”Έμφραγμα” στους στρατιωτικούς από το κόστος μεταφοράς και λόγω μετάθεσης

1
5454

Του Ειδικού Συνεργάτη

“Έμφραγμα” παθαίνουν όσοι έχουν λάβει μεταθέσεις από τις τιμές που τους ζητάνε για την μεταφορά οικοσκευής και ενοίκια.

Αρκετοί που μετακομίζουν λόγω μετάθεσης από και προς τις νησιωτικές περιοχές όπου τα έξοδα μετεγκατάστασης έχουν ανέβει 50% φτάνουν και στο δανεισμό…!

Το κόστος μετεγκατάστασης για μια τετραμελή οικογένεια από την Ρόδο , Λήμνο , Κω,  κτλ είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Η οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει για μεταφορά οικοσκευής ( φορτηγό) , πληρωμή αυτοκινήτου οικογένειας,  εισιτήρια μελών,  καύσιμα μετακίνησης για τον τόπο της νέας μετάθεσης, διόδια κτλ  .

Ένα άλλο κομμάτι είναι το κόστος προπληρωμής δύο τουλάχιστον ενοικίων για την νέα κατοικία που για να βρεθεί θα πρέπει ήδη να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό για έξοδα μετακίνησης προσωρινής διαμονής,  μεσιτικά έξοδα.

Μην ξεχνάμε ότι  τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί έως και 40% μόνο την τελευταία διετία.

Όλα αυτά οδηγούν σε απόγνωση τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Μην ξεχνάμε ότι το κόστος και στην ακτοπλοΐα έχει αυξηθεί περίπου 30%.

Εάν είχε αυξηθεί η ημερήσια αποζημίωση από τα 29 ευρώ στα 40 ευρώ σε εναρμόνιση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα , θα είχε μετριαστεί σε κάποιο βαθμό το κόστος από το μέγεθος των αυξήσεων διότι ως γνωστόν το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης αποτελεί έναν από τους συντελεστές υπολογισμού των εξόδων μετάθεσης.

Σίγουρα όμως πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή από  την υπηρεσία το συντομότερο, των χρημάτων που χορηγούνται ως έξοδα μετάθεσης για να μπορέσουν τα στελέχη να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και το κόστος ζωής.

Δεν νοείται η υπηρεσία να σε μεταθέτει, να πρέπει να μετακομίσεις υποχρεωτικά αλλά ως στρατιωτικός εσύ να πρέπει να πληρώσεις  τα ” σπασμένα “.

ΥΓ. Φανταστείτε να σου πούνε και από το ΚΤΣ όπου ανήκεις ότι δεν μπορούν να σου χορηγήσουν προκαταβολή έναντι εξόδων μετάθεσης.

Καλή μετάθεση, Καλό αγώνα σε όλους τους μετατιθέμενους.

Πηγη: https://www.kranosgr.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. EN PEIRAZEI KAI EMEIS ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ….. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ