Ροδίτισσα γιατρός διαπρέπει στην Ελβετία – Από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας

0
33

Μία  σπουδαία διάκριση για τη Ρόδο και έρχεται από την Ελβετία. Η Σπανου Σπυριδούλα του Αναστασίου  , Ροδίτισσα γιατρός και απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόρθωσε, ύστερα από πολυετή και αδιάκοπη προσπάθεια, να εισαχθεί ως ειδικευόμενη δερματολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας (Universitätsspital Basel) — μία θέση εξαιρετικά περιζήτητη σε ολόκληρη την Ελβετία, αλλά και στη γερμανόφωνη Ευρώπη.

Η ιατρός μας ολοκλήρωσε,μετά τη βασική της εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας  «Ανδρέας Συγγρός», με αντικείμενο τη Δερματολογία και την Αλλεργιολογία, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις και ισχυρή επιστημονική βάση στο αντικείμενό της.

Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στην Ελβετία, όπου επί δυόμιση έτη εργάστηκε στο γερμανόφωνο κομμάτι της χώρας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα της Δερματολογίας  .

Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει τόσο τη συντηρητική και παθολογική δερματολογία~ αφροδισιολογια , με περιστατικά που άπτονται της εσωτερικής παθολογίας της Δερματολογίας, όσο και την δερματοχειρουργική, αναλαμβάνοντας πολύπλοκα και απαιτητικά περιστατικά με υπευθυνότητα και επιστημονική επάρκεια.

Η επιλογή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας έγινε ύστερα από άκρως ανταγωνιστική διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο και προσελκύει εκατοντάδες υποψήφιους από την Ελβετία και τη Γερμανία , εξασφαλίζοντας τη θέση της στο  κορυφαίο αυτό  επιστημονικό ακαδημαϊκό ίδρυμα .

Με επιμονή, συνέπεια και προσήλωση στο όραμά της, η Ροδίτισσα γιατρός κατάφερε να ξεχωρίσει, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι Έλληνες επιστήμονες μπορούν να σταθούν ισάξια — και συχνά να διακριθούν — στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Ο Ροδιακός λαός εκφράζει την περηφάνια και τη συγκίνησή του για τη σπουδαία αυτή επιτυχία, στέλνοντας θερμά συγχαρητήρια στη γιατρό και ευχόμενος καλή συνέχεια στη λαμπρή της πορεία, με την ελπίδα σύντομα να επιστρέψει στο νησί, φέρνοντας μαζί της την εμπειρία, τις γνώσεις και το πάθος της για την επιστήμη και τον άνθρωπο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ