Παραβιάζουν συστηματικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Συνεχίζουν τον χαβά τους οι Τούρκοι ψαράδες, καταστρέφοντας τον πλούτο των θαλασσών μας. Όπως αποκαλύπτει απόψε το STAR, πέντε τουρκικές μηχανότρατες ψάρευαν παράνομα δίπλα στο Φαρμακονήσι, αδιαφορώντας ακόμα και για το σκάφος της FRONΤEX που περιπολούσε στο σημείο. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι του Γιάννη Σωτηρόπουλου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει βίντεο – ντοκουμέντα από την προκλητική τους συμπεριφορά.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είμαστε πολλά σκάφη και δεν υπάρχουν ψάρια! Μας έχουνε διαλύσει όλους τους τόπους», λέει στην κάμερα του STAR Έλληνας ψαράς.
Οι Τούρκοι πήγαν «να τινάξουν στον αέρα» άσκηση ΝΑΤΟ – Παρέμβαση Δένδια
Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι Έλληνες επαγγελματίες ψαράδες με τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας, καθώς βλέπουν καθημερινά τους Τούρκους ψαράδες που όχι μόνο να τους προκαλούν, αλλά με τις τεράστιες μηχανόπρατες και τα εργαλεία τους να υπεραλιεύουν δίπλα στις ακτές μας αλλά και να καταστρέφουν τους βυθούς μας, χωρίς να σέβονται ούτε τους διεθνείς κανόνες αλιείας.