Σταμάτα: Νεκρός 45χρονος από ανακοπή καρδιάς

0
5870

Τραγωδία στο μέτωπο της φωτιάς στην Σταμάτα καθώς ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών έχασε τη ζωή του από ανακοπή.

Νωρίτερα, σας είχαμε ενημερώσει για τον άτυχο άνδρα, ο οποίος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όταν υπέστη ανακοπή κατά την προσπάθειά του να φύγει μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Δυστυχώς, ο 45χρονος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Φωτιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Σε επιφυλακή παραμένουν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές – Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη Σταμάτα – Κάηκαν σπίτια στην Κερατέα – Σκληρή δοκιμασία στο σύστημα πυρόσβεσης από τα πολλά ταυτόχρονα μέτωπα

arthrou-stamata-vradini

Σε διπλό μέτωπο δοκιμάστηκαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών η μία από την άλλη στην Κερατέα και τη Σταμάτα.

Η μάχη ήταν δύσκολη, αφού από τη μια τα πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε κατοικημένες περιοχές που χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και ευνοούσαν τις φωτιές. Στη Σταμάτα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ανακοπή με έμμεση αιτία τη φωτιά, ενώ σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές τόσο στη Σταμάτα όσο και στην Κερατέα. Παράλληλα, η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει τη διασπορά των δυνάμεών της λόγω των δεκάδων άλλων μετώπων που ξεσπούσαν παράλληλα σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα: Από τη Ριτσώνα στην Εύβοια που καίγεται εργοστάσιο χημικών, στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, το Δίστομο, την Καμηλόβρυση Φθιώτιδας, στο Λουτράκι, ακόμη και στου… Φιλιπάππου.

Τα εναέρια μέσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα και έτσι περίπου στις 9.30 το βράδυ δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Σταμάτας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαν ελέγξει και τη φωτιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα είχε γίνει μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Συντερίνας.

Στην Κερατέα η φωτιά έφτασε να σπάσει σε τέσσερα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων, εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση περιοχών από την πολιτική προστασία, ενώ κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Πλάκα και Μαρκάτι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή για τις διάσπαρτες εστίες και το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Χαρακτηριστική της κατάστασης με την οποία ήρθε αντιμέτωπη σήμερα η Πολιτική Προστασία είναι η δήλωση του αρμόδιου υπουργού το βράδυ της Κυριακής. Ο κ. Κικίλιας, είπε: «Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων σε Κερατέα και Σταμάτα. Αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο.

Στις πυρκαγιές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες 288 πυροσβέστες, 18 ομάδες δασοκομάντος, 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, καθώς και δεκάδες μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσαν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι και το ΓΕΕΘΑ.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο όλο το βράδυ, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δασική Υπηρεσία, αλλά και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και στον Βαγγέλη Γκουντούφα, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, που βρίσκονταν μαζί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Θέλω να κλείσω με μια διαπίστωση: Για πάνω από τρία 24ωρα, προειδοποιούσαμε και κάναμε έκκληση για μεγάλη προσοχή λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κι όμως, μόνο σήμερα είχαμε:

12 το μεσημέρι τη φωτιά στην Κερατέα

3 παρά τέταρτο στη Λαμία

4 και πέντε στο Αγρίνιο

4 και τέταρτο στη Σταμάτα

5 και 20 στην Κόρινθο

8 παρά τέταρτο στο Δίστομο

8 παρά 10 στον Ασπρόπυργο

8 παρά πέντε στο Ντράφι

8 και 20 στην Ηλεία

Ακόμη και στο Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κανένα σχόλιο»

Το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σταμάτα

Λίγο πριν τις 21.00 στη Σταμάτα για την κατάσβεση επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 41οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μέσω του «112» στάλθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων απο τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Ροδόπολης.

stamata-vradi__2_
stamata-vradi__3_
stamata-vradi__1_
arthrou-stamata-vradini

Αστυνομικοί κάνουν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους:

Αστυνομικοί ζητούν απο κατοίκους να εγκαταλείψουν
Φωτιά στη Σταμάτα : Αστυνομικοί εκλιπαρούν κατοίκους να εγκαταλείψουν (2)
Φωτιά στη Σταμάτα : Αστυνομικοί εκλιπαρούν κατοίκους να εγκαταλείψουν

Τα εναέρια μέσα έκοψαν το μέτωπο της φωτιάς στο ρέμα της Ροδόπολης:

Καναντέρ έκοψαν το μέτωπο της φωτιάς στο ρέμα Ροδόπολης με συνεχείς ρίψεις νερού

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή:

 

Φωτιά στη Ροδόπολη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ