Νίκος Φανιός: Εν αναμονή ορκωμοσίας στο ΓΝ-ΚΥ Κω -Τι γίνεται με την Κάλυμνο (video)

0
6971

Το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2025, οι συνεργάτες του Kalymnos News είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Νίκο Φανιό στη νέα παραλιακή της Καλύμνου. Ο Νίκος Φανιός, γνωστός για τη μέχρι πρότινος θητεία του ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου, αναμένει την επίσημη ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω “Ιπποκράτειο”.

Η τοποθέτηση του στην Κω και η αναμονή της ανάληψης καθηκόντων

Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, η διαδικασία για την επιλογή των νέων Διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας υπήρξε χρονοβόρα, διαρκώντας περισσότερο από έναν χρόνο. Τελικά, στις 18 Μαρτίου 2025, δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ που επισημοποιεί την τοποθέτηση του στο Νοσοκομείο Κω. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν ορισμένες τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν έχει ακόμη ορκιστεί και αναλάβει επίσημα τη θέση του.

“Δεν έχουμε ορκιστεί ακόμα γιατί αναμένουμε κάποια διαδικαστικά έγγραφα. Είναι όμως θέμα μίας-δύο ημερών, μπορεί και σήμερα να γίνει αυτό,” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μέλλον του Νοσοκομείου Καλύμνου

Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Καλύμνου, ο κ. Φανιός μας πληροφόρησε πως προς το παρόν, καθήκοντα Διοικητή ασκεί ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, πνευμονολόγος Αθανάσιος Λάμπου, όπως προβλέπεται στη διαδικασία όταν δεν υπάρχει διορισμένος Διοικητής.

Σε ερώτησή μας αν υπάρχει ενδεχόμενο να του ανατεθούν παράλληλα καθήκοντα και στα δύο νοσοκομεία (Κω & Καλύμνου), απάντησε:

“Αυτές είναι αποφάσεις του Υπουργείου. Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.”

Αναγνώριση του έργου του στην Κάλυμνο

Η θητεία του Νίκου Φανιού στο Νοσοκομείο Καλύμνου χαρακτηρίστηκε από σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τον Υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψη του στο νησί. Ωστόσο, υπήρξαν σχόλια από την τοπική κοινωνία που αναρωτήθηκαν αν η μετάβαση του στην Κω ήταν δική του επιλογή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε:

“Η διαδικασία ήταν διαγωνιστική, και η τελική επιλογή έγινε από τον Υπουργό. Οπότε τοποθετήθηκα στην Κω και αναμένω να αναλάβω.”

Αναφερόμενος στο έργο που επιτελέστηκε στην Κάλυμνο, έδωσε τα εύσημα στο προσωπικό του Νοσοκομείου:

“Το έργο που έγινε, πρωτίστως, έγινε από το προσωπικό του Νοσοκομείου. Δεθήκαμε πάρα πολύ και κάναμε σημαντικά πράγματα, με στόχο να είναι ικανοποιημένος ο Καλύμνιος πολίτης και ο ασθενής.”

Επόμενα βήματα

Προς το παρόν, ο κ. Φανιός απολαμβάνει λίγες στιγμές χαλάρωσης στην Κάλυμνο, εν αναμονή της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στην Κω. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Έχω αποδεσμευτεί από το Νοσοκομείο Καλύμνου, καθώς πλέον υπάρχει δέσμευση για την Κω.”

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις εξελίξεις και την επίσημη έναρξη της θητείας του στη νέα του θέση,αλλά και τον τρόπο πλήρωσης της κενής θέσης στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

πηγη: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ