Τουρκικός ναυτικός “ανταρτοπόλεμος” στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα πολεμικά σκάφη-Δημιουργία ειδικής ελληνικής δύναμης

0
185
Εξοπλισμός με βαρέα οπλικά συστήματα των σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής έναντι των τουρκικών απειλών στο Αιγαίο μαζί με πολλά άλλα
Όπως έχουμε αναφέρει οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού ΠΝ , για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα σκάφη και στον “ανταρτοπόλεμο” στο Αιγαίο, δημιουργώντας νέες συνθήκες.
Μόνο το έτος 2021 αποκαλύφθηκαν τρεις τύποι τουρκικών εξοπλισμένων μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (AUSV), της σειράς ULAQ, όπως το ARES, το NB57/RD09 και το USV 11/15 της Dearsan.
Αυτός ο σχεδιαζόμενος τουρκικός θαλάσσιος “ανταρτοπόλεμος”, έχει στόχο τις ελληνικές περιοχές που περικλείει η αποκαλούμενη “Γαλάζια Πατρίδα”, πιο ξεκάθαρα  από ποτέ άλλοτε.
ΟΙ Τούρκοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, θέλουν να στείλουν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες μη επανδρωμένα σκάφη, εφοδιασμένα με μικρούς πυραύλους CIRIT και L- UMTAS  μαζί με τορπίλες, κατά ελληνικών στόχων σε εκατοντάδες ακατοίκητα ή αραιοκατοικημένα νησιά μας ως πρώτο στόχο σε οποιαδήποτε σενάριο, αλλά ακόμα και στην ειρήνη με παραβιάσεις και στην θάλασσα πλέον.
Οι ομάδες των  τουρκικών “κοπαδιών” από μη επανδρωμένα σκάφη, θα κινούνται σε συνεργασία με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, με δικτυοκεντρικές δυνατότητες.
Ένα “κοπάδι” από Έξι USV Ulaq θα φέρει 24 πυραύλους Cirit και 12 αντιαρματικούς πυραύλους L-Umtas, με στόχους είτε εγκαταστάσεις ελληνικών παράκτιων φυλακίων, στρατοπέδων, σκαφών του λιμενικού, αποθηκών πυρομαχικών και καυσίμων, και γενικά κάθε κρίσιμης υποδομής.
Πως θα αντιμετωπίσουμε όμως αυτό το πολύ πιθανό ενδεχόμενο;
Πρώτον, με την μετατροπή των σκαφών του Λιμενικού μας σε πολεμική ναυτική δύναμη που θα μπορεί να απαντήσει στα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη με ειδικά οπλικά συστήματα.
Η ελληνική ακτοφυλακή προχωρά σταθερά σε ένα νέο πρόγραμμα εξοπλισμού των ταχέων σκαφών της.
Αγοράσαμε τέσσερα σκάφη περιπολίας Cantiere Navale Vittoria (CNV) P355 της ελληνικής ακτοφυλακής, θα είναι εξοπλισμένα με πυργίσκο και με δύο (2) πολυβόλα 12,7 χιλιοστών της γνωστής ισραηλινής εταιρείας ElbitSystems.
Το Λιμενικό Σώμα αποκτά σταδιακά 15 ταχέα περιπολικά σκάφη τύπου FB 56′. Τα συγκεκριμένα σκάφη είναι σύγχρονα, καινοτόμα, ασφαλή και αξιόπιστα.
Το FB 56’ έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε κατάλληλη διάταξη της πλώρης μία βάση στήριξης βαρέων πολυβόλων M2HB-QCB 12,7x99mm (cal 0.50΄΄), με δυνατότητα εναλλαγής με ελαφρύ πολυβόλο FN MAG 58 7,62X51mm μαζί με τα κιβώτια των πυρομαχικών, τα οποίο έχουν τομέα βολής 325ο περιφερειακά του σκάφους.
Η σχεδίαση προβλέπει επιπλέον εσοχή επί του καταστρώματος, που σε συνδυασμό και με το ασπίδιο προστασίας επιπέδου 3 (κατά NATO από βολή 7.62x51mm) εξασφαλίζει την ασφάλεια του χειριστή του όπλου.
Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2022 το ελληνικό υπουργείο να είναι σε θέση να προκηρύξει διαγωνισμό για τη ναυπήγηση δύο κορβετών ή Πλοίων Πολλαπλής Χρήσης (Multi Purpose Vessel – MPV), όπως είναι η επίσημη ονομασία τους. Θα είναι μήκους περίπου 70 μέτρων, με ελικοδρόμιο, το οποίο θα εξυπηρετεί τα Dauphin του Λιμενικού, ενώ θα διαθέτει και ράμπα καθέλκυσης, απ’ όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν αποστολές τα στελέχη της ΜΥΑ και της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ).
Στόχος είναι έως το τέλος του 2023 να έχει ενταχθεί στην υπηρεσία το πρώτο από τα δύο πλοία.
Η απόκτηση δύο κορβετών από το Λιμενικό Σώμα, πέρα από την θεαματική αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, θα απαλλάξει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από έναν πονοκέφαλό και θα διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμού, αφού πολλές φορές επιστρατεύονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ως ανάχωμα στην τουρκική προκλητικότητα, λόγω διαφοράς μεγέθους των σκαφών.
Δεύτερον, η δικτυοκεντρική συνεργασία της ΕΛ.ΑΚΤ και του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.
Τρίτον, η δημιουργία ειδικής εναέριας δύναμης από ελικόπτερα KAIWA, με πυραύλους Helfire, κατά οποιουδήποτε στόχους επιφανείας.
Τέταρτον, τοποθέτηση πυραύλων Spike NLOS, σε ταχέα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 32 χλμ.
Πέμπτον, δημιουργία ειδικής δυνάμεως καταστολής των τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών από Έλληνες κομάντος με κατάλληλο εξοπλισμό, φορητούς εκτοξευτές κά.
Ο κίνδυνος είναι σημαντικός για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αφού οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα, με τα οποία προσπαθούν να πετύχουν μια ιδιότυπη τακτική επιθέσεων “κορεσμού σημείου” με όλα αυτά τα καλούδια.
Η αντιμετώπιση όλων των συστημάτων από την χώρα μας, πρέπει να υλοποιηθεί με σχεδιασμό 5ετίας, και να αφορά την κατασκευή/αγορά/τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικών αντιμέτρων, σε συνδυασμό με όπλα τύπου Laser, μαζί  με την δημιουργία ελληνικών μη επανδρωμένων σκαφών.
πηγή: enoplos.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ