Τι βρήκε η οικονομική αστυνομία στην ΑΕΠΙ – 12,5 εκατομ ευρώ αδιανέμητα σε λογαριασμό … οικογενειακής ευθύνης και φόβοι για πολιτική «μανιπουλάτσια»

1
1069

Στα πολυτελέστατα γραφεία της ΑΕΠΙ στην οδό Σάμου, στο Μαρούσι, έκανε έφοδο, προχθες το πρωί, συνοδεία ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας και της ΦΑΕ Αθηνών, ο
εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος διερευνά το «ομώνυμο» σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η έφοδος αποφασίστηκε μετά την άρνηση των μελών του δ.σ. να παραδώσουν στοιχεία που ζητήθηκαν στους ορκωτούς λογιστές αλλά και στα στελέχη της ΦΑΕ που ενεργούν έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, βρέθηκαν στοιχεία για 12,5 εκατομμύρια τα οποία δεν έχουν διανεμηθεί όπως θα έπρεπε στους δικαιούχους, οι οποίοι είναι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί (συνθέτες- στιχουργοί) και τα οποία χρήματα είναι κατατεθημένα σε λογαριασμό της εταιρείας ΕΔΙΣ ΑΕ, που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την ΑΕΠΙ και μέλη του δ.σ. είναι ο πρόεδρος, και συγγενείς του πρώτου βαθμού που διατηρούν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες στο δ.σ. και της ΑΕΠΙ.

Εντύπωση επίσης προκαλούν οι τεράστιες δαπάνες που είναι καταγεγραμμένες στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, για αρχεία, μηχανογράφηση και άλλα δεδομένα, τα οποία είναι δυσανάλογα με το σύνηθες κόστος αγοράς. Αναμένεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα και μάλιστα πολύ σύντομα απόφαση για δέσμευση λογαριασμών και του συγκεκριμένου αλλά και όλων όσοι ανήκουν στα υπό εξέταση πρόσωπα για το φόβο της μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι που εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, εκφράζουν φόβους για πιθανή απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, στηριζόμενοι σε δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως όλα τα προηγούμενα χρόνια και επί ημερών όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος από την εντεταλμένη ελεγκτική αρχή που είναι ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας του υπουργείου πολιτισμού και το δεύτερο ότι προωθείται αυτές τις ημέρες νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία, όπου πολλά μπορούν να συμβούν.

Υενθυμίζεται ότι προηγήθηκε πόρισμα που αποκάλυψε σκανδαλώδη διαχείριση και το θέμα καυτηριάστηκε από τους δημιουργούς-μέλη της ΑΕΠΙ, οι οποίοι κατήγγειλαν με δηλώσεις τους τη δράση της ΑΕΠΙ και την αδιαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της. Μερικά μόνο από αυτά τα στοιχεία είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μισθό 52.000 ευρώ το μήνα ή 635.565 ευρώ το χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτανε τα 466.256 ευρώ το χρόνο!

Μετά και την κοινοποίηση του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις εξής αξιόποινες πράξεις:

1) Συγκρότηση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση (κακούργημα)
2) Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (κακούργημα)
3) Υπεξαίρεση κατ’εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα)
4) Απιστία κατ’εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα),
5) Φοροδιαφυγή δια της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα)
6)Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
7)Παραβάσεις του Ν.2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών»(πλημμέλημα)

ΠΗΓΗbloko.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΑΙΩΝΙΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ