Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Κω αντιδρώντας στη δραματική υποστελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κω, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών Εδρών Καλύμνου και Λέρου.
Ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Κω, Σάκης Μπαραχάνος, μιλώντας στο Kos Tv, καταγγέλλει για πολλοστή φορά τις δυσβάστακτες συνθήκες εργασίας και την αδυναμία των εν ενεργεία υπαλλήλων να ανταπεξέλθουν στον ολοένα κι αυξανόμενο όγκο των εργασιών.
Μεταξύ των αιτημάτων της επικείμενης απεργίας είναι η άμεση ενίσχυση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κω με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, η προκήρυξη θέσεων εργασίας για την κάλυψη των οργανικών κενών καθώς και η θεσμοθέτηση της εντοπιότητας στις σχετικές προκηρύξεις.
πηγη: https://www.kostv.gr