ΑΣΕΠ: Έτσι θα διεξάγονται οι πανελλαδικές για πρόσληψη στο Δημόσιο

0
620

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι μόνιμες, μέσω ΑΣΕΠ, προσλήψεις στο Δημόσιο από το 2022, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με το ν/σ που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, για μόνιμο διορισμό στο Δημόσιο:

-Θα διεξάγονται δύο ετήσιοι πανελλαδικοί διαγωνισμοί: Ένας για υποψήφιους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και ένας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Να σημειωθεί ότι για τους υποψήφιους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), ο διορισμός θα εξακολουθήσει να γίνεται όπως και σήμερα.

Τέσσερα τεστ

-Οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί θα συμπεριλαμβάνουν τέσσερα τεστ με απαντήσεις επιλογής (multiple choice) και άριστα το 100:

Α) Γενικών Γνώσεων

Β) Δεξιοτήτων (γλώσσα και απλά μαθηματικά)

Γ) Προσωπικότητας, που θα προετοιμάζεται από τα τμήματα Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων.

Δ) Ειδικών Γνώσεων που θα αφορά τους ΠΕ ανάλογα με την ειδικότητα (πληροφορικής, οικονομικών, περιβάλλοντος, μηχανικών κλπ).

Δύο ΣΚ το χρόνο

Οι διαγωνισμοί αναμένεται να διεξάγονται τέσσερις ημέρες το χρόνο. Η σκέψη είναι να γίνονται πρωί -απόγευμα σαββατοκύριακο και να είναι διάρκειας 2-3 ωρών. Όπως και στις πανελλαδικές, θα ορίζονται εξεταστικά κέντρα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιούν ειδικά φύλλα για τις απαντήσεις τους. Πρόκειται για φύλλα που θα είναι συμβατά και θα διαβάζονται από το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ, ώστε να βγαίνουν άμεσα οι βαθμολογίες.

Όπως προαναφέρθηκε, η βαθμολογία θα είναι στην 100βαθμη κλίμακα. Ωστόσο, θα προστίθενται μόρια στους υποψηφίους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Γιατί εγκαταλείφθηκαν οι on line εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι στο ΥΠΕΣ υπήρξε σκέψη οι εξετάσεις θα διεξάγονται on line. Ωστόσο εγκαταλείφθηκε, καθώς:

-Δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός (σ.σ. αναμένεται οι υποψήφιοι να σε κάθε διαγωνισμό να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τους 100.000) κομπιούτερ στα σχολεία

-Αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν δεν είναι όλα της ίδιας γενιάς, με αποτέλεσμα να υπήρχε θέμα ίσων ευκαιριών για τους υποψηφίους.

Πηγή: aftodioikisi.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ