Όπως είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμα μας πριν από δύο ημέρες, στην Κάλυμνο επέστρεψε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 15:00 το Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» της Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ), μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού του.
Από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, το πλοίο επανήλθε κανονικά στα προγραμματισμένα δρομολόγια του, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της περιοχής.
Σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026, στη γέφυρα του πλοίου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του καπετάνιου και του πληρώματος. Την ακολουθία τέλεσε ο π. Τίτος Καμπούρης, ευλογώντας το πλοίο και το πλήρωμα του για ασφαλή ταξίδια.
Το επταμελές πλήρωμα του «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» αποτελείται από τους:
- Καπετάνιος Δημήτριος Κοσαρής
- Μηχανικός Α’ Σακελλάριος Μάρθας
- Ναύκληρος Γεώργιος Μέρης
- Ναύκληρος Διονύσιος Παντελής
- Ναύτης Εμμανουήλ Νικολής
- Ναύτης Σάββας Μαύρος
- Μηχανοδηγός Α’ Εμμανουήλ Πετράκης
Η επάνοδος του πλοίου στα δρομολόγια αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς το «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασύνδεση των νησιών της περιοχής
Ευχόμαστε στο πλήρωμα καλά ταξίδια και γαλήνιες θάλασσες, με ασφάλεια και συνέπεια στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής
Πηγη: https://kalymnos-news.gr/












