Η 28η Οκτωβρίου, πρώτα αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο | Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα

0
440

Η 28η Οκτωβρίου της Αγίας Σκέπης και της επετείου του ΟΧΙ

Η 28η πρώτα αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ήταν και τότε Δευτέρα,  τρεις τα μεσάνυκτα, όταν ζητήθηκε από την Ελλάδα μας «γη και ύδωρ» , υποταγή από τις δυνάμεις της βίας. Ήταν νύκτα. Μα ήταν άγρυπνη η ελληνική ψυχή και βροντοφώναξε το ΟΧΙ.

ΟΧΙ με απίθανο ενθουσιασμό φώναξαν όλοι, λαός, στρατός,  άνδρες, γυναίκες, παιδιά.  Ήξεραν ότι ο αγώνας ήταν τελείως άνισος. Όμως με την βαθιά πίστη στον Παντοδύναμο Δίκαιο Θεό  και την Υπέρμαχο Στρατηγό την Παναγία, όρμησαν στα Βορειοηπειρωτικά βουνά. Και το θαύμα έγινε, τότε που έθνη και λαοί γονάτιζαν και φόβος και τρόμος παντού. Μόνο η μικρή Ελλάδα ύψωσε το ανάστημα της. Ο αγώνας σκληρός,  γιατί ήταν τελείως άνισος.

Η Γαλλία 50 εκατομμύρια αντιστάθηκε 40 μέρες. Η Πολωνία 30 εκατομμύρια άντεξε λιγότερο από μήνα.  Μετά συνθηκολογήσαν. Η Ελλάδα των 7 εκατομμυρίων πολέμησε γενναία 7 μήνες και μάλιστα όχι μόνο με τον Μουσολίνι αλλά ταυτόχρονα και με τον Χίτλερ. Τις 2 υπερδυνάμεις εκείνης της εποχής στον κόσμο.

Η Τουρκία υπογράφει δεκαετές  σύμφωνο φιλίας με τον Χίτλερ . Οι βόρειοι λαοί,  Ολλανδοί, Βέλγοι, Δανοί , Σουηδοί,  τρομοκρατημένοι, άφηναν ανενόχλητοι τον Γερμανό να κατεβαίνει ακάθεκτος στην Μεσόγειο. Η Βουλγαρία έτοιμη  να ανοίξει τον δρόμο στους Ναζί, για να μπει αργότερα στην Ελλάδα.

Όμως το απίστευτο έγινε. Η μικρή Ελλάδα (ο Δαυίδ) νίκησε(τον Γολιάθ).  Θριάμβευσε και δίδαξε όλο τον κόσμο,  ότι τα αδύνατα από τους ανθρώπους,  δυνατά γίνονται από τον Πανάγαθο,  Παντοδύναμο και δίκαιο Θεό.

Μετά τον θρίαμβο, όλοι οι λαοί,  όλες οι μεγάλες δυνάμεις,  με όλα τα μέσα πληροφόρησης,  με όλους τους ραδιοσταθμούς, διαλαλούσαν επαίνους,  συγχαρητήρια,  υποσχέσεις,  εγγυήσεις για βοήθεια στην μικρή Ελλάδα,  για την μεγάλη θυσία και την σωτηρία όλων.  « Ποτέ δεν είναι δυνατόν,  δεν επιτρέπεται να λησμονήσουμε, τι χρωστάμε στους Έλληνες.  Οφείλουμε μεγάλο χρέος….Σας ευγνωμονούμε…θα σας πληρώσουμε για την μεγάλη θυσία,  με μία Ελλάδα που θα κυριαρχεί στην Μεσόγειο και άλλα πολλά».

Όλα αυτά τότε.  Μετά; Όλα ξεχάστηκαν. Και να πως μας πλήρωσαν. Κάθε φορά που ζητούμε το δίκαιο μας , να πάρουμε στο ακέραιο όσα μας ανήκουν και να αποκτήσουμε τα εδάφη μας , καταπίνουν την γλώσσα τους . Μπράβο σας κύριοι.  Αχαριστία αχαρακτήριστη. Η Αλβανία συνέχισε να έχει την ελληνική Βόρειο Ήπειρο.   Στην Κύπρο αρνήθηκαν οι Βρετανοί στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού που από το 1950 , ζητούσε ένωση με την μητέρα Ελλάδα,  και από το 1974 περνά ώρες απερίγραπτα μαρτυρικές, μετά την  εισβολή της Τουρκίας και την αρπαγή του 37% της Ελληνικής Κύπρου. Της Τουρκίας που ενώ είχε συμφωνήσει με της δυνάμεις του άξονα,  και τους προμήθευε με πρώτες ύλες, τώρα τις επιτρέπουν, να απαιτεί το μισό Αιγαίο και την δυτική Θράκη !! Οι Βόρειοι γείτονες μας, την Μακεδονία μας και την ελεύθερη Ήπειρο μας .

Χρέος μας λοιπόν,  να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία του 1940-41, να θυμηθούμε την ελληνική θυσία, τους γυμνούς,  ξυπόλυτους, πεινασμένους,  διψασμένους, παγωμένους λίγους Έλληνες,  χωρίς όπλα,  χωρίς πολεμοφόδια. Να θυμηθούμε τις υποσχέσεις όλων των μεγάλων λαών και ας είμαστε επιφυλακτικοί στα χαμόγελα,  στις χειραψίες κι ας προσέξουμε το εύκολο και απρόσεκτο ανακάτεμα μας με τους δήθεν φίλους μας .

Χρέος μας να βρούμε την μνήμη μας , την θρησκευτικότητα μας, την αγάπη προς την πατρίδα μας , τον σεβασμό μας στις αιώνιες αξίες μας, να φανούμε άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας . Θα τα θυμηθούμε; Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο εθνική γιορτή,  αλλά και θρησκευτική. Η εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στην Υπεραγία Θεοτόκο,  στην Αγία Σκεπή της . Χρωστάμε και στην Παναγία μας ευγνωμοσύνη.

Παναγία Μητέρα μας ικέτευε για την σωτηρία όλων μας και προστάτευε την γλυκιά Ελλάδα μας .

 

Χρόνια πολλά

Αικατερίνη Σωκιαλη Κιννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ