Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία ένα εκατ. ευρώ: Έσκασαν τα λάστιχα και τους απείλησαν με καλάσνικοφ

0
69

Οι ληστές φορούσαν λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες – Η ληστεία έγινε, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, για να παραλάβουν τα χρήματα οι υπάλληλοι

arthrou-xrimatapostoli
Σκηνές που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας που έγινε λίγο πριν από τις 16:00 στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, όλα συνέβησαν τη στιγμή που το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής σταμάτησε έξω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών προκειμένου οι υπάλληλοι να παραλάβουν τα χρήματα. Ένας από τους υπαλλήλους μπήκε στο κατάστημα, ενώ ένας άλλος παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο αναμένοντάς τον.

Δείτε βίντεο με το αυτοκίνητο που όπως εκτιμάται χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγής του:

Τότε ήταν που το σχέδιο των δραστών μπήκε σε εφαρμογή. Οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με καλάσνικοφ. Ένας από τους δράστες τοποθέτησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κάτι που προσομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, που ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κροτίδα, ενώ έριξε χρώμα στο όχημα, στη θέση του οδηγού.

Ο υπάλληλος υπό το καθεστώς φόβου άνοιξε την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα. Το ποσό σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ.

xrimatapostoli-van__2_
xrimatapostoli-van__4_
xrimatapostoli-van__1_

Για την υπόθεση μίλησε στο protothema.gr ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης είναι μια κινηματογραφική ληστεία πολύ καλά σχεδιασμένη από επαγγελματίες του είδους που λειτούργησαν με σχεδιασμό αφού έσκασαν τα λάστιχα και έβαλαν και υλικό που προσομοίαζε με εκρηκτική ύλη, ενώ με απειλή καλάσνικοφ ανάγκασαν τον οδηγό να ανοίξει την πόρτα. «Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και θα εξετάσει όλα τα ευρήματα και στοιχεία από κάμερες που σίγουρα υπάρχουν στο σημείο προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει τους δράστες» πρόσθεσε.

xrimatapostoli-van__3_
xrimatapostoli-van__5_

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ