Νοσοκομείο Κω: ΔΕΙΤΕ στατιστικά Μικροβιολογικού – Αιματολογικού- Ακτινολογικού (Αυθημερόν δωρεάν εξετάσεις με ραντεβού)

18
2134

ΔΕΙΤΕ Στατιστικά εξετάσεων

Κως, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017
Θέμα: «Ανακοίνωση Στατιστικών Στοιχείων Εργαστηριακού Τομέα του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ και Προγραμματισμός Ραντεβού»
Ένας από τους βασικούς στόχους της Νέας Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» ήταν η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του εργαστηριακού τομέα (Μικροβιολογικό – Αιματολογικό – Ακτινολογικό) μιας και αυτός ο τομέας είναι θεμελιώδης για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε συνεργασία με το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στοχεύσαμε στην αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών μέσω της μείωσης των χρόνων αναμονής για προγραμματισμό ραντεβού των εξωτερικών ασθενών, της αύξησης του είδους των εξετάσεων και της προμήθειας επαρκών ποσοτήτων αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών.

Έτσι εδώ και καιρό στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχει αναμονή στα ραντεβού για τις μικροβιολογικές εξετάσεις οι οποίες γίνονται αυθημερόν, δηλαδή καλεί ο πολίτης για να προγραμματίσει το ραντεβού του και την επομένη έρχεται στο νοσοκομείο και δωρεάν εξετάζεται.

Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 53.489 εξετάσεις εσωτερικών ασθενών και 161.917 εξετάσεις εξωτερικών ασθενών (βλ. αναλυτικά μηνιαία στατιστικά).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που οφείλεται στην μεθοδικότητα, τον προγραμματισμό και την σκληρή δουλειά πολλών τμημάτων του νοσοκομείου μας.
Παράλληλα φροντίσαμε να συντηρούμε ανελλιπώς τον ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό του Ακτινολογικού εργαστηρίου με αποτέλεσμα τα ακτινολογικά μηχανήματα και ο αξονικός τομογράφος να λειτουργούν ανελλιπώς και αυτό έγινε με την σκληρή δουλειά της υπηρεσίας, την συμμετοχή εθελοντών και της τοπικής κοινωνίας. Ενώ με την βοήθεια του Επαρχείου μας θα γίνει και η σύνδεση του αξονικού με την ΔΕΗ πολύ σύντομα.

Τα ραντεβού του ακτινολογικού επίσης προγραμματίζονται άμεσα. Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 747 εξετάσεις αξονικού σε εσωτερικούς ασθενείς και 1.111 σε εξωτερικούς ασθενείς, 466 εξετάσεις υπερήχου σε εσωτερικούς ασθενείς και 4.780 σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ έγιναν και 25.787 ακτινογραφίες (βλ. αναλυτικά μηνιαία στατιστικά)
Όλες οι ανωτέρω εξετάσεις από τον Φεβρουάριο του 2016, διενεργούνται δωρεάν σε όλους. Το μόνο που χρειάζεται κάθε ενδιαφερόμενος είναι ο ΑΜΚΑ του. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 έχει θεσπιστεί για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η υγειονομική κάλυψη που εγγυάται το νέο πλαίσιο είναι πλήρης και περιλαμβάνει τη νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους.
Για την διοίκηση η κρίσιμη παράμετρος που μπορεί να κάνει την διαφορά για την βελτίωση των συνθηκών υγείας στο νησί μας είναι η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου και η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού .
Για τον προγραμματισμό των εξετάσεων σας μπορείτε να καλείται στα τηλ. 2242360310 από 08:00-14:30.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπορεί γιατρούς και νοσηλευτές να μην έχουμε, μπορεί να σε κουβαλάνε με παντζούρια στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης οδηγών αλλά...

    …. από εξετάσεις ούρων και αίματος πάμε καλά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Και μετά έχετε παράπονα από το ΕΣΥ του ΣφΥΡΙΖΑ που μεταφέρουν ασθενείς με το πούλμαν του αεροδρομίου ενώ το κέντρο υγείας της ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ παραμένει κλειστό… Είδες πίνακες παραγωγής έργου ο Νεκτάριος; Σας εύχομαι υγεία να έχετε και να μην χρειαστείτε να περάσετε την πόρτα του νοσοκομείου σε παντζούρι…

    • Εάν υπήρχε επάρκεια υπηρεσιών στο νοσοκομείο μας δεν θα ξεφύτρωναν τρία ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε περίοδο κρίσης.

      Μαύρο χάλι, παλιά ξεπερασμένα μηχάνημα, έλλειψη υλικών, γιατρών και νοσηλευτών αναγκάζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας να φεύγουν στην Κάλυμνο, Ρόδο και Αθήνα και ο Νεκτάριος δεν παίρνει πρέφα και πουλά στατιστικά… Ο Θεός να μας έχει καλά να μην αναγκαστούμε να περάσουμε την πόρτα του Ιπποκράτειου νοσοκομείο έτσι που κατάντησαν το ΕΣΥ ΠΟΛΑΚΗ οι σύντροφοι ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της κυβέρνησης ΤΣΙΠρΑ–συγΚΑΜΕΝΟΥ

  2. Αυτη ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!Επιτελους να την πειτε στον κοσμο. Εγω τα εζησα αυτα που λετε και τα ηξερα. Ομως ΚΑΝΕΙΣ δεν τα ηξερε. Ολοι μου λεγανε …σιγα πρεπει να περιμενεις ….σου λενε ελα σε 1-2 μηνες…κλπκλπ. Αυτα που ΠΡΑΓΜΑΤΙ ισχυαν επι χρονια. Κανεις δεν ηξερε οτι τα πραγματα ΑΛΛΑΞΑΝΕ….Ξερετε ποσοι ανασφαλιστοι δεν τα ξερουν??? Οι Αδωνιδες και οι Λοβερδοι εχουν ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ σε τετοιο βαθμο την Δημοσια υγεια που οι ανθρωποι δεν πιστευουν πια οτι μπορει κατι να αλλαξει. Επικοινωνιακα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ακομη οι καταστροφεις. Ποια πραγματικοτητα ????.οτι πει ο ΣΚΑΙ και τα τοπικα λαμογια…αυτη ειναι η πραγματικοτητα για ολους σχεδον τους ανθρωπους!!!! Τους εχουν δημιουργησει μια εικονικη πραγματικοτητα και δεν περναει τιποτα αλλο στα μυαλα τους !!Ουτε η…. πραγματικη …..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…Οτι πει η τηλεοραση !!!!!!ΕΛΕΟΣ οι αλητες.

  3. Είναι εντυπωσιακά τα νούμερα !!! Ευχαριστώ για την ενημέρωση και κάνατε πάρα πολύ καλά που το ανακοινώσατε. Έψαξα και για τον ισολογισμό αλλά το μόνο που βρήκα είναι του 2010. Αν έχετε και τα οικονομικά στοιχεία θα ήταν χρήσιμο να τα αναρτήσετε.

  4. Λόγω νησιωτικότητας οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν χρειάζονται. Η μεταφορά μόνο με βάρκες...

    Τα παράπονα σας στην φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ο τραμπούκος υπουργός Πολάκης κάθε μέρα κάνει δήθεν προσλήψεις και στον διοικητή που ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΟΥΓΚΑ Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ…

  5. Γιατί διαμαρτύρεστε για την ΥΓΕΙΑ, «ο ψηλός Κάπτεν Ηλίας» επανειλημμένα ΕΤΑΞΕ, ΕΤΑΞΕ προσλήψεις στο νοσοκομείο;;;

    Αφού ταχτοποίησε όλα τα τρέχοντα ψηφίζοντας το 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 24% ΦΠΑ στα νησιά και ΤΩΡΑ ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ κατά δήλωση του δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ΥΓΕΙΑ.…. Θα μας φέρει στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας σε λίγο Σύριους γιατρούς και Πακιστανούς νοσοκόμους από τους 85.000 που θα κρατήσει με επιδότηση εργασίας ο ΤΣΙΠρΑΣ στην Ελλάδα όπως υπέγραψε στην ΜΕΡΚΕΛ…

  6. Πούντοι οι ΓΙΑΤΡΟΙ κοντέ; Εδώ νοσηλευτές δεν υπάρχουν, κάθε βράδυ μια για κάθε όροφο αλλά περισσεύει προσωπικό για γραφείο τύπου!!!

    Αντί να βρει το θάρρος ο Νεκτάριος να βγει και να καταγγείλει το μαύρο χάλι του νοσοκομείο μας, όπως το κατάντησε η περικοπή πιστώσεων από την γιαλατζί αριστερή κυβέρνηση του ΣφΥΡΙΖΑ ο βολεμένος πρόεδρος ψάχνει για γιατρούς ΤΣΟΝΤΑ με ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ και μας παρουσιάζει λίστες ταλαίπωρων από την κατάσταση στο νοσοκομείο… … Φυσικά μόνο για αχαριστία απέναντι στους ευεργέτες του δεν μπορεί να κατηγορηθεί, δεν μας λέει τίποτα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ο κοντός εδώ και δέκα μήνες με δελτία τύπου ανακοίνωσε την έλευση τους, αλλά όλο χάνουν τον δρόμο για την Κω.…

    • τα νοσοκομεία τα κατέστρεψε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Άδωνις και ο Λοβέρδος. Επειδή χρειάστηκε να πάω και στην Αθήνα σε μεγάλο νοσοκοεμείο είδα ότι τώρα κάτι καλό γίνεται. Αν και ανασφάλιστος (χρωστάω 6 χρόνια ΤΕΒΕ) δεν πλήρωσα δεκάρα και μου είπαν οι εργαζόμενοι εκεί ότι πρώτη χρονιά πέρυσι έδοσε το Υπουργείο περισσότερα λεφτά για τα νοσοκομεία. Κάτι πάει να γίνει. Μη φορτώνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τη ζημιά που έκαναν οι προηγούμενοι είναι άδικο

  7. Μια περατζάδα από το μαγαζάκι του Νεκτάριου που παρά τις ελλείψεις Πολάκη φαγητό τουλάχιστον δίνουν στους ασθενείς...

    Τι τα θέλεις τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Πρόεδρε;;; ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ θα μας πεις τίποτα ή ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΓΚΑ ;;; Με το κλειστό Κέντρο Υγείας ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ που «ελπίζαμε» μετά τα τόσα που έταζες σε γραμμή ΣφΥΡΙΖΑ ΠΑΛΙ ΜΟΥΓΚΑ;;; Πως τα κατάφερες οι ασθενείς του αεροδρομίου να μεταφέρονται με λεωφορείο στο νοσοκομείο στην Κω μια και το δεύτερο ασθενοφόρο που θα έπρεπε να έχει έδρα στην Αντιμάχεια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟ;;; Τώρα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που όλο έρχονται για να το στελεχώσουν αλλά όλο χάνουν τον δρόμο θα τους δούμε μόλις οι ψεύτες του ΣφΥΡΙΖΑ και εσύ πάρεις τα στατιστικά σου και πάνε στον αγύριστο ΨΕΥΤΕΣ, λαϊκιστές φασιστοαριστεροί.

    • ηλιθιο φασισταριο το ΕΚΑΒ δεν ειναι ΕΥΘΥΝΗ του προεδρου του Νοσοκομειου !!! Ο Νεκταριος απολογειται για αυτα που εχει την ευθυνη. Το ΕΚΑΒ ειναι αυτονομος οργανισμος, δεν ανηκει στο νοσοκομειο. Αλλα τι σε νοιαζει εσενα…..Εσυ βριζεις, βριζεις, βριζεις για να ηρεμησεις απο την ,,,αρρωστια σου . Σου περασε ??? αντε τραβα στο δ….τωρα.

  8. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΚΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ.

  9. ΠΡΟΣ.ΚΥΡΙΟΝ ΔΚΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

  10. ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

    8 ΕΩΣ 13 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ 6 ΕΩΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΘΑ ΜΕΤΡΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.

  11. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΟΡΘΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΔΗ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

  12. ντοπιος ενδιαφερεται γιατι αλλοι κοιτανε μονο καρεκλες και αρπαχτες.

  13. Στην εποχή της κρίσης η ενημέρωση του κόσμου για δωρεάν πρόσβαση στην υγεία είναι πολύ σημαντική.Πολλοι δεν πάνε στον γιατρό γιατι δεν έχουν χρήματα.Οι εποχές άλλαξαν..

  14. ΤΟΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Μ Α Σ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. Ο Μ ΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

  15. τι να πω ? νομιζα οτι κανουν υπερυχο στο Νοσοκομειο Κως !!και τωρα με στελνουν εξω να κανω υπερυχο ?δυσκολο για μενα λογο κρισης !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ