Γερμανία: Ο Ερντογάν απειλεί την ειρήνη – Πιθανή σύγκρουση με Ελλάδα

0
2741

Ο Αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή»

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα πρέπει να επιτέλους να του δείξει τα όριά του. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει κάτι», σημειώνει το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανία RND παραθέτοντας σχόλιο με τίτλο «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!».

Το RND σημειώνει: «Την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία με επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό, ο τούρκος πρόεδρος απειλεί σχεδόν καθημερινά τη γείτονά του και εταίρο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα με σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα». Ο Αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας «δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή«.

Μετά τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να του δείξει κόκκινη κάρτα. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον αυταρχικό Τούρκο πρόεδρο. Με αφορμή τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, μιας και αυτά θα μετατόπιζαν την ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Άγκυρας».

Κενό πληροφόρησης στον Έβρο

«Το τι ακριβώς συμβαίνει στις όχθες του Έβρου είναι δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς. Μεγάλα τμήματα είναι απαγορευμένες στρατιωτικές περιοχές. Ούτε οι τουρκικές, ούτε οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας επιθυμούν ανεξάρτητους παρατηρητές, οι οποίοι να βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους που προσπαθούν να διασχίσουν το ποτάμι και επομένως τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «»Βάρβαρη συμπεριφορά»».

Σε αυτό το κενό πληροφόρησης ελληνική και τουρκική κυβέρνηση προχωρούν κάθε τόσο σε αλληλοκατηγορίες. Το Σάββατο η αντιπαράθεση έφθασε σε μακάβρια κλιμάκωση. Ο έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μυταράκης ανάρτησε φωτογραφία με 92 γυμνούς μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στις όχθες του Έβρου. Στις κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας η Άγκυρα επέρριψε στην Αθήνα fake news. Εκπρόσωπος της Frontex επιβεβαίωσε το συμβάν, λέγοντας ότι υπάλληλοί της βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στη διάσωση των μεταναστών.

Στην παρούσα φάση ωστόσο, η Frontex βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την δημοσίευση από το Spiegel μίας εμπιστευτικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), η οποία επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στον πρώην επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί. Σύμφωνα με την έκθεση, υπάλληλοι της Frontex επί των ημερών Λεζερί συμμετείχαν πολλές φορές σε ελληνικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης μεταναστών, στις οποίες οι μετανάστες απωθούνταν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τέτοιες επαναπροωθήσεις από τις ελληνικές αρχές, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, έχουν επίσης τεκμηριωθεί και από άλλους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών».

Ελλάδα: Πάνω από 20 απολύσεις δικαστών και εισαγγελέων

«Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές και εισαγγελείς τους τελευταίους δέκα μήνες λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας», γράφει το Spiegel Online, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τίτλο«Απολύσεις ελλήνων δικαστικών και εισαγγελέων λόγω οκνηρίας και ανεπάρκειας». Αφορμή μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελείς «έλαμψαν» δια της οκνηρίας, της ανεπάρκειας και της απουσίας τους. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο εκκρεμεί ένας τεράστιος αριθμός υποθέσεων με τις αποφάσεις να καθυστερούν μέχρι και 19 χρόνια. Αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 122.000 υποθέσεις.

Δεν είναι ωστόσο μόνο δικαστές και εισαγγελείς που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων. Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι εντελώς απαρχαιωμένο. Έτσι για παράδειγμα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στοίβες φακέλων και εν μέρει χειρόγραφα έγγραφα που πρέπει μεταφέρονται πέρα δώθε σε καρότσια σουπερμάρκετ».

Πηγή: DW

Σχετικές ειδήσεις:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ