Στα 80της χρόνια έμεινε άστεγη. Βρήκε καταφύγιο στην είσοδο μιας πολυκατοικίας

0
89

Τη δυστυχία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, περίπου 80 ετών, που έχει μείνει άστεγη τα τελευταία δύο χρόνια ανέδειξε η μεταφορά του νοσοκομείου Χαλκίδας στο νέο του κτηριακό συγκρότημα.

Η κα Αναστασία όσο λειτουργούσε το παλιό νοσοκομείο, στην οδό Γαζέπη, φιλοξενούνταν στον προαύλιο χώρο του κτηρίου και τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό του. Έτρωγε ένα πιάτο φαγητό και μπορούσε να πάει τουαλέτα. Τώρα ξαναβρέθηκε στο δρόμο και μένει στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας με την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Χαλκιδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα την φροντίσουν και θα βρεθεί ένας χώρος στέγασης για την ίδια.
Η ίδια, όπως μας είπε, την έδιωξαν από το πατρικό της σπίτι οι συγγενείς της, όταν πέθανε ο αδελφός της με τον οποίο έμεναν μαζί. Όταν, λοιπόν, έμεινε μόνη, τότε βρήκαν ευκαιρία και την έδιωξαν. Παίρνοντας μαζί της δύο τρία πολύτιμα πράγματα και τα προσωπικά της έγγραφα, ταυτότητα-βιβλιάριο κτλ, πήρε πορεία προς το άγνωστο. Έμενε σε παγκάκια στην πόλη της Χαλκίδας, μέχρι να βρει καταφύγιο στο κτήριο του νοσοκομείου στην οδό Γαζέπη. Μία ημέρα έπεσε και θύμα κλοπής όταν κάποιος της άρπαξε την τσάντα της με τα προσωπικά της έγγραφα. Η κα Αναστασία πριν βγει στο δρόμο έπαιρνε σύνταξη, είχε δουλέψει στη ζωή της για να το πετύχει. Τώρα όμως δεν ξέρει τι έχει συμβεί και γιατί δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ.

Φαγητό και άλλα είδη ανάγκης της δίνει μία κυρία, η οποία διαμένει στην πολυκατοικία, όπου η άστεγη γυναίκα βρήκε καταφύγιο στην είσοδό αυτής.

Πηγή: tvstar.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ