«Ενισχύεται η αστυνόμευση σε Ρόδο και Κω – Νέο προσωπικό σε συνοριοφύλακες στα αεροδρόμια»

0
36

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης  του προσωπικού στις Α΄ και Β΄ Αστυνομικές Διευθύνσεις Δωδεκανήσου, προκειμένου να ενδυναμωθεί η αστυνόμευση στα νησιά της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα στην Ρόδο και στην Κω.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τοποθετούνται συνολικά 80 νέοι συνοριοφύλακες στη Ρόδο, ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, στο αεροδρόμιο της Ρόδου θα τοποθετηθούν 40 συνοριοφύλακες και στο αεροδρόμιο της Κω, 19. Θα αντιμετωπιστούν, έτσι, αποτελεσματικότερα, οι ανάγκες επιτήρησης και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και η αστυνόμευση στα αεροδρόμια και τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο.

Επιπρόσθετα, έθεσε και το ζήτημα της κατασκευής νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Ρόδο μέσω ΣΔΙΤ (όπως έγινε και με την κατασκευή άλλων αστυνομικών μεγάρων στην υπόλοιπη Ελλάδα) και σε συνεργασία με τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κόνσολας ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη διάθεση συνεργασίας και την πρόθεσή του να ενισχυθεί το πλαίσιο της αστυνόμευσης και η ασφάλεια του πολίτη στα Δωδεκάνησα και τον κάλεσε να επισκεφθεί τα νησιά μας, κάτι που αποδέχθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ