, μετά τη λήψη της ένεσης, είπαν εισαγγελείς.

Ο Κουάν, οικογενειακός γιατρός στο Σάντερλαντ, δήλωσε σήμερα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, λίγο μετά την έναρξη της δίκης του την περασμένη εβδομάδα στο Δικαστήριο του Στέμματος του Νιούκαστλ, σύμφωνα με το προσωπικό του δικαστηρίου.

Είχε ήδη δηλώσει ένοχος στην κατηγορία χορήγησης επιβλαβούς ουσίας.

Ο εισαγγελέας Πίτερ Μέικπις δήλωσε στους ενόρκους την πρώτη ημέρα της δίκης την περασμένη Πέμπτη: «Κάποιες φορές, ενίοτε ίσως, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία».

Ο Μέικπις δήλωσε ότι ο Κουάν ανησυχούσε αναφορικά με τη διαθήκη της μητέρας του, σύμφωνα με την οποία το σπίτι της θα το κληρονομούσε ο Ο’Χάρα αν ήταν ακόμα εν ζωή μετά τον θάνατό της.

«Ο κ. Κουάν χρησιμοποίησε τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις και την έρευνα για δηλητήρια για να εκτελέσει το σχέδιό του», τόνισε ο Μέικπις.

«Αυτό το σχέδιο ήταν να μεταμφιεστεί σε επισκέπτη νοσηλευτή, να πάει στη διεύθυνση του κ. Ο’Χάρα, στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα του κατηγορούμενου και να του χορηγήσει ένεση με ένα επικίνδυνο δηλητήριο με το πρόσχημα της χορήγησης αναμνηστικής δόσης για την Covid».

Ο 53χρονος γιατρός έκανε check in σε ένα ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα, έβαλε ψεύτικες πινακίδες στο αυτοκίνητό του και μεταμφιέστηκε φορώντας περούκα για να φέρει εις πέρας το σχέδιο, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ