Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος | Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του...

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος | Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του – Η ανακοίνωση της οικογένειας

5
694

Κατέληξε σε ηλικία 97 ετών – Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας – Η πορεία του Μανώλη Γλέζου, «του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης» – Από την υποστολή της γερμανικής σημαίας στην Ακρόπολη μέχρι την Ευρωβουλή – Μητσοτάκης: Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών το ιστορικό στέλεχος και αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ενώ η αιτία του θανάτου του αποδίδεται σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Συνάντηση: Μανώλης Γλέζος (4/10/2014)

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του Μανώλη Γλέζου εκφράζουν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», στο οποίο εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε».

Ποιος ήταν ο Μανώλης Γλέζος

Εμβληματική μορφή της Αριστεράς αλλά και της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών στη διάρκεια της κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στην Απείρανθο, το ορεινό χωριό της Νάξου, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το οποίο και «προίκισε» με μια μοναδική συλλογή πετρωμάτων από όλον τον κόσμο (ήταν απαράμιλλη η αγάπη του για τη γεωλογία). Ένιωθε, από την άλλη, μισός Ναξιώτης και μισός Παριανός, με ιδιαίτερη αγάπη για την Πάρο, αφού από εκεί καταγόταν η μητέρα του, Ανδρομάχη Ναυπλιώτου. Στην Πάρο, άλλωστε, συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του τα τελευταία χρόνια. Ο πατέρας του, Νικόλαος Γλέζος ήταν δημόσιος υπάλληλος και δημοσιογράφος.

pethane-manolis-glezos

Τα παιδικά του χρόνια ο Μ. Γλέζος τα έζησε στο χωριό του, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 η οικογένειά του μεταναστεύει στην Αθήνα και το 1940 ο εκλιπών περνά στην ΑΣΟΕΕ. Ως μαθητής ακόμη πρωτοστάτησε στη δημιουργία αντιφασιστικής ομάδας για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς αλλά κατά της δικτατορίας του Μεταξά. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής δίνει το «παρών» στην αντίσταση του λαού μας μέσα από τις τάξεις της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, με αποτέλεσμα να υποστεί φυλακίσεις, βασανιστήρια και διώξεις.

Όμως, η πλέον τολμηρή ενέργεια ήταν εκείνη της νύχτας της 30ής προς την 31η Μαΐου 1941, όταν μαζί με τον Απόστολο Σάντα, σκαρφάλωσαν στα βράχια της Ακρόπολης, κατέβασαν από εκεί το μισητό σύμβολο του κατακτητή, τη σβάστικα, με μοναδικά τους «όπλα», ένα φαναράκι και ένα σουγιά. Και οι δύο έφηβοι έχουν περιγράψει σε κατοπινές συνεντεύξεις τους πώς ανέβηκαν, πού κρύφτηκαν αμέσως μετά (στις σπηλιές του Βράχου που είναι ταυτισμένος με το ιδανικό της Δημοκρατίας), πώς έκρυψαν στον κόρφο τους ένα κομμάτι από τη σημαία… Η θέα της σημαίας που λείπει από τον ιστό, προκαλεί την επομένη εκνευρισμό στον κατακτητή, δίνει κουράγιο στον κατακτημένο αλλά αδούλωτο λαό της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Η ποινή, ερήμην σε θάνατο.

pethane-manolis-glezos02

Ακολουθεί η Απελευθέρωση και η δραστηριοποίηση του Μανώλη Γλέζου, διαδοχικά μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ και της ΕΔΑ, αλλά και η ενασχόλησή του με το δημοσιογραφικό επάγγελμα, σε διευθυντικές θέσεις πρώτα στο «Ριζοσπάστη» αμέσως μετά την απελευθέρωση, και μια δεκαετία αργότερα, στην «Αυγή». Συνολικά παραπέμφθηκε σε 28 δίκες για αδικήματα Τύπου, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’40 καταδικάσθηκε δις εις θάνατον, καταδίκες που δεν εκτελέστηκαν μετά από ελληνική και διεθνή καμπάνια. Το 1950 οι θανατικές ποινές μετατράπηκαν σε ισόβια και τελικά αποφυλακίστηκε στις 16 Ιουλίου 1954.

Στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951, παρότι φυλακισμένος, εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών με την ΕΔΑ. Ξεκινά απεργία πείνας, με αίτημα την αποφυλάκιση των δέκα εξόριστων εκλεγμένων βουλευτών της ΕΔΑ. Σταμάτησε την απεργία πείνας τη 12η ημέρα, με την απελευθέρωση κάποιων από αυτούς. Ακολουθεί η δίκη για «εσχάτη προδοσία» το 1958, ενώ στις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961 εξελέγη και πάλι βουλευτής Αθηνών με την ΕΔΑ, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη φυλακή.

pethane-manolis-glezos04

Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο Μ. Γλέζος συλλαμβάνεται μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες και ακολουθούν φυλακίσεις σε Γουδή, Πικέρμι, Γενική Ασφάλεια, Γυάρο, Παρθένι Λέρου, Ωρωπό, από όπου αποφυλακίζεται το 1971. Συνολικώς, 16 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε εξορίες και φυλακές.

Μεταπολιτευτικά δραστηριοποιείται πολιτικά μέσα από τις τάξεις της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ -στα ψηφοδέλτια του οποίου εξελέγη, ως συνεργαζόμενος, βουλευτής και ευρωβουλευτής τη δεκαετία του ’80.

Όμως, ο Μ. Γλέζος ποτέ δεν τα είχε καλά με θητείες και μονιμότητες, και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1986 επιστρέφει στην αγαπημένη του Απείρανθο, όπου οι συγχωριανοί του τον εκλέγουν κοινοτάρχη και εκείνος, από τη δική του πλευρά, εισαγάγει το θεσμό της Άμεσης Δημοκρατίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 κατέρχεται επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» για τη διευρυμένη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, που υποστηρίχθηκε από το Συνασπισμό και εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος.

pethane-manolis-glezos03

Επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή το 2012, όταν στις διπλές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥΡΙΖΑ. Με το ίδιο κόμμα εξελέγη ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κάνοντας ως κεντρικό θέμα της θητείας του τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Έγραψε, άλλωστε, και βιβλίο για το θέμα, υπό τον τίτλο, «Και ένα μάρκο να ήταν…» (Εκδόσεις Λιβάνη). Χαρακτηριστική, ωστόσο, της προσωπικότητάς του, η κίνησή του το καλοκαίρι του 2017 να δώσει εκείνος το στεφάνι στο Γερμανό πρεσβευτή Γενς Πλέτνερ, στο μνημείο εκτελεσθέντων κατοίκων του Διστόμου. Τελευταία εμπλοκή του με την ενεργό πολιτική, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Μ. Γλέζος δεν ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα», για εκείνον ήρωας ήταν ο μικρότερος αδελφός του, Νίκος, που εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς στην Καισαριανή το Μάιο του ’44, αφήνοντας πίσω του το εξής σημείωμα για τη μάνα τους: «Αγαπητή μητέρα σας φιλώ, χαιρετισμούς, σήμερα πάω για εκτέλεση. Πάω. Πέφτοντας για τον ελληνικό λαό». Ήταν ένας καημός μέσα του ο πρόωρος χαμός του αγαπημένου του Νίκου, ένας καημός για τον οποίον σπάνια τον άκουγες να μιλά.

Η τελευταία, ίσως, δημόσια παρουσία-παρέμβαση του Μ. Γλέζου, ήταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το 2018, όταν με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Μανώλης Γλέζος πήγε και κάθισε στο πλευρό της μητέρας του, Μάγδας.

Από σήμερα, ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» -όπως τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα για τον Μανώλη Γλέζο- δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Μητσοτάκης: Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με μήνυμά του στο Facebook τον Μανώλη Γλέζο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Με τον Λάκη Σάντα σε επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο
Σαν σήμερα δύο 19χρονο νέοι σκαρφαλώνουν στην Ακρόπολη για να βγάλουν τη σβάστικα και να υψώσουν την Ελληνική σημαία - Απόστολος Σάντας, Μανώλης Γλέζος
Με ενέργεια που προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941. 

Ήταν ξημερώματα της 30ης Μαΐου 1941 όταν οι δύο 19χρονοι νέοι σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ’ Ράιχ.

Ώρα 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης βρίσκεται στα Προπύλαια. Ο Γλέζος και ο Σάντας πηδούν τα σύρματα, σέρνονται ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και χρησιμοποιούν τις σκαλωσιές των αρχαιολόγων προκειμένου να ανεβούν.

Προχωρούν προς τον ιστό της σημαίας και για καλή τους τύχη εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας φρουρός που θα μπορούσε να τους ανακαλύψει. Με γρήγορες κινήσεις κατεβάζουν το σύμβολο του Γ’ Ράιχ το οποίο μάλιστα ήταν τεραστίων διαστάσεων.Ακολουθούν την ίδια διαδρομή προκειμένου να κατέβουν καταφέρνοντας να μη γίνουν αντιληπτοί για ακόμη μια φορά.

Νωρίς το πρωί της επομένης η γερμανική φρουρά μένει εμβρόντητη μπροστά στο θέαμα του κενού ιστού. Οι γερμανικές αρχές διατάζουν ανακρίσεις, εκτελούν τους άνδρες της φρουράς και απαλλάσσουν τους Έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής από τα καθήκοντά τους.

Η σβάστικα θα αντικατασταθεί μόλις στις 11 το πρωί, ωστόσο αυτές οι ώρες που ο ιστός παρέμεινες κενός αποτέλεσαν το πιο ισχυρό τονωτικό για το ηθικό των Ελλήνων. Στην ουσία η υποστολή του ναζιστικού συμβόλου αποτέλεσε την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα και αποτέλεσε την απαρχή της οργάνωσης του αντιστασιακού κινήματος.Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από δύο ταυτόχρονες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στον «Ριζοσπάστη»  και του Λάκη Σάντα στην «Ελευθερία» στις 5 Μαρτίου του 1945.

Προκόπης Παυλόπουλος: Έφυγε ένας μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας

Συλληπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Δένδιας: «Η στάση του ενέπνευσε όλους μας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα»

«Έφυγε ένας μεγάλος, διαχρονικός, Αντιστασιακό και ένας εξίσου μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Μακάρι το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του να το καλύψει η εκ μέρους όλων μας μίμηση του απαράμιλλου παραδείγματός του», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«O Μανώλης Γλέζος, τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να με δεχθεί στο σπίτι του, ήταν μια μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής«, σημειώνει ο κ. Δένδιας. «Η στάση του ενέπνευσε όλους μας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του«.

Τσίπρας: «Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή»

«Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής. Η Ελλάδα, η Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Βαρουφάκης: «Ο Μανώλης Γλέζος έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό για τους αδύναμους του κόσμου»

«Ο Μανώλης Γλέζος μας άφησε σε μια σκληρή στιγμή για τους αδύναμους του κόσμου για τους οποίους έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό. Εν ζωή ενέπνευσε από τον Πικάσο μέχρι την τελευταία επαναστάτρια. Από σήμερα θα εμπνέει τους επόμενους να δίνουν ξανά και ξανά τον ίδιο καλό αγώνα», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης για τον θάνατο του Μανώλη Γλεέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος “έφυγε” σε ηλικία 98 ετών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό, με τον δήμαρχο Αθηναίων να τον αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Κώστας Μπακογιάννης:

“Λίγοι φεύγουν γι αυτό το ταξίδι με τόσες αποσκευές ζωής. Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Αγώνες για το «εμείς», για την πατρίδα, για όλους τους Έλληνες. Φεύγεις αλλά δεν είμαστε πιο φτωχοί, το αντίθετο. Αυτά που αφήνεις δεν χάνονται από την απώλεια της φυσικής σου παρουσίας, είναι η στάση ζωής σου η κληρονομιά μας. Γιατί μας δίδαξες ήθος και συνέπεια σε όσα πιστεύουμε, μας έμαθες να αμφισβητούμε αλλά να μη διχάζουμε. Και, κυρίως, αφήνεις εντολή να μην υποστείλουμε ποτέ την ελληνική σημαία. Καλό σου ταξίδι”.

Μανώλης Γλέζος: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Μανώλης Γλέζος: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του - Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε στενό οικογενειακό κύκλο -όπως οι συνθήκες επιβάλλουν- θα γίνει η κηδεία του Μανώλη Γλέζου. «Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν (…) τον συντροφεύουν», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Αναλυτικά, «ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του Μ. Γλέζου.

Τέλος, η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Ένα αντίο στον Μανώλη Γλέζο από τα μπαλκόνια μας

Ένα αντίο στον Μανώλη Γλέζο από τα μπαλκόνια μας

που σήμερα μας άφησε ταξιδεύοντας για άλλες πολιτείες, απευθύνουν χρήστες του FB.

«Εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό (…) θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του» αναφέρουν απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για έναν αποχαιρετισμό «με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη».

Συντονιζόμαστε και κοινοποιούμε παντού το κάλεσμα:

EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

★ Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3), στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

★ Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πσιτ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Η μεγαλυτερη ΚΑΤΑΡΑ και ΕΡΓΑΛΕΙΟ μεσω των ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.

      Ο συγχωρεμενος τυπος ηταν το δολωμα για προσελκυση ΠΕΛΑΤΩΝ στο αριστερο κομμα. Χρονια γνωριζω οτι ΦΥΛΑΓΕ ΤΣΙΛΙΕΣ σε καποια επιχειρηση στην περιξ της ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ περιοχη. Ουτε κατα διανοια ανεβηκε στον ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ. Οσο για τους ηρωισμους του αυτες ειναι μονο για τους ΧΑΝΟΥΣ. Οσο για την ΠΑΤΡΙΔΑ που γεννησε τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ειδαμε τα χαλια της τουλαχιστον μεχρι το 1990. Καμια χωρα δεν προκοψε. Δες ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ – ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΟΥΒΑ κτλ.κτλ.κτλ. Τα ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ. ΤΕΛΟΣ… Πσιτ…

    • Μιλάμε για σοβαρό blog εκεί στον …’ΥΔΡΟΧΟΟ’. Με τέτοιο όνομα (το συγκεκριμένο blog), καλύτερα να έλεγε τα άστρα!!

  1. ΗΣΟΥΝ ΕΟΝ ΕΓΙΝΕΣ ΕΠΟΝ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Κ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ