Ανακάλυψη βόμβα με Μόνα Λίζα: Γιατί έμειναν άφωνοι οι επιστήμονες. Τρίβουν τα μάτια τους

1
1119

Ποιο το μυστικό με τον πίνακα της Μόνα Λίζα που ανακάλυψαν οι επιστήμονες και έμειναν άφωνοι;

Ο Γάλλος επιστήμονας Pascal Cotte αφιέρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή του στην μελέτη του διάσημου πίνακα της Μόνα Λίζα και ισχυρίζεται ότι άλλη ήταν η πραγματική Λίζα, μιας και βρέθηκαν πορτρέτα πίσω το διάσημο έργο.

Όπως φαίνεται ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, άλλαξε το «στήσιμο» του μοντέλου του, καθώς ο αρχικός πίνακας δείχνει την Μόνα Λίζα να κάθεται στο πλάι και να κοιτάει στο κενό.

Η δεύτερη εκδοχή και αυτή που έχει γίνει διάσημη σε όλον τον κόσμο είναι και αυτή όπου η Μόνα Λίζα κοιτάει κατάματα τον δημιουργό της και τον θεατή, με ένα βλέμμα που έχει μείνει αθάνατο και αναλλοίωτο στον χρόνο.

Ο επιστήμονας είναι συνιδρυτής της εταιρείας Lumiere Paris και είχε πρόσβαση από το Μουσείο του Λούβρου στον πίνακα από το 2004.

Ο Cotte και η εταιρεία του είναι δημιουργοί μιας νέας πατέντας που ονομάζεται Layer Amplification Method, η οποία εφαρμόζεται ως εξής. Μια σειρά από πολύ έντονα φώτα «χτυπούν» επάνω στο έργο και έπειτα γίνονται μετρήσεις του φωτός και των αντανακλάσεων του και αναπαριστάται το κάτω στρώμα του πίνακα.

Η Μόνα Λίζα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών εξετάσεων και ερευνών, για περισσότερο από μισό αιώνα.

Πιο πρόσφατες τεχνικές περιλαμβάνουν υπέρυθρες επιθεωρήσεις και πολυφασματική σάρωση. Αλλά ο Cotte ισχυρίζεται πως η τεχνική του είναι σε θέση να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα στο έργο ζωγραφικής λέγοντας πως, «μπορούμε τώρα να αναλύσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό των στρωμάτων του χρώματος και μπορούμε να δούμε όπως ακριβώς ξεφλουδίζει ένα κρεμμύδι, έτσι και όλα τα στρώματα της ζωγραφικής.

Μπορούμε να ανακατασκευάσει όλα τη χρονολογία της δημιουργίας του πίνακα».

Πιστεύει ότι η εικόνα που έχει φτιαχτεί αρχικά κάτω από την επιφάνεια του πίνακα που είναι γνωστός ως Μόνα Λίζα, είναι η πραγματική Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ότι το όνομά του έργου που έμεινε στην ιστορία ως το πορτρέτο της Μόνα Λίζα για περισσότερα από 500 χρόνια είναι, στην πραγματικότητα, μια διαφορετική γυναίκα, λέγοντας πως «τα αποτελέσματα της έρευνας μας καταρρίπτουν πολλούς μύθους για το αριστούργημα του Λεονάρντο για πάντα».

«Όταν τελείωσα την ανοικοδόμηση της Lisa Gherardini, ήμουν μπροστά στο πορτρέτο και αυτή είναι τελείως διαφορετική από την Μόνα Λίζα σήμερα. Αυτή δεν είναι η ίδια γυναίκα».

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι έχει βρει ακόμα δύο φωτογραφίες κάτω από την επιφάνεια του πίνακα- ένα σκιώδες περίγραμμα ενός πορτρέτου με ένα μεγαλύτερο κεφάλι και μύτη, μεγαλύτερα χέρια, αλλά μικρότερη χείλη.

Και λέει ότι έχει βρει ακόμα μια άλλη γυναικεία φιγούρα, πιο αχνή σαν προσχέδιο, στο κλασσικό αυτό στυλ της Madonna της εποχής του Λεονάρντο η οποία μάλιστα φοράει ένα μαργαριταρένιο στεφάνι στην κόμμωση της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΧΤΙΝΕΣ XR, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΙΝΑΚΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΛΑΡΜ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΛΑΠΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ