Σαμαράς: Ξεκάθαρες και πλήρεις εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις!

1
98

Με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού εγκαινιάστηκε το ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς». Παρόντες στην εκδήλωση Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.

Στο θέατρο Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Λουκάς Παπαδήμος. Ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για όλη την επικαιρότητα, από την ενεργειακή κρίση μέχρι τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτώντας μια νέα συνθήκη αντίστοιχη της ιδρυτικής της ΕΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη συμβολή της κυβέρνησής του στην έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες, ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να απαλλάξει για πέντε χρόνια από φόρους κάθε νέα παραγωγική επένδυση, τονίζοντας ότι αν και είναι ενάντια στο ενωσιακό δίκαιο, η Γερμανία κάνει το ίδιο.

Τέλος πήρε θέση για την υπόθεση των υποκλοπών, λέγοντας ότι «δεν θέλω να το πιστέψω» και πως αν κάτι τέτοιο αποδεικνυόταν θα μιλούσαμε για «αντιδημοκρατική εκτροπή», τασσόμενος κατά της χρήσης του «απορρήτου ως δικαιολογία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι η παράταξη θα δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών.

“Ιδρυμα Αντώνης Σαμαράς” – Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του.

Αντώνης Σαμαράς: «Υπήρξα μάχιμος πολιτικός και θα μιλήσω ως πολιτικός. Όλα είναι πολιτική. Πάρτε τον πολιτισμό. Πολιτισμός και πολιτική είναι ξεχωριστά αλλά όχι ασύμβατα. Στη δεκαετία του ’60 ο Μίκης Θεοδωράκης παθιασμένος αγωνιστής της Αριστεράς μελοποίησε Οδυσσέα Ελύτη που ήταν στην απέναντι πλευρά και έφτιαξαν το Άξιον Εστί. Μερικά χρόνια αργότερο ο Αριστερός Θεοδωράκης μελοποίησε ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και προέκυψαν τα Λιανοτράγουδα. Άντε να το εξηγήσεις αυτό σε κάποιον που μένει ασυγκίνητος από τη λέξη Πατρίδα. Άντε να καταλάβει τη Ρωμιοσύνη. Άντε να εξηγήσεις σε εθνομηδενιστές πως Αριστεροί και Δεξιοί μαζί δάκρυζαν όταν την τραγουδούσαν. Η έμπνευση των δημιουργών ξεπερνάει τις διαφωνίες τους.

Από την άλλη ο πολιτισμός δεν είναι απολίτικος. Στο χώρο του πολιτισμού γίνεται μάχη ιδεών. Τη μάχη των ιδεών όμως, εμείς εδώ στην Ελλάδα την έχουμε εγκαταλείψει πολλά χρόνια. Και είναι κρίσιμη. Γιατί στις μέρες μας ο δυτικός πολιτισμός δέχεται επίθεση που ανοιχτά επιδιώκει την ακύρωση. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέλουν να καταλύσουν τα σύνορα και να μπαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει, παράνομα μόνο στη Δύση και να φέρνει όσα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη χώρα του και να απαιτεί να προσαρμοστούμε εμείς στα δικά του ήθη και έθιμα

Τους αληθινούς πρόσφυγες του αγκαλιάζουμε. Τους αληθινούς μετανάστες τους σεβόμαστε. Το σύγχρονο δουλεμπόριο όμως όχι. Οι παράνομες ροές λαθρομεταναστών έχουν γίνει μάστιγα στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παράνομη είσοδος είναι υπέρτατο δικαίωμα. Θέλουν να μας πείσουν ότι το σύγχρονο δουλεμπόριο είναι το άκρον άωτον της προοδευτικότητας.

Θέλουν να αντικαταστήσουν και ιερά πρόσωπα όπως ο πατέρας και η μητέρα με τα «γονέας 1» και «γονέας 2». Κάποιοι προσπαθούν να το φέρουν και εδώ αυτό, δεν μπορεί όμως να περάσει, η κοινωνία είναι κατηγορηματικά αντίθετη και έχει δίκιο. Θαυμάζουμε πράγματι ανθρώπους που πολεμούν πεισματικά για την πατρίδα τους. Εμείς γιατί είναι μόδα να κάνουμε πίσω. Καταγγέλλουμε τη Ρωσία, αλλά για την Τουρκία που έχει εισβάλει στην Κύπρο να μη λέει κανείς κουβέντα; Και όποιος προσπαθήσει να αναφερθεί στο ίδιο γεγονός, αμέσως, ονομάζεται και ορίζεται ως εθνικιστής. Όταν η ΧΑ εγκλημάτισε την έστειλα στη Δικαιοσύνη σιδεροδέσμια και από εκεί βρέθηκαν στη φυλακή. Άλλο πράγμα οι απεχθέστατοι νεοναζιστές και άλλο ο πατριωτισμός. Στο Σύνταγμά μας το ακροτελεύτιο άρθρο εναποθέτει την τήρησή του στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γι αυτό τον πατριωτισμό κανείς δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Η εποχή μας απαιτεί συμμετοχή στις ιδεολογικές μάχες. Μαζί με τους άλλους λαούς της Δύσης. Να θυμόμαστε και τη δύσκολη πραγματικότητα. Η Δύση δεν είναι πάντα ενιαία. Μπερδεύονται οι ιδέες με τα συμφέροντα. Τότε μια κυβέρνηση δέχεται σκληρές πιέσεις. Δεν θα ξεχάσω όταν η τρόικα μου είπε να παραδώσουμε σε ένα Ταμείο όλη την περιουσία της χώρας. Δεν υποχωρήσαμε τότε, δεν το δεχτήκαμε. Το δέχτηκαν κάποιοι άλλοι αργότερα. Δείτε τι γίνεται γύρω μας. Παντού ξεσπούν κρίσεις. Παγκόσμια υγειονομική κρίση, γεωπολιτικές κρίσεις, κλιματική κρίση και επισιτιστική. Ζούμε σε μια παράδοξη εποχή που η κρίση έχει γίνει κανονικότητα. Πίσω από όλες τις κρίσεις κρύβονται ψευδαισθήσεις που καταρρέουν με πάταγο. Αναφέρομαι σε ψευδαισθήσεις πολλών πολιτικών ηγεσιών. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη πίστεψαν ότι το φθηνό ρώσικο αέριο θα εξασφάλιζε την ανταγωνιστικότητα. Όταν τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ προειδοποιούσαν ότι δεν ήταν βιώσιμη, τους χλεύαζαν. Όταν η Ελλάδα είπε για κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι θα μπορούσαν όλα αυτά να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση δεν έδωσαν καμία σημασία.

Όταν είχαμε την προεδρία της Ευρώπης το 2014, ως πρωθυπουργός έθεσα στις προγραμματικές μου δηλώσεις, οι περισσότεροι έστρεψαν αλλού τα μάτια. Ο Nord Stream 2, τους ίδιους που δεν ήθελαν να ακούσουν εμένα, τους γοήτευσε. Ήταν ψευδαίσθηση; Όχι, ήταν μαζική τύφλωση. Ύστερα όταν άρχισαν οι Τούρκοι να προκαλούν με παράνομα τετελεσμένα πώς αντέδρασαν οι Γερμανοί; Πώς αντέδρασαν όταν προκαλούσε δύο κράτη μέλη της Ένωσης; Έδειξαν την αλληλεγγύη που όφειλαν; Όχι, συνιστούσαν ψυχραιμία και διάλογο με τον πειρατή. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι επέβαλαν κυρώσεις, αφού όμως ήταν εξαρτημένοι. Αυτό είναι θέατρο πολιτικού παραλόγου. Σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ ψηλές τιμές ενέργειας που δεν θα κρατήσουν κάποιους μήνες. Το βλέπουν όλοι, το ομολογούν όλοι, τι κάνουν για να το αντιμετωπίσουν. Συζητούν ένα πλαφόν στην οποία κυριαρχούν αυτοί που πωλούν το αέριο.

Το ρώσικο πετρέλαιο θα ξεπλένεται από τρίτες χώρες και θα φτάνει στην Ευρώπη ακριβότερο. Η Ευρώπη δεν θα αγοράζει απευθείας, αλλά η Ρωσία θα πουλάει στην Ινδία ή στην Κίνα που θα πουλάνε σε εμάς σε ψηλότερες τιμές. Μιλάμε για φαρσοκωμωδία. Πιστεύω ότι δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, μπερδεμένη. Στην αρχή του πολέμου, πολλοί εύλογα είχαν υποστηρίξει ότι τουλάχιστον θα ένωνε τη Δύση ενάντια στη ρωσική απειλή. Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική.

Η Τουρκία χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ έχει ευθυγραμμιστεί με τον Πούτιν. Η Σαουδική Αραβία υποβάλλει αίτημα να μπει στους BRICS. Γεωπολιτικό παράδοξο να έχουν ρίξει τη Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας. Συσπειρώνεται σημαντικό μέρος του μη Δυτικού κόσμου γύρω από Ρωσία και Κίνα. Δεν πρόκειται για ψευδαισθήσεις αλλά για κενό ηγεσίας χωρίς προηγούμενο. Είμαι στη Βουλή από το ’77 και είναι πρωτοφανής η φτώχεια. Ηγέτες τύπου Μιτεράν ή Θάτσερ δεν υπάρχουν. Αντί για σύγκλιση υπάρχει απόκλιση. Και ο Ευρωπαίος αισθάνεται απροστάτευτος. Το κενό υπάρχει όσο δεν πέφτεις μέσα του, έλεγε ο Ελύτης. Η ΕΕ βρίσκεται ένα βήμα πριν το κενό. Πού πήγε το αξίωμα της ίσης μεταχείρισης. Φοβάμαι ότι παρακολουθούμε την αρχή του τέλους της αξιοπρέπειας και των ιδανικών της Ευρώπης

Υπογράψαμε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, όμως πλέον θα το πω καθαρά. Πιστεύω για να μη διαλυθεί η Ευρώπη από τις αγκυλώσεις της και τις αντιφάσεις της, χρειάζεται νέα συνθήκη επανίδρυσης. Που θα ανατρέξει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Έχει χαθεί το κοινό όραμα

Και έρχομαι στα δικά μας. Η Ελλάδα άντεξε και αυτό κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Έγιναν τα σωστά, έγιναν και λάθη. Ήταν σωστό ότι η χώρα υπέγραψε την ελληνογαλλική συμφωνία. Ήταν πολύ σωστό που πήραμε τα Rafale και της Μπελαρά. Ήταν πολύ σωστό που προωθήσαμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και την αναβάθμιση στη Σούδα. Όλα αυτά γεωστρατηγικά παρακάμπτουν την περιφερειακή στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και της αφαιρούν γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Αυτά έγιναν σωστά και το πιστώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Τουρκία ετοιμάζει το λαό της και τη διεθνή κοινή γνώμη ακόμα και για μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Η Άγκυρα επιδιώκει να υφαρπάξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη θάλασσα. Είναι αυτό που ονομάζει Γαλάζια Πατρίδα.Ο Ερντογάν έχει ένα πρόβλημα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει ότι και το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ. Η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει στην Κυπριακή, όμως η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε από το δίκαιο της θάλασσας. Θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας. Θέλουν να μας σύρουν σε Πρέσπες του Αιγαίου, δεν θα τους το επιτρέψουμε. Και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε.

Η Ευρώπη χρειάζεται εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου. Οι εναλλακτικές πηγές υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και καλύπτεται από τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. Το υπόλοιπο καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την ΑΟΖ του Ισραήλ και της Αιγύπτου που είναι πρόθυμες να πουλάνε στην Ευρώπη. Το εθνικό συμφέρον μας ευθυγραμμίζεται με τα ενεργειακά συμφέροντα της Ευρώπης. Γι αυτό μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια της Τουρκίας. Όλες οι άλλες χώρες της περιοχής έχουν ψάξει και έχουν βρει αέριο. Μόνο η Ελλάδα καθυστερεί. Το 2014 επί… Σαμαροβενιζέλων με υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη, δώσαμε σε εταιρείες τις πρώτες άδειες. Και ύστερα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάγωσε τα πάντα για πέντε χρόνια. Μια εταιρεία έφυγε απογοητευμένη γιατί ακούστηκε και από υπουργικά χείλη ότι είμαστε σε πράσινη μετάβαση. Ευτυχώς το λάθος διορθώθηκε τελευταία από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό.

Έτσι προχωρούν άμεσα οι έρευνες και σήμερα επιτέλους προχωρά η υπόθεση και έχουμε το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε για κάτι που είχε δρομολογηθεί πριν χρόνια. Σε λίγο η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια και η Ελλάδα θα μπορεί να την ταΐσει. Είμαστε και αμυντικά πιο ισχυροί. Από την εποχή του Πομπέο μέχρι και σήμερα με Μενέντεζ έχουμε θετικά μηνύματα. Έχουμε εξαρετικές σχέσεις με τη Γαλλία. Μια και αναφέρομαι σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Το Ίδρυμα θα μου δώσει την ευκαιρία να τα καταγράψω με λεπτομέρειες. Μέσα στη θύελλα των μνημονίων ταξίδευα σε Ισραήλ και Κάιρο για να κλείσω τα γεωστρατηγικά τρίγωνα, ήμουν πολύ μόνος, πολλοί ήταν αντίθετοι εντός και εκτός χώρας. Η καρδούλα μου το ξέρει.

Πρέπει ως έθνος να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Για την πρωτογενή παραγωγή. Σωστά οι αγρότες μας λένε ότι γίνεται λίγη συζήτηση. Στην Ολλανδία γίνεται μια αληθινή κοινωνική εξέγερση. Ανατρέπεται η σχέση του παραγωγού με τη γη του. Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες στην Ευρώπη; Ελπίζω η κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Να μην πέσουμε στο ίδιο λάθος. Έμφαση στην παραγωγή. Θετική είδηση, σημαντική για την οικονομία η διαγραφή χρέους 6 δισ. ευρώ.

Καλά τα επιδόματα, απαραίτητα σε περιόδους κρίσης και πανδημίας, κοιτάζοντας όμως από ψηλά την πραγματικότητα, δεν πρέπει να μας γίνει εθισμός. Καλό είναι το καλάθι της νοικοκυράς που πράγματι ανακουφίζει όμως η ανάπτυξη θα έρθει με παραγωγικές επενδύσεις, γι αυτό προτείνω κάτι τολμηρό, οι νέες παραγωγικές επενδύσεις να μην φορολογούνται για πέντε χρόνια. Και μη μας πει η ΕΕ ότι αυτό απαγορεύεται γιατί είναι κρατική ενίσχυση, γιατί σήμερα η Γερμανία μοιράζει 200 δισ. για να σώσει τη δική της οικονομία.

Το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό. Απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση του μπορεί να συνδέεται με το μεταναστευτικό. Απαιτείται εθνική πολιτική για περισσότερα παιδιά. Σημαντικά βήματα και πρωτοβουλίες για την Παιδεία έχουν γίνει, δεν φτάνουν όμως. Το Σύνταγμά μας, προβλέπει σαφώς και ρητά ότι έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής του συνείδησης. Βλέπουμε κάτι τέτοιο; Ή μήπως όλο και κάτι χάνεται από την εθνική συνείδηση και την θρησκευτική παράδοση; Αναφέρομαι διαχρονικά σε μακροχρόνιες παθήσεις της Παιδείας. Ο απόφοιτος δημοτικού σχολείου, πριν 40 χρόνια ήξερε πολλά περισσότερο από πολλούς αποφοίτους λυκείου σήμερα. Έχει άμεση σχέση με την αλήθεια. Να αναρωτηθούμε γιατί έχει γίνει αυτό. Η πραγματική συζήτηση για την Παιδεία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Έρχομαι στο Σκοπιανό. Όταν το ’19 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τη συμφωνία των Πρεσπών, που ορθώς η παράταξη καταψήφισε ως εθνικά επιζήμια, είχα προβλέψει στη Βουλή ότι βάσει αυτής θα ζητήσουν κάποτε κάποιοι να ιδρυθούν φορείς που θα διαδίδουν τη λεγόμενη Μακεδονική γλώσσα. Αυτό συνέβη προχθές στη Φλώρινα. Τα Σκόπια έχουν υπογράψει με τη Βουλγαρία ότι είναι βουλγάρικο ιδίωμα. Η συμφωνία έχει ανατραπεί και εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ενώ έχουν πέσει κυβερνήσεις και στα Σκόπια και στη Βουλγαρία. Μετά από λίγα χρόνια θα μας ζητούν να αναγνωρίσουμε μακεδονική μειονότητα στη χώρα μας.

Η Ελλάδα υποχώρησε σε όλα. Δεν υπήρχε τότε ένας Κώστας Καραμανλής να απειλήσει με βέτο όπως είχε κάνει στο Βουκουρέστι. Η Συμφωνία πυροδότησε καινούργια προβλήματα που αποσταθεροποιούν τα Δυτικά Βαλκάνια. Απαράδεκτες σε βαθμό αθλιότητες Ράμα για το πως ενταχθήκαμε στο ευρώ. Αν υπάρχει μια χώρα που εξαπατά, καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητάς μας, είναι η Αλβανία

Όλοι ξέρουν τι έγινε με τη Novartis που κατασυκοφαντηθήκαμε 10 πολιτικά πρόσωπα και αθωωθήκαμε όλοι. Σήμερα αποκαλύπτεται από το συνήγορο των κατηγόρων μας ότι το ήξεραν εξ αρχής. Κι όμως όχι μόνο δεν ακούσαμε συγγνώμη, αλλά οι ψευδομάρτυρες κατέχουν μια ιδιότυπη προστασία ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αυτός που μας κατηγόρησε παραμένει χωρίς να λέει ποιος είναι και η Πολιτεία τον αφήνει. Το θεωρώ μη δημοκρατικό το λιγότερο. Κάποτε η ταυτότητα θα γίνει γνωστή και τότε θα δούμε ποιοι ήταν και ποιος ήταν ο ρόλος τους. Οι ευθύνες θα έρθουν στο φως.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες θα ήταν αδιανόητο. Θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή. Γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας θεμελίωσε τη Δημοκρατία και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα δεχθεί. Έχει σχέση με την ίδια μας την ταυτότητα. Τελειώνω με αυτό που ξεκίνησα τη μάχη των ιδεών.

Θα τα πω όπως τα αισθάνομαι. Η Δημοκρατία είναι τρόπος ζωής. Για μας τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά προτεραιότητα. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημά τους και αξιοκρατία στη διαδρομή τους. Η δημόσια ασφάλεια είναι υποχρέωση και όχι εμμονή. Για μας η πατρίδα δεν είναι παλιομοδίτικη αλλά η φωνή της συνείδησής μας

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μας το 2012 το 80% των αναλυτών ήταν σίγουροι ότι η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ. Εξασφαλίσαμε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους. Δεν ψάχνουμε χειροκρότημα από αυτούς που ηττήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν πρέπει να είμαστε ενοχικοί απέναντί τους

Είμαστε η μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του πατριωτικού κέντρου. Δεν ντρεπόμαστε για την ιστορία μας αλλά γράφουμε ιστορία. Δεν ξεχνάμε την κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θωρακίζουμε τη χώρα απέναντι σε κάθε εθνική απειλή. Δίνουμε το «παρών» σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η παράταξη θα δώσει τη μάχη ενωμένη στις εκλογές. Είμαι σίγουρα εγώ «παρών» με την πατρίδα σαν πυξίδα μου, για τα μεγάλα στοιχήματα, για την Ελλάδα μας που της χρωστάμε τα πάντα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από όλη την εκδήλωση και την ομιλία αυτό κατάλαβε ο αναρχοαπλυτος και ο δημοσιογράφος της δεκαρας.Βρε που πάτε και τα βρίσκετε.Ολο το 15μερο μετά το τραπέζι Σαμαρά -Καραμανλη βλέπατε διάσπαση.Για ενότητα προς τίς εκλογές της ΝΔ και την πανωλεθρία που θα πάθει η αντιπολίτευση βλέπουν τίποτα;Σε 10 τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται από 7%-10% και δημοφιλία 1ος,με τόν Τσίπρα 3ο μετά τόν κανένα.Ε,ρε, γλέντια.. Κάντε υπομονή, όσο νυχτώνει (πλησιάζουν οι εκλογές),η π@@τσ@θα μεγαλώνει…Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ