Απρόβλεπτες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει – πριν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου – η κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Στην Πάτρα, οι αντιδράσεις φαίνεται να είναι άμεσες και να ξεπερνούν τους συνδικαλιστικούς ενδοιασμούς ή και τις κάθετες διαφωνίες σε «κρατική επιβουλή» έναντι της πειθούς, με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ν’ αναφέρουν ακόμα και αποχωρήσεις υπαλλήλων, όπως και ατομικές ή συλλογικές νομικές προσφυγές επ’ αυτού.
Στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», κάποιοι εργαζόμενοι, βλέποντας την πολιτεία να κινείται ανυποχώρητα στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, έφτασαν σε σημείο παραίτησης από τη δουλειά τους.
Πρόκειται ωστόσο για περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται πολύ κοντά σε συνταξιοδότηση ή σχεδόν πλησιάζουν στο χρονικό όριο κι έχουν επιλέξει να γίνουν πρόωρα απόμαχοι της εργασίας.
Την πληροφορία – και μάλιστα με το επιπρόσθετο στοιχείο ότι ίδια ακούσματα υπάρχουν και σ΄άλλα νοσοκομεία της πόλης – επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Ανδρέα» Κώστας Πετρόπουλος. «Οι παραιτήσεις αυτές, από Σεπτέμβριο, θα είναι σοβαρές απώλειες στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με την πολιτική της τακτική, η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νοσοκομεία μας από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό» τονίζει ο γνωστός συνδικαλιστής.
πηγή: patratora.news/
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ… ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η «ΧΟΥΝΤΑ» ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ
Στο καλό και να μας γράφουν. Όχι θα τους αφήσουν να κυκλοφορούν σε ένα τέτοιο χώρο περίθαλψης βαρέων ασθενειών χωρίς εμβολιο. Έλα Παναγία μου.
Το ξαναγράφω.
Εγώ με 50 σχεδον χρόνια εργασίας στα Ξενοδοχεία, τα 20 στο νησί μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αρχή τριετίες μετά πενταετίες ήμουν υποχρεωμένος να περνώ υγειονομικές εξετάσεις και κατοχή ενήμερου Βιβλιαρίου Υγείας. Το ίδιο και οι εκατονταδες χιλιάδες νόμιμοι εργαζόμενοι στα Επισιτιστικά Επαγγέλματα.
Αυτο δε ήταν για την υγειονομική προστασία των πελατών μας, όχι για μας.
Τώρα με την φονική πανδημία απαιτείται η προστασία και για μας, δηλαδή ο πελάτης και ο εργαζόμενος που έρχονται σε υποχρεωτική επαφή λόγω της φύσης του επαγγέλματος.
Σε τι διαφέρουν οι Υγειονομικοί, που το επαγγελμά τους είναι άπειρα πιο επικίνδυνο για τους ίδιους, τις οικογένειες τους και των ασθενών?
Για να εργαστείς στον κλάδο μας, ο νόμος και ο εργοδότης, ο σωστός, απαιτεί την προκόμιση του ενήμερου Βιβλιαρίου Υγείας.
Γιατί να διαφέρουν αυτοί των δομών Υγείας? Και σίγουρα πιό θανατηφόρων περιστατικών.
Να μου ζήσεις κυρ Μανώλη μου. Πεστα και ξαναπεστα μπας και καταλάβει ο κόσμος.