Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
belmedwd@gmail.com αρ. πρωτ: 33 16/-12 -2025
Να δικαιωθούν οι συναδέλφισσες -μέλη του ΣΕΠΕ «ο Πλήθων»- που καλούνται σε ακρόαση για τη συμμετοχή τους στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Πρόκειται για τις πρώτες πανελλαδικά κλήσεις. Η απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού , χτυπήματος του απεργιακού δικαιώματος δεν θα περάσει.
Από τη Λακωνία επέλεξε να ξεκινήσει το ΥΠΑΙΘΑ, η κυβέρνηση της Ν.Δ., τις πειθαρχικές διαδικασίες για τις διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο εργατικό δικαίωμα στην απεργία. Τρεις συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί Π.Ε., μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», κλήθηκαν σε ακρόαση και απολογία ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, για το «αδίκημα» συμμετοχής στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21, σε εφαρμογή αποφάσεων Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική των πειθαρχικών διώξεων και τον επιδιωκόμενο εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβερνητική και εκπαιδευτική πολιτική, που επιδιώκει την εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων και αγνοεί συνειδητά τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεών της σε αυτή. Καταγγέλλει και καταδικάζει την εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, που υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση. Μια πολιτική που επειδή δεν μπορεί να πείσει κανέναν πια, επικεντρώνεται στις διώξεις και ποινικοποιεί τους αγώνες των εκπαιδευτικών.
Ολόκληρος ο κλάδος στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων εκπαιδευτικών. Οι συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί που σέρνονται σε απολογία δεν έχουν υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά συμμετέχουν σε μια συλλογική απεργιακή δράση του κλάδου, υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας (Ολομέλεια Προέδρων 1ης Απριλίου 2024, 93η και 94η Γ.Σ. ΔΟΕ).
Απαιτούμε και διεκδικούμε την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των συναδελφισσών μας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου να τρομοκρατήσει τον κλάδο θα πέσει στο κενό. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα τα καταφέρουμε!










