Η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Απινιδωτή (ΑΕΑ)
για την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2012 ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα» και το 2018 ως «Παγκόσμια Ημέρα», με σύνθημα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή».
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς 2025 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω υλοποιεί στις 16 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 18:00-20:00 , στη Πλατεία Ελευθερίας στην Κω, παρουσίαση πρώτων βοηθειών με θέμα: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ, ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ».
Η παρουσίαση περιλαμβάνει διαλέξεις και πρακτική εξάσκηση. Πραγματοποιείται από εκπαιδευτές-Διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.