Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Βίντεο ντοκουμέντα από το άγριο ξύλο στο πλοίο από Τήνο προς Ραφήνα...

Βίντεο ντοκουμέντα από το άγριο ξύλο στο πλοίο από Τήνο προς Ραφήνα – 14 συλλήψεις Ρομά

3
9448

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν επιβάτης ζήτησε από τους Ρομά να κάνουν ησυχία – Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιος έδειξε και το όπλο του – Ο καπετάνιος γύρισε αρχικά το πλοίο στην Τήνο, ενώ τελικά απέπλευσε προς Ραφήνα με την παρουσία λιμενικών μετά από αίτημα των επιβατών

Δύο βίντεο ντοκουμέντα τα οποία αποτυπώνουν την ένταση της συμπλοκής στο πλοίο από Τήνο προς Ραφήνα που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν τελικά 14 συλλήψεις κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τη στιγμή της συμπλοκής η οποία ανάγκασε τον καπετάνιο του Super Express της Golden Star Ferries με 717 επιβάτες που μόλις είχε λύσει κάβους από την Τήνο με προορισμό τη Ραφήνα να επιστρέψει στο λιμάνι της Τήνου. Η ένταση ξεκίνησε όταν ένας από τους επιβάτες ζήτησε από μία ομάδα Ρομά να κάνουν ησυχία, μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιος από τους εμπλεκόμενους φέρεται να έβγαλε και όπλο.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της συμπλοκής:

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Πρόκειται για την υπόθεση με τις 14 συλλήψεις Ρομά, το απόγευμα της Τρίτης (13/8) σε πλοίο με προορισμό τη Ραφήνα. Λίγο αφότου το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του ο καπετάνιος ενημερώθηκε ότι είχε ξεκινήσει άγρια συμπλοκή με μπουνιές, ενώ, υπήρξαν μαρτυρίες ότι βγήκε και όπλο.

Ο καπετάνιος γύρισε άμεσα το πλοίο στο λιμάνι της Τήνου, όπου συνελήφθησαν 6 Ρομά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιτέθηκαν σε έναν επιβάτη όταν αυτός τους έκανε παρατήρηση για να κάνουν ησυχία. Οι υπόλοιποι 8 συνελήφθησαν εν πλω, κατά την επιστροφή στη Ραφήνα.

Σε πρώτη έρευνα βρέθηκε ένα ψεύτικο όπλο, ενώ υπήρξε μαρτυρία επιβάτιδος ότι υπήρξε κι άλλο όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι επιβάτες ζήτησαν από το Λιμενικό να υπάρξει συνοδεία στο δρομολόγιο έως τη Ραφήνα καθώς υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας. Λίγο μετά τις 20.00 το πλοίο αναχώρησε από την Τήνο, ενώ επέβαιναν σε αυτό και δύο λιμενικοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ζέστη τσιτώνει νεύρα και γεννά επιθετικότητα: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι – Τα ανησυχητικά σημάδια

Η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας κουράζει τον οργανισμό και ταλαιπωρεί την ψυχική υγεία πυροδοτώντας επιθετικές και οργισμένες αντιδράσεις

Photo: Shutterstock

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να τσιτώσουν τα νεύρα μας, αλλά για ορισμένους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Ο λόγος για όσους πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, εξηγεί ο δρ Asim Shah, αντιπρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών Menninger στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον.

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει αισθήματα θυμού, ευερεθιστότητας, επιθετικότητας, δυσφορίας, άγχους και κόπωσης λόγω της επίδρασής της στη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τον ύπνο, τη διάθεση και τις συμπεριφορές, σημείωσε ο δρ Shah.

Οι πιο ευάλωτες ομάδες περιλαμβάνουν άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και όσους κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών.

«Όλες οι ψυχικές ασθένειες εντείνονται με τη ζέστη, επειδή προκαλεί κόπωση, ευερεθιστότητα και άγχος και μπορεί να επιδεινώσει τα καταθλιπτικά επεισόδια», εξήγησε ο δρ Shah.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια τώρα στα δύο με τρία ταξίδια που κάνω με πλοίο, Κω – Πειραιά – Κω, κάθε φορά θα έχουμε πρόβλημα, πολλές φορές σοβαρό, με αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν γράψει μια ολόκληρη κοινωνία στα ………… τους. Δεν γράφω τίποτε παραπάνω για να μη εκτεθώ. Λυπάμαι……………

  2. Ένας ρατσιστής δεξιός απαίτησε απο τους συντρόφους να κάνουν ησυχία γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές , λές και φώναζαν μέσα στο σπίτι του ! Η ρατσιστική επίθεση στούς συντρόφους προκάλεσε τα γεγονότα, οι σύντροφοι ευτυχώς έχουν ήδη την δωρεάν νομική συνδρομή απο 3 δικηγόρους που έστειλε το κόμμα και ευελπιστούμε σύντομα να είναι ελεύθεροι κάτι πού είναι απολύτως βέβαιο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ