Διοικητές Νοσοκομείων: Ανακοινώνονται σε λίγες ημέρες οι πρώτοι επιλαχόντες–Η διαδικασία

0
18

 

Από τις λίστες αυτές οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θα δημοσιοποιηθούν σε λίγες ημέρες, θα προκύπτει και η πρώτη «επτάδα» ανά νοσοκομείο που αναμένεται να είναι και τα πρόσωπα που θα οδηγηθούν στις προσωπικές συνεντεύξεις

Σε περίπου 2 εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτοι επιλαχόντες υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την επιλογή στελεχών στο ΕΣΥ. Μπορεί οι γραπτές εξετάσεις να ολοκληρώθηκαν στο τέλος Μαρτίου, όμως περίπου 6 μήνες μετά το ΑΣΕΠ πραγματοποιεί λεπτομερή έλεγχο στα στοιχεία και τα τυπικά προσόντα που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να καταλήξει επισήμως σε λίγες ημέρες στις πρώτες 15άδες με τα ονόματα όσων προκρίνονται.

Από τις λίστες αυτές οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θα δημοσιοποιηθούν σε λίγες ημέρες, θα προκύπτει και η πρώτη «επτάδα» ανά νοσοκομείο που αναμένεται να είναι και τα πρόσωπα που θα οδηγηθούν στις προσωπικές συνεντεύξεις. Μετά τις πρώτες 15άδες ωστόσο θα ακολουθήσει μια περίοδος ενστάσεων από τους υποψηφίους που θα έχουν αντιρρήσεις εάν έχουν αποκλειστεί από τον διαγωνισμό. Οι πρώτες προσωπικές συνεντεύξεις εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Υγείας στο ethnos.gr ότι θα γίνουν τελικώς τον Οκτώβριο καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει γραφειοκρατία και έλεγχο για τον οποίο θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ακόμη.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν διοριστεί όλοι οι νέοι Διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr επειδή ακριβώς οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων είναι πολλοί, τα αποτελέσματα θα εκδίδονται ανά Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ αναμένεται να προηγηθούν εκείνες οι περιφέρειες που διαθέτουν τα λιγότερα νοσοκομεία.

Αλλαγές μετά τους νέους Διοικητές

Από τις νέες διοικήσεις που θα διοριστούν στα νοσοκομεία εξαρτώνται και πολλές αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στο ΕΣΥ και έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να εφαρμόσει αλλαγές με βάση τον νέο χάρτη υγείας που έχει καταρτιστεί, αλλαγές που θα είναι ωστόσο δύσκολο να υλοποιηθούν με τους παλαιούς διοικητές νοσοκομείων οι οποίοι, όπως τουλάχιστον περιγράφουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο ethnos.gr, το τελευταίο διάστημα είναι εστιασμένοι κυρίως στα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, γι’ αυτό και περιορίζονται σε μια απλή διαχείριση στα νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου-ethnos.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ